More

  Grunnlegger, eier, direktør, manager og eks-spiller. Hils på Dorking`s Marc White

  I Dorking finner man en helt egen rase. Marc White er grunnleggeren, eieren, direktøren og manageren for laget som har hoppet oppover ligasystemet i England.

  På bunnen av den engelske fotballpyramiden finner man divisjon fem og ligaen Crawley and District League. Der startet reisen for spilleren Marc White da han og kompisene ville spille fotball på amatørnivå. Wimbledon-supporterne nektet å bli med Wimbledon til Milton Keynes og fant ut at de skulle starte sitt eget lørdags-lag.

  White grunnla laget Dorking, betalte alle spillerne fem pund i uka og leide en bane for 50 pund i uka. En lokal pub trykket opp drakter og dermed var eventyret i gang.

  En usannsynlig drøm

  Kompisgjengen startet opp og målet var et par opprykk med en tidsperiode på noen år før man trolig ville finne på noe annet. Spol frem 23 år og tolv opprykk senere. Dorking er nå i gang med sin andre sesong på nivå fem og kan nesten ta og føle på det vi alle omtaler som The Football League. Fra å spille fremfor 20 tilskuere og venner har de det siste året møtt storlag som Notts County og Wrexham fremfor over 10 000 tilskuere. De har attpåtil slått førstnevnte, noe Wrexham var uendelig fornøyd med i fjorårets forrykende opprykksduell.

  “Man kan si det har tatt av”

  Marc White

  Marc White er mannen som leder klubben med stø hånd. Det har han gjort siden Dorking Wanderers så dagens lys, da han var grunnlegger, eier, direktør, manager og spiller. Spillerkarrieren måtte legges på hylla etter et par opprykk, men alle de andre rollene har han hatt siden 2000. I 23 år har han ledet laget til 12 opprykk, og nå virker de til å stabilisere seg på nivå fem. White selv forteller at de ofte bruker ett år eller to på å akklimatisere seg det nye nivået før de deretter blåser alle av banen. Det er også målet nå.

  Dorking-Manager Marc White
  Den Velkjente Stilen Til Marc White

  Den karakteristiske treneren har fått mye fokus gjennom deres dokumentar på Youtube ” Bunch of Amateurs”, og språkbruket til White går igjen. Han kler seg i designerklær og en caps som fremstår som for liten all den tid den sitter nokså høyt på hodet. White har gjennom årene fått gjennomgå fra bortefans for sin stil, men mange har et godt øye til den noe ukonvensjonelle manageren og eieren.

  Han liker å gi tilbake til fansen. Til og med bortefansen blir satt pris på. Om det gjestende laget fyller opp tribunen på Dorking’s Meadowbank stadion stiller White opp med gratis øl til alle tilreisende supportere.

  Bruker du tiden din på å reise til Dorking, ja da skal jeg kjøpe en øl til deg som en takk

  Marc White

  Marc White er og i opposisjon til FA og EFL. Han har sterke meninger om hvordan reguleringen av fotballen er, og hva som er galt med den moderne toppfotballen. Beskyttelse av dommere så vel som beskyttelse av klubber i trøbbel. Resultatene man ser i Southend, Scunthorpe og lignende ligger på FA og EFL sine hender mener White.

  Dorking-manageren har fortsatt ikke tatt trenerutdanning. Merkene som kreves for å trene et lag i The Football League har han heller ingen planer om å ta. Bare hør her.

  Hvor går veien videre for Dorking og Marc White?

  Kan klubben fortsette utviklingen? Og vil Marc White bli værende? Mye tyder på det. De siste årene har klubben, eller Marc White, solgt flere andeler til supporterne. Dorking Wanderers skal ha et liv etter meg også. Og supporterne skal få være med å ta vare på det livet.

  Vi ønsker å ha en edruelig fan-eid struktur i Dorking Wanderers som gjør at klubben alltid vil være i trygge hender hos sine supportere

  Marc White

  Lørdag sørget scoringer fra Jason Prior og Tom Blair for en råsterk 2-0 seier borte mot Hartlepool, laget som så sent som i fjor spilte i League Two. Med bare poenget opp til play-off kan man allerede nå begynne tankene på et mulig opprykk nummer 13. Og på spørsmål om man vil dit?

  Ja, selvfølgelig. Vi vet bare ikke hvordan og når. Men det finner vi ut på veien. Som vi alltid har gjort

  Marc White

  Flere av sitatene og opplysningene er hentet fra blant andre sesong to av “Welcome to Wrexham” og podcasten “Under The Cosh” som White gjestet nylig. Hele episoden kan du høre her:

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen