More

  Derbyfinale: Barnsley – Sheffield Wednesday  

  Derbydag på Wembley. De to fiendene Barnsley og Sheffield Wednesday med bare en returbillett til The Championship.  

  Luton er klar for Premier League, Carlisle er klar for League One og Notts County er klar for League Two. Nå gjør vi oss klart for den aller siste play off-finalen i sesongen 2022/23.

  Det er et hav av klubber i Yorkshire som ikke liker hverandre. Barnsley har Sheffield Wednesday som sin argeste konkurrent, men selv om Sheffield Wednesday ikke kan si det samme så er det ett oppgjør det skriker hat av. Togturen fra London til Sheffield mandag kveld kan bli tung for passasjerene som holder med det tapende laget. East Midlands Railway bør ha økt sikkerhet på plass, for bråk kan det fort bli.  

  Kontrollert galskap  

  Wembley Venter For Barnsley. Og Nå Venter Sheffield Wednesday
  Wembley Venter For Barnsley

  Nei, det er ikke Iskrigerne fra Vålerenga vi snakker om. Det er Michael Duff sin inngang til de viktige kampene Barnsley nå spiller. Rolig og behersket på sidelinjen har han ledet laget gjennom det som mange mente skulle bli en vanskelig sesong for laget som tok den tunge turen ned fra The Championship i fjor – i en sesong der alt kollapset. Etter 1-0 seieren over Bolton var det igjen en sindig og rolig mann som takket sine spillere og fans for det han selv kalte kontrollert galskap. Og med en finale på Wembley er det lett å ta av

  -Ikke prøv å gjør dette til noe mer enn det er. Ja, det er Wembley, og ja det er en kamp av stor betydning. Men tro meg, du vil ikke se oss komme i noe annet enn våre treningsklær neste mandag. Fancy dress med med en stor rød blomst ut fra brystlommen? Glem det. Vi skal gjør det vi normalt gjør, og vi skal ta med oss den rolige inngangen inn i kampen. Men på banen skal det smelle, avsluttet en alvorlig Michael Duff.  

  Forrige sommer var det en tropp med store utskiftninger som kom på plass. En ung tropp ble det etter at 26 spillere forlot eller ankom klubben på vei mot skiftet. En oktober fri for scoringer fikk skepsisen til å reise seg, men fra nyttår har Duff bygd et yngre og sterkere mannskap, som nå virker klar for oppgaven som venter på Wembley. Bare det er en seier for The Tykes som har mye å være fornøyd med etter en solid fjerdeplass fra årets sesong.  

  Alt eller ingenting, en gang til 

  Liam Palmer Sikret Ekstraomganger Og Til Slutt Finaleplass For Sheffield Wedneday
  Liam Palmer Sikret Ekstraomganger Og Til Slutt Finaleplass For Sheffield Wedneday

  Uvirkelig. Episk. Historisk. Det vi ble vitne til på Hillsborough for knappe ti dager siden var intet mindre enn en eventyrlig dramafortelling på 120 minutter pluss straffekonkurranse. Darren Moore prøvde å danse opp stemningen til Hi Ho Sheffield Wednesday, men ingen hadde vel troen på at 0-4 kunne hentes opp. Et par timer senere, 5-1 og en iskald siste straffe av Jack Hunt senere ble vi vitne til Barry Bannans takketale til manager Moore. Det var rørende og akkurat det den mannen fortjente etter at vi alle hadde avskrevet han, og noen idioter også måtte påpeke hudfarge i samme slengen.  

  Det er lett å glemme hvor glimrende sesongen til Sheffield Wednesday egentlig var før det fatale –men nå uten konsekvenser – tapet mot Peterborough. 96 poeng ville sikret direkte opprykk i hvilken som helst sesong, bortsett fra denne. 23 kamper uten tap fra oktober til mars hadde nok holdt til opprykk i hvilken som helst sesong, bortsett fra denne. Barnsley stoppet rekken på 23 kamper i derbyet i mars, og plutselig var selvtilliten skjør for laget som ikke klarte å vinne de neste fire kampene. Tre ulykksalige uker var nok til å legge seg tre usle poeng bak Ipswich Town. Nå må de finne frem den uslåelige siden en siste gang.  

  Med ulike innganger til kampen vil det bli spennende å se hvem som har lyktes best. Rolige Barnsley mot euforiske Sheffield Wednesday. Adam Phillips mot Barry Bannan. Mads Juel Andersen mot Lee Gregory og James Norwood mot Aden Flint. Duellene er mange og duellene vil flagre. Dette er en opprykkskamp der mer enn opprykket står på spill.  

  Statistikk

  • Dette blir Barnsleys fjerde PO-finale. Tap mot Ipswich i 2000 og seiere mot Swansea i 2006 og Millwall i 2016
  • Det blir Wednesdays tredje. Seier på straffer mot Hartlepool i 2005 og tap mot Hull i 2016.
  • Barnsley vant begge oppgjørene mot Sheffield Wednesday i årets sesong av League One. 2-0 på Hillsborough og 4-2 på Oakwell.
  • Sist gang Wednesday tapte tre på rad mot samme motstander var da Blackpool klarte det samme i 2003/04-sesongen.
  • Uglene ble historiske da de som første klubb klarte å hente opp fire mål fra første semifinalekamp.
  • The Tykes har bare vunnet en av deres fem siste kamper. Det var derimot forrige kamp mot Bolton.

  Odds og Tips for Barnsley – Sheffield Wednesday

  Odds fra Norsk Tipping

  • H: 3.15
  • U: 3.25
  • B: 2.05

  TIPS

  U

  Vi tror driven fra forrige opphenting mot Peterborough vil gi Wednesday drahjelp i finalen. Hevnlystne over at det nettopp var naboene som ødela rytmen i ligaen etter 23 strake kamper uten tap gir ekstra bensin på bålet. Dessverre er de også store favoritter i følge Norsk Tipping og kanskje bør man heller satse på at det blir uavgjort etter 90 minutter.

  Vil du gjenoppleve Sheffield Wednesdays dramatiske comeback i semifinalen kan du gjøre det her.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen