More

  Feiringen kan starte i League Two 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Mye tyder på at Northampton og Stevenage sikrer seg opprykk i nest siste serierunde av League Two.

  Jamie Reids tiende ligamål for sesongen var nok til å sikre Stevenage seieren borte mot Swindon i midtuken. Dermed skal det mye til for at ikke Steve Evans sitt mannskap slår følge med Leyton Orient opp til League One denne lørdagen, men først skal festbremsene fra Grimsby beseires. Med det har to av lagene som kjempet om å unngå nedrykk i League Two forrige sesong sikret seg opprykk den påfølgende sesongen.  

  Også Northampton kan avgjøre sin egen skjebne i hjemmemøte mot Bradford. Med bare ett tap på sine 13 siste har The Cobblers fortjent opprykket. En herlig hevn fra forrige sesong da opprykket glapp i siste serierunde på utrolig vis. Da var opprykket i boks med seier selv, men bare visst Bristol Rovers ikke vant sin kamp med 7-0. Selvfølgelig gjorde Rovers dette og Northampton måtte sjokkskadde ut i play off som ble en ny gedigen nedtur og nok en sesong i League Two.

  Uunngåelig drama om topp syv

  Se for deg Stockport, Carlisle, Salford, Bradford og Mansfield alle stå på 75 poeng før siste serierunde. Det kan fort være status når siste serierunde ringes inn om en knapp uke. Helgens store oppgjør blir uten tvil Carlisle sitt hjemmemøte med Salford og Northampton sitt hjemmemøte med Bradford der mye kan avgjøres. De to gjestende lagene ligger på 72 poeng og kan være a-poeng med Carlisle og muligens Stockport om de taper sitt bortemøte med Leyton Orient. Mansfield som også ligger på 72 poeng skal ta imot Harrogate Town og kanskje skal de få lurt seg inn blant topp syv denne serierunden. De hadde muligheten i midtuken men tapte 1-2 hjemme mot Leyton Orient som ikke virker til å slippe opp på gassen selv om opprykket er sikret.  

  Ett av disse fem lagene vil skuffet måtte innse at sesongen er over om åtte dager, men hvem det blir er akkurat nå vanskelig å spå. Klokere blir vi etter denne runden, og når Bradford har spilt den siste gjenværende hengekampen tirsdag kveld.  

  Håpløse Dons

  Feiringen Kan Starte I League Two  1028507875 League Two
  Wimbledon Med Håpløs Vårsesong For Andre År På Rad, Denne Gang I League Two.

  Skrekk-våren fra 2021/22-sesongen endte med nedrykk etter at laget gikk 27 kamper på rad uten seier. Borteseieren 7 desember 2021 var siste gang de vant en kamp i League One, men nedrykket ble ikke bekreftet før siste serierunde. Det sier alt om den store kollapsen de hadde og hvor enormt mange matchballer de egentlig hadde gjennom vinteren og våren. Et nytt ungt lag med ny manager i Johnnie Jackson tok fatt på livet i League Two og til tross for startproblemer så det ut som de ved juletider skulle kunne henge seg på i toppkampen. Men også i år gikk det skeis på nyåret og laget har bare vunnet en av sine 17 siste ligakamper. Heldigvis for Wimbledon er det to og ikke fire lag som rykker ned fra League Two, noe som gjør at plassen for neste år er sikret. Det er uansett en ny forferdelig sesong for klubben som knapt opplevde annet enn oppturer etter at de for 21 år siden måtte starte på nytt.  

  Statistikk

  • Siden starten av februar har ingen tapt flere kamper enn Wimbledon (11)
  • Carlisle står med 3-3-0 på sine seks siste hjemmekamper.
  • Walsall har bare vunnet en av deres 21 siste kamper. Tolv uavgjort og åtte tap.
  • Om Crewe vinner og unngår baklengs er det første gang siden 2013 de klarer tre strake hjemmeseiere uten baklengsmål.
  • Doncaster har gått ni kamper uten seier. Colchester åtte uten tap.
  • Leyton Orient har holdt nullen i 16 hjemmekamper denne sesongen.
  • Northampton har vunnet fem av deres seks siste hjemmekamper. Like mange på de 14 foregående.
  • Rochdale har 26 tap denne sesongen. Ikke siden 1979/80 har de tapt så mange kamper i løpet av en sesong.
  • Ingen har vunnet flere hjemmekamper enn Stevenage med sine 16 denne sesongen.

  Full pott

  Som i League One ble det full pott på spillene forrige uke. Northampton til 1.70 i odds og Mansfield til 2.40 i toppkampen mot Stevenage gikk begge inn. Som favoritt velger vi oss Crewe denne gangen. Det er vanskelig å forstå hvordan Swindon står som favoritt mot et hjemmelag som ikke har tapt på Alexandra Stadium siden februar. Høy odds frister derfor for mye. Det samme kan man si om Norsk Tipping sin evigvarende tro på Stockport County. At serielederne Leyton Orient, som vil gi hjemmepublikum en siste feiring av opprykket, står til 3.35 er for godt til å være sant.  

  FAVORITTEN:     

  Crewe – Swindon        

  TIPS:    

  H til 2.60 i odds hos Norsk Tipping    

     

  LURINGEN:     

  Leyton Orient – Stockport     

  TIPS:     

  H til 3.35 i odds hos Norsk Tipping   

  Helgens serierunde

  • Wimbledon – Tranmere
  • Carlisle – Salford
  • Leyton Orient – Stockport
  • Northampton – Bradford
  • Mansfield – Harrogate
  • Crewe – Swindon
  • Crawley – Walsall
  • Doncaster – Colchester
  • Hartlepool – Barrow
  • Gillingham – Newport
  • Rochdale – Sutton
  • Stevenage – Grimsby

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen