More

  Premier League: Sprikende tabelltips

  Vi traff ikke med alt i vårt tabelltips for Premier League forrige sesong, men fasiten viser at Tipsbladet tippet bedre enn Akersgata og de andre store mediene i Norge. VG, Aftenposten, TV2, Dagbladet og Nettavisen ble alle slått . Nå er det på’an igjen, og Norges eneste sport- og spillavis akter naturligvis å holde stillingen som sjefen i klassen. Enkelt blir det imidlertid ikke, når redaksjonens åtte skribenter er så ustemte som nå.

  Følelser involvert?

  Av totalt åtte bidragsytere til helgens avis, har to journalister satt Liverpool helt øverst på tabelltipset. Vi vet hvor de står, og har jo en ørliten mistanke om at det her er følelser involvert. Slikt slår vi naturligvis hardt ned på, men andre igjen hadde minimal tro på Klopps menn. Da jevnet det seg fint ut, og som Premier League-ansvarlig kan jeg uansett gå med på totalresultatet for de røde fra Merseyside. Følelsen er jo tross alt at sommerens overgangsvindu har vært brutalt mot Liverpool.

  Tabelltips
  Moises Caicedo

  At det skulle gjøres en justering av stallen sto lenge klart, men liten tvil om utskiftningene kom både for sent og i et altfor stort jafs. Fortsatt trengs en midtbanespiller eller tre, og trolig også et nytt alternativ i forsvarsrekka, før man kan begynne å drømme om ligatittel igjen. Det er ikke bare antallet avganger som bekymrer, men like mye rutinen som har forsvunnet med spillere som Milner og Henderson. Caicedo kunne jo gjort opp for noen bekymringer, men den spinnville overgangshistorien er i skrivende stund ikke over.

  Annerledesmannen

  Liverpool øverst får passere, men det er flere i redaksjonen som liker å skille seg ut. Vi har én journalist her som er svært glad i å lete frem en joker som ingen andre har på blokka. Denne gang er det Chelsea som skal tippes ulikt alle andre. Syv av åtte har Chelsea plassert mellom 4 og 7, mens «annerledesmannen» har plassert hovedstadsgiganten som nummer 13.

  Vel endte Chelsea som nummer 12 forrige sesong, men dette er var altså bare andre gang på siste 27 (!) sesonger at klubben havnet utenfor topp 6. Forrige gang var i 2016, og de svarte da med å gå helt til topps den påfølgende sesongen. Det gjør de neppe etter det siste årets elleville kjøp- og salgskarusell, men nummer 13? Så ille kan det vel umulig gå?

  Tabelltips
  Harry Kane

  Annerledesmannen har også Tottenham som nummer 11 på sitt tabelltips, mens redaksjonens Tottenham-tilhenger har plassert sine egne helter på 8.plass, Med Kane til Bayern begynner det å ligne poeng til tipset om en plass på nedre halvdel.

  Holder trenden?

  Tre av tre nyopprykkede klubber beholdt plassen forrige sesong, og Fulham endte sågar på øvre halvdel. Nå står de foran «den vanskelige andresesongen», mens tre nyankomne skal forsøke å gjenta bragden fra Nottingham Forest, Fulham og Bournemouth.

  Luton Town, Tabelltips
  Premier League: Sprikende Tabelltips 6

  Luton er Premier League-debutant, og laget man da naturligvis heier litt ekstra på. Hatters-fansen har lagt bak seg et veldig tøft drøyt tiår, og opprykket kom nok litt bardus både på dem og klubben. De ønskes hjertelig velkommen, men troen på at de overlever er heller svak i redaksjonens tabelltips. Kun én av oss åtte har Town over streken, men de øvrige syv alle håper de tar feil med sitt nedrykkstips.

  Overlevelsestipset kommer naturligvis fra vår EFL-ekspert, og også her mistenkes det å være følelser involvert.

  Blades på gjestevisitt

  Sheffield United tippes også å få problemer med å holde seg, og kanskje ikke så rart. Økonomien er skral, toppscoreren er solgt, før også Sander Berge forsvant ut. Vår elegante midtbanespiller gikk til Burnley, og nettopp The Clarets er den nyopprykkede vi alle tror overlever. Bare én av oss åtte (ja, annerledesmannen – du gjettet riktig) har Vincent & Kompani på nedrykk i sitt tabelltips, mens én (ja, EFL-mannen – korrekt igjen) har The Clarets helt oppe på 10.plass.

  Og vinneren er…

  Vi begynner å bli dyktig lei Manchester Citys dominans, når de nå jakter sin fjerde strake Premier League-tittel. Håpet er jo at de himmelblå så smått begynner å bli mette, når drømmen om Champions League-pokal nå omsider gikk i oppfyllelse. Men nei, City vil nok være der oppe enda en stund. Arsenal utfordret lenge og godt forrige sesong, men som så ofte før var City ustoppelige i innspurten. Brorparten av oss har de himmelblå øverst i sine tabelltips

  Haaland, City,Tabelltips
  Premier League: Sprikende Tabelltips 7

  Arsenal prøver igjen, med en enda bedre stall, og kan hende ble det brutt en barriere da de slo City i kampen om skjoldet på Wembley forrige helg. To av oss har Arsenal øverst (sjokkerende nok er Tottenham-tilhengeren én av dem), men totalt sett ender City foran på tipset.

  Manchester United har tatt sjumilssteg under ledelse av Ten Hag, men ingen av oss tror de når helt frem denne sesongen. Topp 4 blir det imidlertid, når Newcastle nå får Champions League-fanfaren å lytte til på St. James’ Park. Det kan bli i overkant mye å gape over for Eddie Howes tross alt ferske lagbygg.

  Tabelltips, Premier League

  Tabelltips 23/24
  Premier League: Sprikende Tabelltips 8

  Tabelltips er levert, og det eneste sikre er at mange vil være uenige. Fasiten foreligger heldigvis ikke før i mai, og det er mye å glede seg over frem til da.

  God sesong ønskes, uavhengig av hvem du holder med eller tipper på!

  Alt om alle 92 lag i Premier League kan du lese i våre to siste aviser, totalt 300 sider ligger umiddelbart klare til gjennomlesning for våre abonnenter

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen