More

  75 år i sportens tjeneste

  75 år i sportens tjeneste

  Om Oss Football Logo

  Tips, Tips FotballExtra, Tipsavisen, Tipsbladet...

  Kjært barn, mange navn. Tips er imidlertid ikke lenger noe barn. Og forandringen som er gjort de siste årene, er større enn noen gang i publikasjonens historie.

  For å kunne forstå den rolle TIPS som organ har hatt og har i det norske mediebildet, må man tilbake til avisens grunnleggere og idékonsept.

  Block title
  Originalkonseptet

  TIPS ble etablert så tidlig som høsten 1947, faktisk et halvt år før Norsk Tipping så dagens lys. Den grunnleggende idé for forlaget H.M. Hauge var å kunne ivareta sports- og spillinteresserte nordmenns interesser på bredest mulig front. I de tidlige år var det således en opplæring, rettledning og innføring i det som skulle vise seg å bli en gigantindustri også her oppe i nord.

  Tipping og spill var for det store flertall totalt ukjente begreper. TIPS stod med sin ekspertise – som også inkluderte et nordisk samarbeid med søsterorganene i nabolandene – for den nødvendige læringsprosessen blant nordmenn flest.

  Med alt fra elementære basiskunnskaper omkring sport og spill, til mer spesialisert matematisk og statistisk systemutvikling, hjalp TIPS’ redaksjonelle stab de kommende kunder av Norsk Tipping «til rette».

  Om Oss The First Edition From 1948
  Første utgave 1948

  H.M. Hauge, som også stod bak Verdensrevyen, sikret seg tidlig Morgenpostens Folke Bålstad – en legende i medie- og idretts-Norge – som leder av den nye redaksjonen.

  Block title
  Legenden Folke

  Hans skarpe penn og søkelys på den idrettspolitiske hverdag har satt standard for etterfølgerne i TIPS-redaksjonen opp gjennom tiårene.

  Bålstad, som også var toppdommer og ledet cupfinalen i 1951, evnet å sette dagsorden i svært mange sammenhenger, alt ut fra en basis i TIPS hovedvirkeområde som sports- og spillkundenes ivaretager og organ.

  Om Oss Lordag 4. Desember 1948 Nr. 42
  Lørdag 4. desember 1948
  Om Oss Tips Sport
  Tirsdag 5. april 2005
  Om Oss Tips Sport 2
  Tirsdag 22. mars 2005
  Om Oss Old Tips
  Tirsdag 16. juni 1998
  Om Oss Lordag 4. Desember 1948 Nr. 42
  Lørdag 4. desember 1948
  Om Oss Tips Sport
  Tirsdag 5. april 2005
  Om Oss Tips Sport 2
  Tirsdag 22. mars 2005
  Om Oss Old Tips
  Tirsdag 16. juni 1998

  Helt frem til 1994 var TIPS i Hauge-familiens eierskap.

  Block title
  Salg etter 47 år

  Da valgte man å selge til Syntaxe AS på Lørenskog, som videreutviklet og utvidet avisen både i farger, format og størrelse.

  I 1997 ble så et bud fra Hjemmet Mortensens AS godtatt av Syntaxe, og TIPS ble en del av HM-konsernets enorme portefølje. Våren 2007 var det klart for tidenes fjerde eierskap. MediaDirect-gruppen overtok, og redaksjonen fikk lokaler i Drammen.

  Ny fotballavis
  75. år

  Ny fotballavis

  Et nytt «syvmilsteg» for Tips ble tatt da man presenterte Norges eneste rene fotballavis, Tips FotballExtra, hver midtuke, og valgte å rendyrke spill i de to eksisterende utgavene hver tirsdag og fredag. MediaDirect valgte etter hvert å redusere sin virksomhet, og Tips ble overtatt av Kim Marki, som etter mange år som journalist også hadde overtatt redaktørstolen etter Øivind Smestad. Få år senere valgte Marki å dele eierskapet med Thomas Elgheim, avisens mangeårige spillansvarlige. Sammen valgte man da samtidig å flytte produksjonen tilbake til Oslo, hvor de begge hadde tilhold.

  Ny fotballavis
  Redaksjonen

  Redaktør og deleier

  Daglig leder

  Journalist

  Journalist

  Journalist

  Journalist

  Journalist

  Journalist

  Block title
  Større og bedre

  Nye Tips

  Tips er inne i sitt 75. år og har en unik posisjon som Norges eneste rene avis for fotball- og tipping. Det er en posisjon vi ønsker å beholde i mange år til, men det var samtidig på tide med noen endringer. I juni 2020 var vi derfor veldig glade for å kunne presentere «nye Tips» for alle våre lesere.

  • Nytt a4-format på 90 grams papir ga en totalendring i kvaliteten på hele produktet.
  • Å lage grundig og god journalistikk er kostbart, men for oss har det vært viktig at endringen til utgivelse en gang i uken ikke gir leserne våre mindre stoff. Vi økte i stedet, da vi mente at et fotball- og tippemagasin som Tips fortsatt har sin plass i Norge også i trykt versjon.
  • I stedet for å få 24 eller 28 sider på tirsdag og 32 eller 40 sider på fredag gir vi nå ut stort sett 64 sider hver eneste tirsdag, mens vi i tillegg gir leserne Tips Weekend digitalt hver fredag.
  • Dette produktet har helt og holdent fokus på spill, og kommer «prime time» fredager, før kuponger skal leveres, og FPL-lag justeres. Oppdatert skadeoversikt og ferske spilltips – både for fotball og trav – kommer direkte til din innboks, uten fare for forsinkelser.
  Om Oss 221025 01 Scaled

  Nyeste utgave

  Tirsdag 25. oktober 2022

  Tipsbladet 28

  Tipsbladet 27

  Tipsbladet 26

  Tipsbladet 25

  Flere jubileer i vente

  75 år i sport- og spills tjeneste, og forhåpentligvis har vi flere jubileer i vente. Det er utvilsomt et bevis på Tips sin spesielle plass i mediebildet gjennom 75 år at man kun har hatt syv personer sittende i redaktørstolen. Ikke minst forteller det om en arbeidsplass og et miljø der fagkunnskap, lojalitet og samhold har stått i sentrum gjennom årtiene.

  EIERE 1947 – 2008

  REDAKTØRER

  EIERE 1947 – 2008

  REDAKTØRER