More

  Travelt døgn i Rosenborg

  Det har vært et travelt døgn i Rosenborg, med overganger inn og ut, samt varslet exit.

  Det er lite som har stemt på banen for Rosenborg denne sesongen. Kjetil Rekdal måtte forlate trenerposten på Lerkendal tidlig, og ble erstattet av Svein Maalen. Først på fjerde forsøket kunne Maalen innkassere sin første seier som Rosenborg-trener, og sesongen har så langt malt et tydelig bilde at det trengs flere utskiftninger på Lerkendal enn på trenerbenken, for at klubben skal ha mulighet til å nå opp tid gamle høyder.

  Les mer fra Tipsbladet

  Arven etter Tengstedt

  Den prosessen har virkelig skutt fart de siste 24 timene, og det har vært et travelt døgn i Rosenborg. Først ble det klart at RBK henter den danske spissen Emil Fredriksen fra SønderjyskE, mens Kristall Ingasson går motsatt vei. Fredriksen ankommer Lerkendal med lysende skussmål fra Danmark, og Rosenborg hadde som kjent voldsom suksess med å se til de breddegrader i fjor, da de hentet inn kassasuksessen Casper Tengstedt.

  Svein Maalen Er I Gang Med Å Forsterke Rbk-Stallen. Travelt Døgn I Rosenborg
  Svein Maalen Er I Gang Med Å Forsterke Rbk-Stallen.

  Tengstedt ble en megahit på Lerkendal, og solgt videre til Benfica for tresifret antall millioner etter bare en halvsesong i klubben. Nå håper 22 år gamle Fredriksen på at han kommer til å trives minst like godt i RBK-skjorta.

  – Det var helt utrolig det han leverte (Tengstedt red.anm), der er det bare å ta av seg hatten. Han fortalte at det var en stor klubb med mange flotte mennesker, gode treninger, lagkamerater og fans. Han snakket veldig positivt. Jeg liker å bruke lagkameratene mine og komme med scoringer og assister, påpeker Frederiksen til Adresseavisen.

  22-åringen ble toppscorer i 1. divisjon for SønderjyskE forrige sesong, og spissen går trolig rett inn i startelleveren når han ankommer Lerkendal 1. august.

  Hansen ferdig i Rosenborg

  Nesten samtidig som det ble bekreftet at Emil Fredriksen og Kristall Ingasson går motsatt vei, kunngjorde også sisteskansen André Hansen at han gir seg på Lerkendal når kontrakten løper ut etter sesongslutt. Veteranen har voktet buret for Rosenborg siden 2015, og har i en årrekke blitt utpekt som Eliteseriens beste skuddstopper.

  – Nå har jeg bestemt meg, og det kjennes både vemodig og godt. Da vet alle hva vi har å forholde oss til. Selv om det ikke har vært konkret dialog om forlengelse, er det viktig for meg å være ryddig og få sagt fra til klubben i god tid. Det er både en sportslig og familiær vurdering som ligger bak. Jeg har vært her i snart ni år, og når en kontrakt går mot slutten er dette en naturlig vurdering å ta, sier André Hansen til Adresseavisen.

  André Hansen Peker På Utgangsdøra På Lerkendal. Travelt Døgn I Rosenborg.
  André Hansen Peker På Utgangsdøra På Lerkendal.

  Flere ventes inn

  Rosenborg blar opp det som nærmest må kalles å være vekslepenger for Emil Fredriksen, og har utløst en utkjøpsklausul på 100 000 euro, som blir om lag 1,1 millioner norske kroner. Det er imidlertid ikke ventet at Rosenborgs sommerhandler vil stoppe med kjøpet av den venstrebente angriperen, og flere antas å være på vei inn portene på Lerkendal.

  Sportssjef Micke Dorsin Ventes Å Få En Travel Overgangssommer. Travelt Døgn I Rosenborg
  Travelt Døgn I Rosenborg 4

  Hvem det blir, gjenstår å se, men det synes uansett klart at flere forsterkninger trengs. Rosenborg ligger for øyeblikket på en skuffende 10. plass på tabellen, og har bare fem poeng ned til Vålerenga på kvalikplass. Til helgen venter vrient borteoppgjør mot Strømsgodset på Marienlyst. Det har altså vært et travelt døgn i Rosenborg, men mer er i vente. Det er verdt å minne om at Tengstedt i sin tid i all hovedsak ble hentet fra dansk 1. divisjon, selv om han rakk tre kamper i Superligaen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen