More

  Chesterfield jakter opprykk

  Med storlag som Stockport, Grimsby, Wrexham og Notts County ute av veien er det håp om direkte opprykk for Chesterfield neste sesong.

  Chesterfield tar fatt på sin sjette sesong på nivå fem etter at de tapte play off-finalen mot Notts County etter straffesparkkonkurranse i mai. Manager Paul Cook har ledet laget siden februar 2022 og mener fundamentet nå er på plass for å starte klatringen.

  -Min jobb er å ta dette laget tilbake til League One, noe jeg klarte forrige gang jeg var manager i denne klubben. Chesterfield har nå en solid grunnmur og rammer som skal gjøre oss konkurransedyktige fremover. Vi må gå for det, sa Cook etter at sesongen ble avsluttet tidligere i vår.

  Byggingen er allerede i gang, noe som har resultert i at Kieron Dyer har gått inn i trenerteamet på fast basis etter at han forrige sesong fungerte som en konsulent. Mange har tippet at Dyer selv ville prøve seg som manager etter mye lovord, men svarte selv at han ikke ville avslutte med det sure tapet i finalen.

  Trapper ned til Chesterfield

  Signeringene som er blitt gjort til nå i sommer tyder på satsing. Will Grigg har ankommet klubben etter at han rykket ned med Milton Keynes tidligere i vår. Den 31 år gamle spissen har tidligere jobbet under Cook i Wigan – i det som var hans beste år på fotballbanen – og nå gjenforenes de på nivå fem.

  Tom Naylor trapper også ned for å bidra til Chesterfield sine opprykksplaner. 31-åringen kommer fra Wigan der han forrige sesong bidro med 36 kamper fra sine posisjoner i forsvar og midtbanen. Han har tidligere spilt for Mansfield, Derby, Burton og Portsmouth før han gikk til Wigan i 2021.

  I tillegg har Cook hentet Bailey Hobson fra Alfreton Town. Den 20 år gamle midtbanespilleren var ønsket fra flere klubber i og rundt League Two, men valget falt på Chesterfield. Det er mye som tyder på at handlingen på Technique Stadium ikke er helt over med det første.

  Favoritter

  The Spireites er bookmakernes favoritter til opprykket fra National League 2023/24.

  Klubben som rykket ned til National League i 2018 var lenge ansett å være en sovende kjempe i ligasystemet og så sent som i 2015 kjempet de i toppen av League One. Et mislykket opprykk endte i årene som kom med dobbelt nedrykk fra League One til National League og deres første år utenfor ligasystemet siden 1921.

  En dårlig start i National League førte dem i fare for å rykke ned på nivå seks, men klubben reddet seg inn og gjennom både oppkjøp av klubben og horrible managere, deriblant James Rowe som fikk sparken etter seksuelle anklager mot han.

  Paul Cook har med sin erfaring stablet klubben på bena igjen og med fansen i ryggen som både eiere og supportere virker ting lystigere enn på lenge.

  Deres nærmeste utfordrere til den ene sikre opprykksplassen er i følge bookmakerne Hartlepool, Oldham og Rochdale.

  Les også: To av nykommerne i National League

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen