More

  Bournemouth gjør som mange andre  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Hvorfor bytte noe som fungerte, Bournemouth? Jo, fordi man kan alltid bli bedre – og kulere.  

  Southampton, Leicester og flere har gjort det. Nigel Adkins og Nigel Pearson var bare to av managerne som ble byttet ut midt i en god periode og etter gode resultater. I sommer gjorde også Bournemouth dette da de kvittet seg med Gary O`Neil som på strålende vis sikret ny kontrakt med de nederlagsdømte fra sørkysten. Eier Bill Foley har sett det hos andre klubber, og nå vil han ta det nye steget ved hjelp av deres første utenlandske trener i Andoni Iraola. 

  Bournemouth vil ikke være små for alltid  

  Laget var på vei ut av ligasystemet i 2009. Få andre enn Cherries-fansen hadde lagt merke til om den klubben hadde forlatt The Football League på den tiden. Den lille klubben – da trent av Eddie Howe – hadde 17 minuspoeng og var bare tilfeldigheter unna å ikke bli kastet ut av ligaen grunnet sine økonomiske problemer. Den lille klubben fremstod sjarmerende i sine sprang fra League Two til Premier League på lille Dean Court med Harry Arter, Marc Pugh, Steve Cook og Simon Francis med på hele reisen til toppen.  

  Der Bournemouth ble en foregangsklubb for flere –deriblant deres Premier League-mostander Luton – i hvordan små klubber skulle driftes, virker det nå som om de ikke lenger vil vedkjenne seg de lille og små. Og første steget på veien var å ta steget utenfor landegrensene. Og med signeringer som Milos Kerkez, Justin Kluivert og det enorme talentet Alex Scott er det en ny profil som stakes ut på fortsatt lille Dean Court – eller Vitality Stadium som noen vil kalle den.  

  Les også: Pangstart for Haaland

  -Ikke parkert buss, men fornøyelsespark  

  Historien om Iraola og Bournemouth går flere år tilbake. Tidligere Cherries-boss Howe var nemlig på studietur til Rayo Vallecano der den nåværende Bournemouth-manageren var trener. Studieturen ble tidvis snudd på hodet, og det var Iraola som stilte spørsmålene om hvordan lille Bournemouth gikk frem for å yppe seg mot de store gigantene i England. Siden den gang har klubben fulgt med på utviklingen til Iraola og visa versa for spanjolens del.  

  Tilbake på treningsfeltet i Bournemouth skal spanjolen nå ta fatt på en av sine tøffeste oppgaver. Bare Southampton og Leeds hadde en verre defensiv rekord en The Cherries sesongen 2022/23 – og ingen slapp inn flere mål på dødball enn dem. For Iraola er det likevel uaktuelt å vike fra sine prinsipper – hvor mange er hentet fra sine år som spiller under Marcelo Bielsa.  

  Av og til gjør vi feilen ved å tro at man gjør det dårlig defensivt om man spiller en høy linje, men min ide er akkurat det motsatte, sier Bournemouth-manageren.  

  Derfor vil angrep være det beste forsvar når Bournemouth tar imot West Ham på hjemmebane denne helgen. For som 41-åringen avslutter med å si.  

  Som trener føler jeg meg mye tryggere om vi er langt unna vår egen boks. Vi vil presse høyt og gjenvinne ballen høyt. Det er aldri farlig der fremme. Der bak derimot. Det er farlig det. 

  Blir Det Mye Av Det Her For Bournemouth Denne Sesongen?
  Blir Det Mye Jubel For The Cherries Denne Sesongen?

  Gledelig for alle er det at David Brooks er tilbake i full vigør etter sin to år lange kamp mot lymfekreften han overvant. I mars var han tilbake på banen, og denne sommeren har han glødet i treningskampene til Bournemouth. Tre scoringer på deres fem kamper, deriblant i generalprøven mot Lorient som endte med 2-0 seier. I den kampen scoret også kulthelten – og mannen som sikret dem returen til Premier League –  Kieffer Moore, og trolig får den 30 år gamle waliseren en rolle under deres nye manager også.  

  En rolle på fornøyelsesparken til rockestjernen Andoni Iraola. Med ingen busser i sikte.   

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen