More

  Generasjonsskiftet er i gang

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Pep Guardiola har bare to sesonger igjen av tiden på Etihad, og spanjolen har startet på det nødvendige generasjonsskiftet.  

  Hvor sulten kan man være på flere titler etter å starte sesongen som regjerende mester i Premier League, FA-cupen og Champions League? Det er spørsmålet mange stiller om Manchester Citys spillere før avspark, etter at de lyseblå forsynte seg grovt av titlene forrige sesong. The Treble ble vunnet av et engelsk lag for første gang siden Citys byrival Man United gjorde det for 24 år siden, og da stiller man naturligvis til sesongstart som soleklare favoritter til å vinne Premier League-pokalen for fjerde gang på rad. 

  Generasjonsskiftet
  Erling Haaland Blir Manchester Citys Midtpunkt – Nå Og I Fremtiden.

  Pep Guardiola er imidlertid godt i gang med å gjøre unna det nødvendige generasjonsskiftet i den himmelblå delen av Manchester. Førstelagstroppen viser ni spillere som er 29 år eller eldre, og vinket i sommer farvel til 32-åringene Riyad Mahrez og Ilkay Gündogan. Fremtiden er nå for Guardiola. Erling Braut Haaland (23) ble hentet til Etihad forrige sommer med relativt brukbar suksess, og denne sommerens storkjøp, Josko Gvardiol, har bare passert 21 runder rundt sola. I tillegg gror det svært godt på Citys luksuriøse akademi.  

  Les mer fra Tipsbladet

  7 år – and counting

  Rico Lewis (18), Cole Palmer (21), James McAtee (20), Taylor Harwood-Bells (21) og til og med vår egen Oscar Bobb (20) er alle fremadstormende spillere, som alle har fått hver sin solide dose med skryt fra sjefen sjøl, og som har berettiget håp om spilletid denne sesongen. Planleggingen er med andre ord i full gang for Pep Guardiola, som har igjen to sesonger av kontraktsforlengelsen han signerte med klubben i november i fjor, og spanjolen har ved flere anledninger understreket at det ikke er aktuelt å bli i Manchester utover hans nåværende kontrakt. 

  Generasjonsskiftet
  Cole Palmer Er Ventet Å Være En Del Av Citys Generasjonsskifte.

  Dermed går faktisk Pep Guardiolas regjeringstid i Manchester mot slutten, en æra som for alltid vil bli husket som klubbens mest suksessrike noensinne. 52-åringen tok over City i juni 2016, og har siden ankomst Manchester raket opp hele 14 pokaler, 5 PL-trofeer inkludert. Dermed er det ikke rart at fansen allerede nå har begynt å grue seg til den dagen deres manager ikke heter Pep Guardiola. Før City, hadde den tittelgrådige manageren aldri trent en klubb lenger enn i de fire sesongene han ledet Barcelona mellom 2008 og 2012. Etter tre sesonger i Bayern München, var det viden ventet at han ikke kom til å bli noe lenger i Manchester, til tross for at City hadde brukt flere år på å planlegge Guardiolas ankomst. 

  Langsiktig planlegging

  Ferran Soriano ble hentet som direktør allerede i 2012, og var Barcelonas visepresident mellom 2003 og 2008. Samme året ble også Txiki Begiristain ansatt som sportsdirektør, en kjent alliert av Guardiola, og det har blitt hvisket høyt mer enn én gang at den spanske duoen ble flydd inn til Manchester for å en dag kunne ønske Pep Guardiola velkommen. 

  Generasjonsskiftet
  Hvor Mange År Igjen På Toppnivå Har Kevin De Bruyne (32)?

  Det langsiktige prosjektet må sies å ha vært svært vellykket, men nå virker det altså som Guardiola så smått har begynt å tenke på neste skritt i karrieren. Det er ventet at flere av Citys lovende stortalenter vil få sjansen til å vise seg at de tilhører klubbens fremtid og være en del av den neste City-managerens prosjekt, som Erling Braut Haaland garantert vil være i spissen for. Hvor veien går videre for Guardiola når æraen i Manchester er over, vites ennå ikke, men en trenerjobb for et landslag er det som har blitt nevnt oftest. 

  Denne sesongen må Guardiola finne en måte å motivere ikke bare spillerne til å gå for alt en gang til, men kanskje enda viktigere og vanskeligere; seg selv. Den karismatiske City-bossen forventer ingenting annet enn 100 prosent av seg selv og sine omgivelser. Å opprettholde det, blir hans største utfordring denne sesongen. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen