More

  Trist sorti for Scunthorpe United

  Samtidig som alles øyne var rettet mot Wrexham – Notts County stod en annen viktig kamp på spill i National League.

  Wrexham slo Notts County 3-2 i en ellevill opprykkskamp mandag ettermiddag. I samme divisjon ble det også spilt et oppgjør av minst like viktig karakter mellom to andre tidligere storklubber.

  Scunhorpe United og Oldham rykket ned fra League Two forrige sesong og begge klubbene lå lenge faretruende nære nedrykk til nivå seks også. Mandag ettermiddag møttes de til duell der hjemmelaget Scunthorpe ville rykke ned til National League North og nivå seks med tap.

  Oldham som gjennom en god periode etter jul allerede var trygge tok også ledelsen ved Devarn Green etter halvtimen før Bassala Sambou fastsatte sluttresultatet til 2-0 på straffespark i andreomgang. Med 2-0 seier til Oldham ble det dermed et andre nedrykk på rad for Scunthorpe United.

  The Iron spilte så sent som i 2019 i League One. Laget var nær opprykk til Championship i 2016/17 og 2017/18, men de fikk aldri returen til nivå to, som de spilte i sesongen 2009/10 og 2010/11. Etter en katastrofal sesong som endte med nedrykk fra League Two i fjor var det forhåpninger om en rask retur til ligasystemet de hadde befunnet seg i de siste 72 årene. Livet i National League ble derimot hardt.

  Istedenfor vil den store klubben rusle rundt på nivå seks. Supporterne legger mye av skylden på de lange nedturen til tidligere eier Peter Swann. Både han og klubben har trøblet økonomisk i flere år og har vært under transferembargo. Det ble i midlertidig håp om bedre tider da han trakk seg ut og ble erstattet av David Hilton i januar. Dermed ble klubbens gjeld slettet og de kunne igjen handle spillere. I februar kom det både ny trener og nye spillere inn, men til tross for en god start og flere sterke resultater ble det til slutt nedrykk likevel. Oldham-tapet ble deres femte kamp på rad uten seier og sikret dermed deres tredje nedrykk siden 2019.

  Deres nye eier har allerede vedtatt at akademiet legges ned og treningsanlegget blir flyttet 10 mil lengre unna for å spare kostnader.

  Nå blir det kamper mot Hereford FC, Kidderminster, Spennymoore Town og Boston United på ærverdige Glanford Park neste sesong. Forhåpentligvis får The Iron-fansen seg en rask opptur og et opprykk innen kort tid, men vi har sett før at akkurat det kan være vanskelig. Bare spør York og Stockport med flere.

  Refulgit Labores Nostros Cœlum

  Les også: National League banker på døren

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen