More

  Tabelltipsene: Ikke bra, men best

  At Manchester City skulle ende opp med Premier League-trofeet hadde de fleste forutsett, men like mange hadde ståltro på at Liverpool skulle bli nærmeste utfordrer. Det gikk veien høna sparker for Klopp & Co, og merseysiderne nådde ikke engang Champions League. Det var i stedet Arsenal som var Citys nærmeste rival, mens Manchester United og nyrike Newcastle tok de øvrige topp 4-plassene.

  Vi har sjekket tipsene fra de største mediene, og det gjør godt å se at Norges eneste sport- og spillavis kom nærmest fasit.

  Slik endte det:

  Tabelltipsene: Ikke Bra, Men Best Avisenes Tabelltips
  Tabelltipsene: Ikke Bra, Men Best 6

  Trøbbel for tungvektere

  Liverpool skuffet, men sesongens desidert største nedtur kom fra Chelsea. Hovedstadsklubben øste ut penger på nye spillere, men uten å få betalt i form av poeng. Det blir blanke ark i de begge storklubbene i sommer, når spille skal både inn- og ut. Liverpool har allerede vinket farvel til spillere som Firmino, Keita, Milner og Oxlade-Chamberlain, og flere vil følge ut porten. Samtidig skal det styrkes, og det er spesielt midtbanen som skal få en etterlengtet overhaling. Også i Chelsea er det fokus på midtbane, men som så ofte før er det også denne sommeren fokus på å få en scoringsgarantist inn dørene på Stamford Bridge.

  Joao Felix
  Tabelltipsene: Ikke Bra, Men Best 7

  Disse to klubbenes tabellplasseringer var det ingen som forutså, mens klubber som Fulham, Brighton og Brentford nok var de største positive overraskelsene denne sesongen. Fulham gikk ikke i samme felle som sist, da de i stedet for å øse ut penger overgangsvinduene heller valgte å stole på spillerne som sørget for opprykket. Brighton og Brentford har siden egen måte å handle på, og den varianten har vist seg særs suksessrik. Brighton mister i sommer noen nøkkelspillere, men det vil garantert bli handlet erstattere som kan plukke opp hansken, og The Seagulls vet å gjøre profitt på sine handler.

  Muligheten som glapp

  Arsenal ledet Premier League i formidable 248 dager, men Ødegaard & Co holdt ikke helt inn. City var som så ofte før ustoppelige da de kjente lukten av tittel, og mye tyder på at dette kan ha vært muligheten som glapp for The Gunners.

  Tabelltipsene: Ikke Bra, Men Best S14 Martin Odegaard
  Tabelltipsene: Ikke Bra, Men Best 8

  Neste sesong forventes nemlig å bli enda tøffere. Manchester United og Newcastle vil bygge på sin forholdsmessige suksess denne sesongen. Liverpool og Chelsea vil garantert revansjere seg, mens Manchester City ganske sikkert vil holde tempoet oppe. Arsenal har imidlertid fortsatt en ung og spennende førsteellever. Med en noe bredere tropp og et par klassesigneringer inn i elleveren vil The Gunners henge med også neste sesong. Håpet er uansett at både Arsenal, Liverpool, Manchester United og Chelsea vil utfordre City i større grad fra høsten. De himmelblå har vunnet alle de siste tre, og fem av siste seks, ligamesterskap. Spenning søkes.

  Sjelden suksess

  For bare fjerde gang i Premier League-historien lyktes alle de tre nyopprykkede å forsvare Premier League-statusen. Fulham endte sågar på øvre halvdel, mens både Bournemouth og Nottingham Forest unngikk den helt store spenningen i innspurten. Imponerende av alle tre, så gjenstår bare å se hvordan de takler «den vanskelige andresesongen».

  Tabelltipsene: Ikke Bra, Men Best Brennan Johnson
  Tabelltipsene: Ikke Bra, Men Best 9

  Opprykker-trioen holdt hodet over vannet, mens Southampton, Leeds og Leicester måtte vinke farvel. The Saints holdt seg levende i elleve sesonger, men det ble tidlig klart at det denne gang ville gå skeis.

  Leeds var involvert i nestenulykke for ett år siden, og maktet aldri å rydde opp i elendigheten. Fire managere fikk alle prøve seg, uten å kunne lykkes. Det er mye å ta tak i på Elland Road, både på og utenfor banen. At Leicester skulle forsvinne ut var uansett den største negative overraskelsen i bunnen. Ligamesteren fra 2016 valgte før sesong å la Kasper Schmeichel reise til fransk fotball, og skal man peke på én grunn til at det rykket ned, så var det at man lot dansken reise – uten at en dugelig erstatter ble hentet inn. Veien tilbake blir lang, for dem alle.

  Town-debut

  Tabelltipsene: Ikke Bra, Men Best Luton Straffer
  Tabelltipsene: Ikke Bra, Men Best 10

  Veien tilbake etter nedrykk er ofte lang, men ikke for Burnley. Jobben Vincent Kompany har gjort på Turf Moor må applauderes. Ny spillestil og mange nye spillere til tross; The Clarets feide all motstand til side og rykket opp med margin. Sander Berge og Sheffield United er også tilbake, mens Luton Town naturligvis er den store overraskelsen. The Hatters forsvant ut av toppdivisjonen sesongen før den skiftet navn, og har siden ligget med brukket rygg. Måten de har samlet troppene og tatt seg tilbake på, er mildt sagt imponerende.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen