More

  Wayne Rooneys siste mulighet

  Plymouth Argyle var aldri på nedrykksplass i løpet av sin comeback-sesong i The Championship. Grønntrøyene var likevel pisket til å vinne sin siste kamp for sesongen for å kunne overleve. Scoring av Joe Edwards hjemme mot Hull sikret da også ny kontrakt, og fortsatt Championship-spill på Home Park. Nervene la seg i kystbyen, men alle så straks med forventning frem mot ansettelsen av ny manager. Ingen andre enn klubbledelsen så for seg at Wayne Rooney kunne være et alternativ.

  The Championship
  The Championship: Joe Edwards Og Plymouth Reddet Plassen Med Et Nødskrik

  Klubbledelsen traff ikke innertier da de i januar måtte hente inn en erstatter for Steven Schumacher. Tidligere Steven Gerrard-assistent Ian Foster varte bare tre måneder i jobben, og ingen tidligere Argyle-manager har hatt like kort opphold på Home Park. Vel mistet Foster bærebjelker som Finn Azaz og Luke Cundle, men resultatene var likevel bemerkelsesverdig svake. Sommerens ansettelse var derfor av stor viktighet, og mange hevet derfor øyenbrynene da valget falt på Wayne Rooney.

  Mange kandidater

  Plymouth var av flere Championship-klubber som var på jakt etter ny sjef etter endt sesong, og klubbens velkjente lave budsjetter gjorde at man med sikkerhet måtte velge fra lavere hylle. Tidligere Sheffield United-boss Paul Heckingbottom, Bayern-assistent Anthony Barry, Lincoln-boss Michael Skubala, tidligere Hull-manager Liam Rosenior og danske Johannes Thorup var av dem som ble ryktet å være aktuelle, men Plymouth maktet ikke å friste noen av dem.

  Wayne Rooneys fryktelige statistikk

  Wayne Rooney fikk stort sett gode skussmål etter sin første sesong som Derby County-manager, da han – til tross for minuspoeng og overgangsforbud – maktet å holde bukkene i The Championship. Sesong nummer to, som inneholdt 21 minuspoeng, ble imidlertid en umulighet. Derby rykket ned, og Rooney valgte da å heller prøve lykken i sin tidligere klubb DC United. Også her var arbeidsforholdene håpløse, og klubben endte sist i sin avdeling.

  Wayne Rooney
  Ingen Opplagt Kandidat: Wayne Rooney Har Ikke Fått Noen Pangstart På Sin Managerkarriere, For Å Si Det Forsiktig

  Enda verre gikk det som kjent da han vendte tilbake til England, og med pomp og prakt ble presentert som ny sjef i Birmingham. Etter vinnerprosent på henholdsvis 28 og 26 i Derby og DC United, endte han med stusselige 13,3 på St. Andrew’s. Kun 2 av 15 kamper ble vunnet, før han etter bare tre måneder i sjefsstolen ble sparket. Etterfølgerne klarte aldri å stoppe nedturen, og The Blues blir da neste sesong å finne på nivå 3.

  Heller ikke i Birmingham hadde imidlertid Wayne Rooney noen spesiell takknemlig oppgave. Han tok over jobben fra en populær manager, og ble av fansen møtt med stor skepsis fra dag én. Han overtok et typisk kontringslag, og ble av berømte amerikanske eiere – helt uten kjennskap til engelsk fotball – bedt om å på rekordtid finne opp hjulet på nytt. Spillere som var vant til kontringsball skulle i løpet av få måneder læres å spille ballbesittende fotball som gjorde godt for øyet, og ga høyere status for klubben. Møtet med ny stil ble brutal, og Rooney hadde egentlig aldri noen mulighet til å fullføre prosjektet.

  Siste sjanse, men bedre forutsetninger

  Wayne Rooney har så langt fortsatt ikke fått mulighet til å vise seg frem som manager, med en sommer og oppkjøring hvor han gis muligheten til å skape en egen identitet og stil, med sine egne valgte spillere. Før nå.

  Vel på plass i Plymouth Argyle gis han tillit av en klubbdirektør (Neil Dewsnip) som kjenner den nyansatte manageren fra tidligere samarbeid i Everton. Rooney vil også få rollen som hovedtrener heller enn manager, og god støtte fra kapable medhjelpere.

  Wayne Rooney
  Gode Busser: Plymouth-Direktør Neil Dewsnip Og Wayne Rooney Er Gamle Kjente

  -Det vil ikke bli ansatt noen Alex Ferguson eller Arsene Wenger som får total kontroll over alt. Schumacher var en suksess, og han nådde det med god hjelp fra klubbens øvrige støtteapparat. Vi er en enhet her, hvor flere drar lasset sammen, sa klubbeier og styreformann Simon Hallett til lokal presse før Wayne Rooney ble presentert med treårskontrakt.

  Spennende sommer

  Rooneys ideer og tanker lar seg ikke umiddelbart overføre til forrige sesongs spillerstall, og mest sannsynlig vil sommeren se stor aktivitet både inn- og ut dørene på Home Park. Wayne Rooney har fortsatt et navn som tiltrekker seg ambisiøse spillere, og dette – sammen med klubbens velkjente datadrevne rekruttering, kan gi et spennende resultat.

  Sosiale medier er ikke bare kritisk mot ansettelsen av Rooney, men den tidligere storscoreren, og klubbens valg, blir faktisk latterliggjort. Utgangspunktet er derfor på mange måter perfekt. Plymouth Argyle overlevde i divisjonen med ett poengs margin, og grønntrøyenes budsjett er særs beskjedent. Nå skal de altså i tillegg ledes av en utskjelt kjendis som har feilet totalt i sine tidligere jobber som manager/head coach.

  Wayne Rooney, Plymouth
  Avgjørende: Plymouth-Fansen Må Riste Av Seg Bekymringen, Og Umiddelbart Gi Wayne Rooney Sin Fulle Støtte

  Alt å vinne altså. Og Rooney gis nå altså en hel sommer til å bygge et fotballag ut fra sine egne ideer. Argyle-fansen skjønner nok også ganske snart at de ikke har annet valg enn å gi nyansettelsen full støtte, når de så smått har kommet over sjokket. Argyle ville uansett ansettelse vært en opplagt dumpekandidat før sesong, og nå skal de altså ledes av en manager som latterliggjøres. Det blir Rooney og Plymouth Argyle mot resten av verden, og kan hende er ikke det verste utgangspunktet man kan ha.

  Skulle det gå galt, slik de fleste virker å tro, vil imidlertid Wayne Rooneys managerkarriere være noe nær død og begravet. Mye tyder på at dette er den tidligere storscorerens siste sjanse.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen