More

  Chesterfield med kurs mot The Football League  

  Favorittene før årets sesong i National League er i ferd med å innfri forventningene.  

  Paul Cook håper han kan ta sitt kjære Chesterfield opp i det gjeve selskap igjen etter seks sesonger i skyggenes dal. Laget som tapte vårens play off-drama mot Notts County forsterket seg så kraftig i sommer at favorittstempelet ble delt ut av samtlige. Med gode gamle Will Grigg og Joe Quigley på topp har Chesterfield kapret 38 av 45 mulige poeng etter 15 spilte runder. Forrige helg ble Boreham Wood – heltene fra FA-cupen for to sesonger siden – slått 2-0 på bortebane.  

  Gode gamle Barnet har i midlertidig intensjoner om å holde følge med Chesterfield, og gamleklubben til Edgar Davids følger bare tre poeng bak etter en strålende start på sesongen. Dean Brennan, som ble hentet av Harry Kewell i 2021, tok over roret da den kjente Leeds-spilleren fikk sparken høsten 2021 og har siden sakte men sikkert gjort Barnet til et fryktet mannskap igjen. Spørsmålet er om det holder helt inn.  

  Forrige runde snudde de 0-2 til 3-2 borte mot Dorking Wanderers i en ellevill tv-sendt fotballkamp. Dorking og deres utrolige reise under deres stifter, eier og manager kan du lese om i vår spesial på Tipsbladet.no om du ikke allerede har fått med deg den eventyrlige historien.  

  Flust av storkanoner som kan jage Chesterfield 

  Rochdale og Hartlepool rykket ned fra League Two i våres og var ventet å kjempe i toppen denne sesongen. En variabel høst gjør sitt til at de allerede nå må konsentrere seg om å få best mulig plassering blant lagene som får play off. Det til tross for at ringreven Ian Henderson fortsatt finner veien til nettmaskene for Rochdale.  

  Et annet lag som vil måtte nøye seg med play off er Oldham. Den tidligere Premier League-klubben fikk en tøff start på årets sesong, noe som resulterte i at David Unsworth måtte forlate managerstolen i klubben. Noe som var til stor lettelse for fansen som hadde sett seg lei av den forferdelige fotballen under hans ledelse. Steve Thompson startet med tre seiere som midlertidig manager før de tre påfølgende alle har endt uavgjort. Nå ventes det en avklaring om den ledige managerstolen raskt, og på listen finner vi blant annet sterke navn som Leam Richardson, Karl Robinson og den gamle kantspilleren Damien Duff.  

  Med bare tre poeng opp til play off er det uansett håp for Manchester-klubben, særlig med James Norwood på laget. Spissen som tidvis herjet for Barnsley i fjor trakk seg overraskende tilbake i sommer med spill på nivå fem. Det har til nå resultert i beskjedne fem scoringer.  

  Southend fra himmel til helvete 

  Southend har fått mye spalteplass hos Tipsbladet de seneste månedene. Fra krise og potensielt rennestein kom meldingen for en uke siden at klubben ble reddet bare timer før fristen som kunne slukket lysene på Roots Hall gikk ut. Den forhatte Ron Martin er ute og minuspoengene er hentet inn i form av trepoengere. Laget som hadde vært på play off hadde det ikke vært for minuspoengene har med to strake seiere under ny eier klatret opp på 14 poeng og store forhåpninger om topp syv før sesongen er omme. Roots Hall er nå et fryktet sted for alle andre enn hjemmefansen. Endelig.  

  Samme dag ble det også bekreftet at Scunthorpe – som nå befinner seg på nivå seks – ble reddet etter flere måneder med et drama man ikke kunne funnet annet sted enn i Hollywood og Scunthorpe. Mer om den saken finner du og på vår nettside.  

   

  De nye må kjempe for tilværelsen 

  Fylde og Ebbsfleet rykket direkte opp fra National League North og South forrige sesong og fikk med seg Kidderminster og Oxford City via play off. Etter 15 kamper er det Fylde som ligger dårligst an med jumboplass og stakkarslige ni poeng før Kidderminster følger fire poeng fremfor. Ebbsfleet har tre poeng ned til trygg grunn imens debutantene på nivå fem i Oxford City karret seg over streken etter sin 3-0 seier over nettopp Fylde sist. At minst to av de nye rykker ned ser vi på som svært sannsynlig.  

  Her ser du tabellen som Chesterfield toppe i sin helhet

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen