More

  Luton til Premier League

  For aller første gang skal Luton Town vise seg frem i Premier League. Det står klart etter at Coventry i kveld ble slått i play off-finalen foran 85.000 tilskuere på Wembley. 1-0 kom fra Jordan Clark, etter formidabelt forarbeid av Elijah Adebayo. Og The Hatters burde ledet med flere mål før pause, da atskillige gode muligheter ble skuslet bort.

  Luton Town
  Luton Til Premier League 4

  Mens Luton var klart best før hvilen, var det Coventry som åpnet beste etter pause. Og utlikningen kom. Og den kom etter samarbeid fra Coventrys mest målfarlige duo. Ettertraktede Viktor Gyökeres var som alltid på løp, og etter å ha forsert til dødlinja slo svensken ballen skrått ut i feltet, der Gustavo Hamer kontrollert satte bredsiden til. Ballen fikk en stuss i en Luton-forsvarer, satte Ethan Horvath ut av spill og forsvant inn i Luton-buret.

  Luton Til Premier League Gustavo Hamer 4 Luton
  Luton Til Premier League 5

  Det endte 1-1 etter 90+8 minutter, og det var tydelig slitne spillere som tok fatt på ekstraomganger. Kvaliteten sank betraktelig, og det det ble stadig lengre mellom de helt store målsjansene. Skader og krampetendenser kom i stedet langt tettere. Alt av kampplaner var kastet ut vinduet, og det var nå bare vilje og kampånd som kunne sikre seier før straffekonkurranse. Fire minutter før full tid virket imidlertid innbytter Joe Taylor å ha avgjort for Luton. En strømpetreff av en avslutning fant veien til nettmaskene, og det ble feiret et lite halvminutt før dommeren annullerte for hands.

  Det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre en vinner av den siste plassen i Premier League. Elleve første straffer fant veien til nettmaskene, før innbytter Fankaty Dabo misset for Coventry. Luton-fansen kunne gråte modige tårer for klubben som endelig var tilbake.

  Luton Town blir da aller første klubb som går fra toppdivisjonen til Non League, og hele veien tilbake igjen. Reisen har tatt 31 år, men desto større er da gleden ved ankomst. At det i tillegg til den sportslige suksessen også tikker nær 200 pundmillioner inn på kontoen de neste årene, er en kjærkommen bonus for klubben som snart håper å ha nytt stadion på plass. Og nytt stadion er det behov for. Kenilworth Road har kun plass til drøyt 10.000 tilskuere, og har så definitivt sett bedre dager. Neste sesong skal det uansett spilles Premier League-fotball der.

  Burnley og Sheffield United har lenge vært klare for opprykk, og dermed er trioen klar. De nyopprykkede gis også selvtillit av at alle tre opprykkerere fra forrige sesong har sikret seg fornyet Premier League-status.

  Luton Til Premier League Luton Fans Luton
  Luton Til Premier League 6

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen