More

  Ligacupen: Tre av fire lag klare for semifinale etter straffedrama

  I dag var det slutt for ligacupens store askeladd i ligacupen. Nå er Middlesbrough de nye askeladdene i semifinalen.

  League One-laget Port Vale var klart for ligacupens kvartfinale for første gang i deres historie. Anført av Robbie Williams på høyttaleren var et nesten fullsatt Vale Park klar for en festaften på det ærverdige stadionet. Dessverre hadde det nest laveste rangerte laget som er igjen andre planer. For 26 plasser over i ligasystemet finner man Middlesbrough som vant cupen senest i 2004.

  Kaptein Jonny Howson senket stemningen noen hakk da han gav gjestene fra Middlesbrough ledelsen med sitt skudd, som via et Port Vale-ben tok en ekkel bue over hjemmelagets keeper. Etter 23 minutter hadde Morgan Rogers – som senere måtte ut med skade – doblet ledelsen, og oppgjøret virket avgjort.

  Avgjort ble det ti minutter ut i andreomgang når Matt Crooks scoret kampens siste og gav Michael Carrick muligheten til å hvile spillere resten av omgangen. Dermed er Middlesbrough klar for semifinale i ligacupen og dobbeltrunden som venter på nyåret. Det er første gang Boro er i semifinalen siden det fantastiske cupgullet i 04.

  Les også: Steve Cooper ferdig i Nottingham Forest

  Til semifinalen i ligacupen etter straffedrama ganger to

  De to andre semifinalene gikk mellom Premier League-lagene Everton – Fulham og Chelsea – Newcastle.

  I førstnevnte kamp tok gjestene fra London ledelsen etter et selvmål av Michael Keane. Det så lenge ut til å bli eneste mål på Goodison Park, men syv minutter før full tid sikret innbytter Beto straffesparkkonkurranse med sin heading. En kjedelig fotballkamp ble avgjort i en langt mer spennende straffesparkkonkurranse. Etter tre sikre straffer hver tok Jordan Pickford ansvar og reddet en struttete Bobby De Cordova-Reid. Dessverre for Everton-keeperen var Onana like struttete i oppløpet og leverte en begredelig straffe på den femte og det som kunne blitt den avgjørende.

  Etter fem straffer hver var det dags for reservetakerne. Der satte Idrissa Gana den syvende i stolpen og Fulhams Tosin Adarabioyo kunne dermed sende Fulham til deres første semifinale i ligacupen.

  Tidlig mål til gjestende lag fikk vi også på Stamford Bridge. Callum Wilson fikk tråkle seg fra midtbanen og helt frem til mål etter grusomt forsvarsarbeid av blant andre Benoît Badiashile. Men også her kom det et sent mål fra hjemmelaget som ordnet kveldens andre straffesparkkonkurranse etter at utskjelte Mykhajlo Mudryk benyttet seg av feil av Kieran Trippier.

  Trippier sin forferdelige måned og kveld fortsatte da han ble kveldens første spiller til å misse i straffesparkkonkurransen. En forferdelig straffe som aldri var i nærheten av å treffe målet. Matt Ritchies straffe ble også reddet og dermed var Chelsea videre til semifinalen etter en heldig kveld på brua.

  Semifinalens siste lag blir avgjort i morgen når Liverpool tar imot West Ham på Anfield. Da får vi også vite hvem som møtes til dobbeltoppgjør i januar.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen