More

  League One: Første tap på 27 kamper for Pompey og Bolton er på topp

  I League One sjokkert Blackpool ligalederne, som måtte se både tabelltopp og den 27 kamper lange rekken komme til en ende.

  Rundens storkamp i League One fikk vi servert fra Fratton Park der Portsmouth tok imot Blackpool. Ligalederne fikk raskt trøbbel da Owen Dale (som var på lån hos Pompey forrige sesong) sendte gjestene i føringen før ti minutter var spilt etter strålende forarbeid av CJ Hamilton. Portsmouth trodde de hadde utlignet ti minutter senere, men dommeren annullerte grunnet en dytt på gjestenes James Husband.

  Vi meldte at Blackpool trolig kunne få med seg noe fra denne kampen med tanke på hva de har vist av progresjon den siste tiden, og vi fikk rett. Vi nevnte også Jake Beesley sin form før kampstart og dette var mannen som doblet ledelsen for gjestene etter 55 minutter. Bare få minutter etter at han burde gitt Blackpool 2-0 før han var noe heldig da Karamoko Dembélé sitt skudd sneiet innom Beesley.

  Vondt ble til verre for et Pompey som virket rådville og frustrerte. Joe Morrell ble definisjonen på dette da han fikk et langt touch og endte opp med en fæl takling som resulterte i direkte rødt kort. Kampen ble definitivt avgjort av CJ Hamilton med kvarteret igjen å spille. Han dro seg innover høyrekanten før han banket inn 3-0 via et Pompey-kne. Gjestene gav seg ikke før 4-0 stod på tavlen og Albie Morgan fikk æren av å sette det perfekte punktum.

  27 fantastiske kamper uten tap, men nå er det slutt etter 259 dager. For Blackpool var dette nok et bevis på at de begynner å finne opprykksform.

  Tøff start for Oxfords nye mann

  Des Buckingham fikk som ventet en tøff start som manager i Oxford United da de gjestet Cheltenham. Hjemmelaget tok kommando fra start og det var ikke ufortjent da Rob Street banket inn 1-0 på volley etter 33 minutter. En corner ble bokset ut av 16-meteren der Street dempet ballen og klinte til på volley. Den omskolerte midtbanespilleren viste igjen hvorfor han har blitt flyttet nærmere motstandernes mål. Street skulle derimot stå i fokus sekunder før pause også da han albuet Oxford United-spiller i ansiktet og ble sendt av banen med rødt kort.

  Oxford United tok kommandoen etter hvilen, men det store presset resulterte ikke i scoringer, men heller i at de også ble redusert til ti menn da Ruben Rodrigues fikk sitt andre gule kort etter 70 minutter. Vondt ble til verre for Oxford United da Will Goodwin satte 2-0 med femten minutt igjen på klokka. Oxford United protesterte mot det de mente var offside, men Goodwin brydde seg ikke om det da han stod alene på fem meter. Dette var første gang Cheltenham ledet med to mål i en kamp denne sesongen og første gang de vant med to mål da stillingen ble 2-0. En blytung start for Oxford Uniteds nye manager. For Cheltenham fortsetter oppturen.

  Ny ligalader, og de heter Bolton Wanderers

  Bolton fikk som ventet få problemer hjemme mot et svært trøblete Exeter City. Gjestene var i det gavmilde hjørnet ved flere anledninger og ble hard straffet da Victor Adeboyejo sendte vertene opp i 2-0 like før pause etter en corner gjestene skulle ha avverget. Selve corneren er 10/10.

  I andreomgang ble det virkelig fest med scoringer fra både Paris Maghoma og en dobbel fra Dion Charles før Kyle Dempsey og Dan Nlundulu sørget for elleville 7-0 på det som ble en fantastisk dag for Bolton. Tabelltopp i League One etter seks strake seiere med festfotball.

  Tett i toppen

  Bare ti poeng skiller Bolton på toppen av League One og Barnsley som nå ligger utenfor play off etter deres 2-2 borte mot Lincoln. Stevenage fortsetter å imponere etter deres 3-0 seier borte mot Fleetwood og Derby karret seg inn blant topp seks etter at de vant oppgjøret mot Bristol Rovers 2-1. Det så ut som den gamle Rams-helten Chris Martin ødela dagen da han utlignet for gjestene med minuttet igjen av klokken, men rett fra avspark sørget Nathaniel Mendez-Laing for ellevill jubel på Pride Park.

  Peterborough leverte også festfotball, igjen, da de slo Burton 4-0 på eget gress i dag. Darren Ferguson sine menn har spilt flott fotball den siste tiden og er nå bare to poeng bak Portsmouth på andreplass i det som er en veldig jevn tabell.

  Readings første på over 365 dager

  Reading hadde ikke vunnet en bortekamp på på 378. Det ble det en slutt på da Lewis Wing scoret seiersmålet da han satte 2-1 mot Wycombe og klubben han spilte for frem til i sommer. Det er ikke rart bortefansen var i strålende humør etter kampslutt. We won away.

  Resultater og tabell etter dagens runde i League One

  • Bolton 7-0 Exeter
  • Portsmouth 0-4 Blackpool
  • Cheltenham 2-0 Oxford United
  • Fleetwood 0-3 Stevenage
  • Derby 2-1 Bristol Rovers
  • Leyton Orient 1-1 Wigan
  • Wycombe 1-2 Reading
  • Carlisle 1-1 Charlton
  • Lincoln 2-2 Barnsley
  • Northampton 2-1 Cambridge
  • Peterborough 4-0 Burton
  • Shrewsbury 2-1 Port Vale

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen