More

  Carlisle tilbake til League One

  Carlisle er tilbake i League One for første gang siden 2014 da de i dag slo Stockport County på Wembley.

  I en tett, jevn og tidvis sjansefattig kamp på Wembley var det til slutt Carlisle som kunne trekke det lengste strået i dagens play off-finale i League Two.

  Stockport i føringen

  Carlisle Tilbake Til League One 1030432044 Carlisle
  Isaac Olaofe Og Stockport Jubler For 1-0 Over Carlisle

  Det var derimot Stockport County som ledet etter de første 45 minuttene. Isaac Olaofe ordnet det med sitt skudd som gikk i en heldig bue bak nettet til Tomáš Holý etter at Carlisle-spiller Jon Mellish fikk en uheldig touch på ballen. De var derimot nære på å få utligning før pause da Joe Garner stjal ballen fra Akil Wright men i to mot en klarte de ikke å sette ballen i mål. Sekunder senere var også John-Kymani Gordon nære 1-1 uten å lykkes.

  Mønsterangrep fra Carlisle

  Andreomgang var preget av et Carlisle som slet med å trenge seg gjennom County-blokken. Og det var faktisk nærmere 2-0 enn 1-1 de første 30 minuttene av andreomgang, med Myles Hippolyte som nærmeste med sitt akrobatiske forsøk etter 78 minutter. Bare tre minutter etter at Carlisle sin storscorer Kristian Dennis entret banen satt 1-1. Joel Senior leverte en strålende ball inn i feltet etter et herlig angrep og klareringen fra County-stopper havnet i beina på innbytter Omari Patrick som iskaldt sendte ballen i nærmeste hjørne.

  Det måtte straffesparkkonkurranse til i dag og

  Carlisle Jubler For Seier I Opprykksfinalen På Wembley
  Opprykket I Boks For Carlisle

  Bortsett fra en ellevill redning av Stockport-keeper Ben Hinchliffe skjedde det lite i ekstraomgangene. County bommet på sin andre straffe ved Ryan Rydel og når Taylor Charters satte Carlisle sin femte straffe like sikkert som de fire foregående kunne laget fra nord juble for opprykk til League One.

  Managerhelt 20 år etter

  Nesten 20 år etter forrige suksessrunde med Carlisle gjør altså Paul Simpson det igjen. Opprykk fra National League til League One den gang har nå blitt fulgt opp med redningsaksjonen i fjor vår og påfølgende opprykk sesongen etter. Det skal gjøres godt å ha et bedre managerrykte i Cumberland enn det godeste Simpson nå har.

  Store kamper i League One venter. Nå er spørsmålet om de var klare for det som venter.

  For Stockport betyr det at håpet om nok et opprykk røk. Laget som kom opp fra National League i fjor var med å kjempe om direkte opprykk gjennom vinteren og våren, men må nå begi seg ut på nok en sesong i League Two. En liga som kommer til å bli hardere og villere enn noensinne med alle storlagene som nå befinner seg der.

  Spill inn

  Vårt uavgjorttips til 3.05 i odds hos Norsk Tipping gikk inn. Dermed fortsetter den gode trenden fra play off-kampene i League One og Two der vi nå har 4/5 spill inn. Sesongen avsluttes med morgendagens siste finale mellom Barnsley og Sheffield Wednesday. Oppladningen til det oppgjøret kommer i morgen tidlig.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen