More

  Premier League: Alt om lørdagens 6 kamper

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Overraskende poengtap for Villa hjemme mot Sheffield United fredag kveld, som dermed ikke lyktes å ta seg til topps på Premier League-tabellen. Passerte imidlertid Liverpool, som i dag får besøk av Arsenal på Anfield.

  Premier League
  Premier League: Alt Om Lørdagens 6 Kamper 8

  Fans av engelsk fotball trenger ingen andre julegaver enn tett kampprogram for helligdagene, og sånn sett er nissen i det ekstra gode hjørnet i år. Hver eneste dag denne uken har vi fått levert engelsk toppfotball på skjermen, og det er heldigvis ingen pauser i sikte. Snart Premier League-klare (…) Leicester underholdt oss mandag kveld, før det tirsdag og onsdag var neglebitende spenning i kvartfinalene av ligacupen. Torsdag var det Premier League-duell mellom Palace og Brighton, før Aston Villa og Sheffield United gjorde opp om poengene fredag.

  Premier League
  Premier League: Alt Om Lørdagens 6 Kamper 9

  Frem til nyttår er det faktisk bare én dag hvor det finnes muligheter for å gjøre annet enn å se engelsk ball. Ikke julaften, for da er det selvfølgelig kamp fra Premier League rett før Sølvguttene synger ribba inn. Første juledag kan du imidlertid pakke sekken med appelsiner og sjokolade, og trekke litt luft før nye heseblesende fotballdager kommer på rekke og rad helt frem til 3. januar.

  Flere utfordrere

  Mens det i The Championship er båtlengder mellom direkte opprykksplasser og nærmeste utfordrere, er det i Premie League nå forfriskende åpent landskap i tet. Etter 17 ligarunder forrige sesong skilte det hele 14 poeng mellom nummer én og fem på tabellen, og det sto allerede da klart at kampen om tittelen ville stå mellom Arsenal og Manchester City.  Etter like mange runder i år skiller det usle seks poeng mellom de fem øverste. Og det altså før runden hvor nummer 1 og 2 på tabellen møtes.

  Forest på felgen

  Det er åpent i toppen av tabellen, men i andre enden er det de tre nyopprykkede som på negativt vis skiller seg ut. Faktisk er det Luton av de tre som i størst grad har vært en positiv overraskelse, og The Hatters skal ikke avskrives – selv om de nå trolig i lang tid fremover må klare seg uten Tom Lockyer, som forrige helg ga oss alle en sjokkartet og vond opplevelse.

  Sheffield United leverer vel omtrent som forventet, da få – om noen- trodde laget fra stålbyen hadde mannskap til å overleve i divisjonen. Fire poeng fra tre kamper under ledelse av Chris Wilder gir non uansett fansen et snev av håp. Burnley har samtidig vært av sesongens store skuffelser, etter å ha dominert så voldsomt i The Championship forrige sesong. De tre nyopprykkede har totalt vunnet 6 av 51 kamper, og er noe nær avskrevet.

  Premier League
  Premier League: Alt Om Lørdagens 6 Kamper 10

  Om de da ikke benytter seg av krisen i Forest. Skogvokterne har vunnet én av sine siste 13 kamper, før de denne uken valgte å skifte ut helten som førte dem tilbake til eliten. Forest kan være mulig å innhente, men Everton er det nok ikke noe å gjøre med – uavhengig av hvor mange minuspoeng de prakkes på.

  Helgens Premier League-tips

  FAVORITTEN:

  Fulham – Burnley
  TIPS
  H til 1,67 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Liverpool – Arsenal
  TIPS
  H til 2,30 i odds hos Norsk Tipping

  Lørdagens kamper

  West Ham – Manchester United

  London Stadium
  Lørdag 13.30 på Viaplay

  Premier League
  Premier League-Runden

  West Ham fikk juling av Fulham, men revansjerte seg da Mohammed Kudus ble tomålsscorer i 3-0-seieren hjemme mot Wolves. Har bare tapt én av siste seks, og er bare poenget bak Manchester United på tabellen. Under ledelse av David Moyes har imidlertid The Hammers bare vunnet 3 av 31 kamper mot lag som endte foregående sesong i topp 4. Alle de 31 kampene har gitt baklengsmål. Ble filleristet av Liverpool i ligacupen onsdag. Med unntak av Michail Antonio, som antas tilbake i løpet av jula, har West Ham en skadefri spillerstall. Maxwel Cornet og Nayef Aguerd har vært syke, men begge antas tilbake i stallen i dag.

  Manchester United var godt fornøyd med å holde nullen mot Liverpool på Anfield. Ble utspilt i store deler av kampen, men hadde da også en svært redusert stall. Bruno Fernandes er tilbake, men fortsatt skadebekymringer for Erik ten Hag. Bare fem lag i ligaen har færre fulltreffere enn Manchester Uniteds 18 på 17 kamper. Rasmus Højlund er målløs fra sine første 15 Premier League-kamper, mens Anthony ikke har målpoeng i det hele tatt denne sesongen. Fire av siste fem mot West Ham er vunnet med ett måls margin. Casemiro, Lisandro Martinez, Harry Maguire, Mason Mount, Tyrell Malacia og Amad Diallo er skadet.  Diogo Dalot er suspendert, men Bruno Fernandes er tilbake.

  Fulham – Burnley

  Craven Cottage
  Lørdag 16.00

  Ligacupen
  Straffedrama: Tosin Adarabioyo Og Fulham Sikret Seg En Aller Første Semifinale I Ligacupen

  Fulham sto med strake 5-0-seirer, og reiste til bortekamp mot Newcastle med en god dose selvtillit. På St. James’ Park var man imidlertid ute av dansen allerede etter 20 minutters spill, da Raul Jimenez ble gitt marsjordre før det endte med 0-3-tap. Solid revansj tirsdag, da man slo Everton på Goodison og sikret seg sin aller første semifinale i ligacupen. Har allerede scoret flere mål (31) i desember enn i noen annen kalendermåned siden 1966. Adama Traore og Tim Ream er skadet. Raul Jimenez er suspendert før kampen som blir historisk.

  Burnley herjet i The Championship, men blir veldig lette på dette nivået. Leverte sin svakeste hjemmekamp siden opprykket, da man forrige helg røk på fortjent 0-2-tap mot Everton. Oppturen var at Lyle Foster var tilbake på banen, men ellers var det lite positivt å finne. 13 av første 17 kamper er tapt, og totalt åtte poeng er innspilt. Ingen Premier League-klubb har overlevd med mindre enn ti poeng etter like mange kamper. Luca Koleosho er skadet, men Aaron Ramsey, Johann Berg Gudmundsson og Jack Cork kan være tilbake. Charlie Taylor er også klar etter karantene.

  Luton – Newcastle

  Kenilworth Road
  Lørdag 16.00

  Luton
  Premier League: Alt Om Lørdagens 6 Kamper 11

  Luton har tatt spillemessige kliv de siste ukene, men det viktigste fra forrige helgs avbrutte kamp mot Bournemouth er naturligvis at lagkaptein Tom Lockyer meldes stabil og i brukbar form etter igjen å ha kollapset på banen. Fotball ble for en stund veldig lite viktig, og det gjenstår å se om Lockyer returnerer til fotballen etter dette. Mye stolpe ut, men Lutons hjemmeform er uansett imponerende. Har imidlertid fortsatt ikke holdt nullen denne sesongen. Dan Potts og Reece Burke er skadet. Marvelous Nakamba er suspendert. Tom Lockyer er naturligvis ikke aktuell etter kollapsen mot Bournemouth.

  Newcastle fikk lett spill og 3-0-seier hjemme mot Everton, da gjestene måtte spille det meste av kampen i undertall. Nedtur tirsdag, da man i siste minutt ga bort ledelsen mot Chelsea, og etter straffer endte med exit fra ligacupen. Kieran Tripper ble igjen syndebukk. Tre siste bortekamper er tapt. Callum Wilson står med 19 Premier League-scoringer i 2023. Bare Alan Shearer og Andy Cole har tidligere scoret 20 for Newcastle i løpet av ett år. Nick Pope, Joelinton, Harvey Barnes, Elliot Anderson, Jacob Murphy, Joe Willock, Javier Manquillo, Sean Longstaff og Matt Targett er skadet, mens Alexander Isak er usikker. Sandro Tonali er suspendert.

  Nottingham Forest – Bournemouth

  City Ground
  Lørdag 16.0

  Nottingham Forest røk 0-2 mot Tottenham, og har nå bare én seier å vise til fra siste 13 kamper. Tirsdag kom da også bekreftelsen på at Steve Cooper var ferdig som skogvokternes manager, mens tidligere Wolves- og Spurs-manager Nuno Espirito Santo kan være på vei inn. Coopers etterfølger får ingen enkel start, med Newcastle, Manchester United og Arsenal i tre av de neste fire. Står med 14 poeng fra første 17 kamper, akkurat som forrige sesong. Taiwo Awoniyi er skadet, mens Serge Aurier, Felipe og Ibrahim Sangare er usikre.

  Dominic Solanke scoret igjen, men Bournemouths kamp mot Luton ble som kjent aldri ferdigspilt. Fem uten tap, og tre strake borteseirer, før den avbrutte kampen mot The Hatters. Totalt 13 poeng er plukket fra siste 15 mulige. Andoni Iraolas utvalgte har nå ti poengs luke til nedrykksstreken, og kan se oppover tabellen. Kan vinne fire strake bortekamper i Premier League for aller første gang. Tyler Adams, Hamed Traore, Lloyd Kelly, Emiliano Marcondes og Ryan Fredericks er skadet. Alex Scott og Max Aarons kan være tilbake.

  Tottenham – Everton

  Tottenham Hotspur Stadium
  Lørdag 16.00

  Premier League: Manchester City - Tottenham
  Premier League-Runden: Dejan Kulusevski, Tottenham

  Etter usle ett poeng på fem kamper, har Tottenham nå igjen fått fart på skøytene. Flott 4-1-seier hjemme mot Newcastle, før det ble tre kontrollerte poeng også på besøk hos Forest. Richarlison med tre scoringer fra siste to kamper, og da har Tottenham plutselig et nytt etterlengtet offensivt verktøy å plukke av. Det skiller før juleprogrammet bare ett poeng frem til den regjerende mesteren. Spurs har scoret mål i alle sine siste 29 Premier League-kamper. Micky van de Ven, Rodrigo Bentancur, Ivan Perisic, Manor Solomon, James Maddison og Ryan Sessegnon er skadet. Yves Bissouma og Destiny Udogie er suspendert.

  Everton er av divisjonens formlag, etter for første gang siden 2020 å ha vunnet fire strake kamper. Bare Arsenal, Liverpool og Manchester City har sluppet inn færre mål. I dag kan man holde nullen i femte strake Premier League-kamp, for første gang siden 2009. Uten poengtrekket ville The Toffees vært foran Chelsea, og to poeng bak Manchester United på tabellen. Tirsdag ble man imidlertid eliminert fra ligacupen, etter tap i straffesparkkonkurranse mot Fulham. Vitalii Mykolenko, Abdoulaye Doucoure, Ashley Young, Andre Gomes og Dele Alli er ute. Seamus Coleman er usikker.

  Liverpool – Arsenal

  Anfield
  Lørdag 18.30 på Viaplay

  34 avslutninger, men likevel måtte Liverpool gå målløse av banen mot Manchester United. Ingenting stemmer offensivt, verken for Mo Salah eller Darwin Nunez, mens Dominik Szoboszlais formkurve peker brått ned. Har fortsatt bare tapt én kamp, men Jürgen Klopp har jobb å gjøre om dette laget skal kunne kjempe om tittelen. Onsdagens overkjørsel av West Ham i ligacupen var naturligvis en opptur, men denne West Ham-utgaven som viste seg frem på Anfield var ikke rare greiene. Kun én av siste 50 hjemmekamper i Premier League er tap. Joel Matip, Diogo Jota, Thiago, Stefan Bajcetic og Andy Robertson og Alexis Mac Allister er skadet.

  Arsenal slo tilbake fra nederlaget mot Villa, og gjeninntok tabelltopp da Brighton ble slått 2-0. Burde vunnet med klarere margin, men fortsatt sløses det voldsomt med sjansene. Martin Ødegaard var banens gigant mot The Seagulls, og med mer pålitelige angripere ville nordmannen nå stått med tosifret antall målgivende pasninger. Syv av siste ni i alle turneringer er vunnet, mens eneste tap kom på besøk hos Villa i forrige bortekamp. Har ikke tapt strake bortekamper siden mai 2022. Takehiro Tomiyasu, Jurrien Timber, Fabio Vieira, Thomas Partey og Mohamed Elneny er skadet. Jorginho er usikker.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen