More

  Notts County klar for League 2 etter ellevilt drama

  Notts County seiret, men det ble mer dramatisk enn man kunne tro og håpe på da Notts County og Chesterfield skulle gjøre opp om den siste plassen til League Two.

  Etter to dramatiske semifinaler var det duket for opprykksfinalen i National League. Notts County var på forhånd favoritter etter sin fantastiske sesong, men viste både nervøsitet og svakheter i semifinalen. Det samme gjorde også Chesterfield og det var derfor ikke overraskende at dette ble en målrik duell.

  Drømmestart for Chesterfield

  Chesterfield tok umiddelbart kommandoen mot et nervøst Notts County i ettermiddagens finale. Det tok bare fem minutter før de fikk straffespark og Andrew Dallas banket inn ledelsen for Paul Cooks mannskap. Etter en hektisk åpning roet kampen seg noe før Notts County tok mer og mer over inn mot pause, uten at det gav uttelling.

  Mer drama for Notts County

  Andreomgangen ble en kamp preget av at Chesterfield kunne ligge bakpå for å kontre. Magpies prøvde seg flere ganger uten resultat, men det var faktisk Chesterfield som var nærmest utligningen med kvarteret igjen å spille. To minutter før full tid ble det derimot igjen drama. John Bostock sitt frispark var ikke godt slått, men Chesterfield-keeper rotet den inn i nettet til elleville scener fra den ene delen av Wembley, som for dagen var fylt opp med over 40 000 tilskuere. Dermed ble det ekstraomganger og mer dramatikk for laget som ikke ønsket mer dramatikk i finalen.

  Pangåpning igjen

  Chesterfield fikk igjen en drømmestart på ekstraomgangen da Armando Dobra sendte Chesterfield i ledelsen igjen. Han fikk ballen på venstrekanten og dro seg innover før han skrudde ballen vakkert bort i lengste hjørne.

  Andre ekstraomgang startet like fartsfylt som den første og Notts County viste igjen at de ikke ville gi seg uten kamp. Ruben Rodrigues fikk ballen på syv meter og klinte til. Ballen traff et Chesterfield-ben og gikk i en uvirkelig lupe over keeper og i nettet. Nå var det bare Notts County og de var nære 3-2 på det som hadde blitt et stygt selvmål av Jamie Grimes. Til tross for noen gode forsøk ebbet det ut med 2-2 og straffekonkurranse, der Notts County gjorde keeperbytte sekundet før full tid. Inn kom den unge Norwich-utlånte Archie Mair i et forsøk på å få overtaket fra ellevemeteren.

  Nederland og Notts County

  Nederland gjorde det i VM 2014 med Tim Krul. Notts County prøvde det samme, og det fungerte. Mair reddet både straffespark nummer to og fire for Chesterfield, noe som gav dagens første målscorer for County sjansen til å avgjøre. Men Bostock sin panenka traff undersiden av tverrliggeren og ut. Chesterfield scoret sin femte og dermed ble det opp til Scott å avgjøre. Han trillet inn 4-3 og dermed kunne de juble for opprykk på mest mulig dramatiske vis.

  Etter kampen tok de seg tid til å hylle Notts County direktør Jason Turner som døde plutselig for bare noen uker siden.

  Retur til League Two

  Dermed ble det ikke retur til Chesterfield etter fem sesonger i National League. Paul Cook ledet Chesterfield helt til League One forrige gang han var manager, men han må vente litt før han kan gjøre det igjen.

  For Notts County endte sesongen med det etterlengtede opprykket. Laget som fulgte Wrexham til døren i den imponerende og intense duellen rykker dermed heldigvis opp i en sesongen der de på sine 46 kamper scoret 117 mål og tok 107 poeng. Etter fire sesonger er de tilbake i det gode selskap. Og sammen med Wrexham kan det fort være favoritter til opprykk fra League Two neste sesong.

  VI GLEDER OSS

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen