More

  Southend og Scunthorpe er reddet

  24 fantastiske timer for alle som har fryktet den store undergangen hos Southend og Scunthorpe. På utrolig vis har begge klubbene fått nye eiere og er reddet.

  Hva 24 timer kan gjøre med en hel by. En hel fotballklubb. De siste ukene har de to klubbene Southend og Scunthorpe vært nærmere undergang enn hva folk utenfor de to byene har vært klar over. Men i løpet av 24 små timer har alt løst seg. Håper vi.

  Først ut, Southend United

  Det er ikke mange månedene siden vi skrev om Southend United og deres krise. Siden den gang ble ting verre, og mange trodde at enden var nær. Etter en glimrende sesongstart på banen måtte Southend igjen ta til takke med poengstraff på ti poeng og en kort frist for å løse problemene for å unngå der untergang.

  Men i går ettermiddag kom den gledelige nyheten. Deres forhatte eier Ron Martin hadde avtalt et salg til selskapet ledet av Justin Rees og avtalen gikk i boks før den veldig bekymringsverdige deadlinene onsdag kveld.

  Rees og co vil ta full eierskap over klubben. Dermed blir Roots Hall værende som en del av klubbens eiendel og det samme vil treningsfasilitetene deres. Den store gjelden som kunne blitt deres bane blir også nedbetalt. Klubben håper nå at transferembargoet de har hatt siden september 2022 vil kunne trekkes tilbake.

  I samme avtale ble det klart at Martin og Rees deler på den ubetalte strømregningen som ville ført til at strømselskapet i dag ville stengt strømmen på deres hjemmebane. Og i dag ble det bekreftet at Southend Uniteds eksistens ville fortsette.

  Klubben kunne også juble over tre nye poeng i går da Oxford City ble slått 2-0. Hjemmefansen var mektige, og endelig fri for bekymringer.

  Og i dag, Scunthorpe United

  Glanford Park Kan Huse Scunthorpe United-Fans Igjen. Og Klubben Kan Puste Lettet Ut.
  Her Kan Det Spilles Fotball Igjen. Og Scunthorpe Er Reddet.

  Scunthorpe rykket ned fra National League i vår og det vi kalte en trist sorti. Siden den gang har det skjedde utrolig mye med klubben som for bare få år siden kjempet om en plass på nivå to. Ny eier kom inn i januar, men under falsk navn og anklager ble han etter hvert tvunget til å si stopp da engelsk presse oppdaget hans historie i sommer. En klubb som trodde de hadde blitt reddet var nå i enorm krise. Spillerkjøpene som skulle få de rett opp igjen var i fare da lønninger til både spillere og ansatte ble kuttet i det øyeblikket deres eier David Hilton (Eller hva han nå heter) fikk motstand fra media og fans.

  Hilton havnet i tirader med fans, utstengte de som var uenige og stengte ned alle sosiale medier for en periode. Utgiftene skulle ikke han ta seg av og klubben virket rett og slett nederlagsdømte. For en uke siden kom og beskjeden om at deres hjemmbane Glanford Park ikke skulle brukes den nærmeste perioden, men at laget fremover skulle spille på Gainsborough Trinity. En beskjed sistnevnte ikke hadde fått før den offisielle uttalelsen fra Hilton kom. Krangelen mellom Hilton og tidligere eier Peter Swan, som eier stadionet, var uansett kommet til et punkt der alt håp om enighet var ute.

  Men også her skinner solen igjen i dag. Scunthorpe melder i ettermiddag på sin hjemmeside at Michelle Harness kjøper klubben fra Hilton. Fortningskvinnen har i en årrekke hatt verv innad i klubben, og blir nå eier av klubben i sitt hjerte. Dette skjer fordi Hilton selv ikke tar en krone for klubben, og har gått med på å slette alt han har lagt inn i klubben siden han tok over.

  Mer om hvordan fremtiden vil se ut der får vi først de nærmeste dagene. Men at dette er redningen kan man allerede nå slå fast.

  Vi gratulerer både Southend og Scunthorpe-fansen med en lykkelig slutt, forhåpentligvis. Nå vil vi gjerne se de tilbake på nivåene de hører hjemme.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen