More

  Premier League: Nedrykksdrama

  Manchester City har feiret atter en Premier League-tittel, Arsenal knuser alle forhåndstips ved å bli nummer to, mens Newcastle for første gang på over 20 år har sikret seg plass i Champions League.  Manchester United trengte ett poeng fra sine siste to kamper for å bli fjerde lag med Champions League-billett, og den billetten ble enkelt innkassert mot et svimmelt svakt Chelsea på Trafford torsdag.

  Brighton har samtidig – for første gang i klubbhistorien – sikret seg spill i Europa League. Det er med andre ord ingen spenning igjen i toppen av tabellen. Da med unntak av at det fortsatt er uavklart hvem av Tottenham, Villa og Brentford som får plass i Europa Conference League.

  Helt sikkert er det også at alle de tre nyopprykkede blir værende i toppdivisjonen. Så har bare skjedd tre ganger tidligere i Premier League-historien. Søndagens sesongavslutning blir uansett et drama.

  Tre hjemmelag på kanten av stupet

  I bunnen av tabellen står det klart at Southampton rykker ned, men hvem som slår følge er fortsatt usikkert. Leicester besøkte mandag Newcastle, på jakt etter trepoenger som kunne løfte dem over streken. For midlertidig manager Dean Smith var det imidlertid fokus på å holde buret rent. Offensive brikker som James Maddison, Harvey Barnes og Patson Daka var utelatt fra startoppstillingen, og gjestene på St. James’ Park var knapt mulig å lokke ut av egen banehalvdel.

  Tre ganger smalt det i stolpene rundt Leicester-keeper Daniel Iversen, men nettsusen uteble.  Og da Smith med kvarteret igjen å spille kastet alt offensivt skyts på banen, var man nær ved å lykkes. Bare en feberredning av Nick Pope forhindret Timothy Castagne å score kampens eneste mål på overtid. Det endte imidlertid målløst. Newcastle feiret Champions League-plass, mens Leicester ga seg selv en mulighet til å overleve på siste spilledag.

  James Maddison, Leicester
  Premier League: Nedrykksdrama 4

  Og Foxes-manageren angret ikke taktikken, som førte til at hjemmelaget hadde ball i 80 % av tiden, mens de også hadde et tjuetalls avslutninger.

  -Hadde vi gått i strupen på Newcastle fra start kunne vi endt opp med både fire og fem baklengs. Dette var måten å skaffe et resultat på, og vi var nære ved å stjele med oss alle poengene. Vi trenger hjelp, men har nå i alle fall muligheten til å redde oss i land i siste spilleomgang, sa Smith etter kamp.

  *TEGN ET DIGITALT ABONNEMENT PÅ NORGES ENESTE SPORT- OG SPILLAVIS, FÅ FØRSTE MÅNED GRATIS

  Neglebiter på Goodison

  Everton har fortsatt alt i egne hender, men etter Leicesters poeng mot Newcastle vet Toffees-spillerne at det må tas tre poeng hjemme søndag. Noe de har mislyktes å gjøre i 13 av første 18 forsøk denne sesongen. Dette blir tredje møte med Bournemouth denne sesongen, og de to foregående har begge endt med tremålstap. Faktisk har man tapt alle siste fire innbyrdes mot Bournemouth med minst to måls margin. Og denne gang står man altså med ryggen mot veggen.

  Premier League: Nedrykksdrama Everton Fans Premier League
  Premier League: Nedrykksdrama 5

  Everton kan overleve med både uavgjort og tap, men ved alt annet enn seier må man lene seg på resultatene fra King Power Stadium og Elland Road.

  Les også: Kommer helten fra Carlisle eller Stockport? 

  Leeds trenger hjelp

  Premier League: Nedrykksdrama Leeds. Fans Scaled Premier League
  Premier League: Nedrykksdrama 6

  Sam Allardyce har bare lyktes å ta ett poeng fra sine første tre kamper i sjefsstolen. Mandag kveld ble man passert av Leicester på tabellen, og selv med seier hjemme mot Tottenham må man ha hjelp for å kunne overleve i Premier League. Leeds har svakest målforskjell av de tre, og med poeng til Everton mot Bournemouth vil nok eventyret være over – uavhengig av om Tottenham slås.

  Regnestykket sier at Everton må tape, Leicester kan maks ta ett poeng mot West Ham, mens Leeds selv må slå Tottenham. Tre siste mot Spurs er imidlertid tapt, og i begge de siste to har United pådratt seg fire baklengsmål. Det virker å bli en tøff redningsaksjon, men underligere ting har skjedd på siste spilledag før.

  Les også: Luton til Premier League

  Premier League-runden:

  Everton – Bournemouth

  Én av tre betydningsfulle kamper på siste spilledag. Everton har alt i egne hender, og med seier her har The Toffees – som forrige sesong – reddet seg ut av knipa i siste sekund. Med nye investorer på vei inn, og nytt stadion underveis, er det da også av avgjørende betydning at plassen beholdes. Fem av sesongens åtte seirer er hentet hjemme på Goodison. Fire siste mot Bournemouth er tapt.

  The Cherries sikret ny kontrakt i april, og siden den avgjørende 4-1-seieren hjemme mot Leeds har Gary O’Neils utvalgte røket på tre strake tap. Tre av siste fire bortekamper er vunnet, og mot Everton har man scoret 13 mål på siste fire kamper – med bare tre baklengs.

  Manchester United – Fulham

  Manchester United trengte ett poeng fra sine siste to kamper for å sikre seg plass i CL sammen med City, Arsenal og Newcastle, og hjemme mot et fortsatt like svakt Chelsea torsdag ble siste tvil ryddet av veien. Torsdagens kamp kostet imidlertid dyrt, da Antony forlot banen på båre, mens også innbytter Rashford fikk seg en smell.

  Fulham ender som nummer 10 i sitt Premier League-comeback, uavhengig av resultat i sesongavslutningen. Og Marco Silvas utvalgte har vært en berikelse for toppdivisjonen, med en positiv spillestil som begeistrer. Har ikke slått United siden 2009 (15 kamper), men bare fem lag har plukket flere poeng på bortebane denne sesongen.

  Chelsea – Newcastle

  Chelsea har vært Premier Leagues desidert største skuffelse denne sesongen, med negative rekorder i fleng satt underveis. Over 600 millioner pund er brukt i siste to vinduer, men likevel ender man med sin laveste poengsum i Premier League noensinne. Blanke ark fra sommeren av, og Pochettino får nok å henge fingrene i når han trolig snart overtar jobben på Stamford Bridge.

  Newcastle kunne etter mandagens målløse oppgjør hjemme mot Leicester feire retur til den gjeveste europacupen for første gang på over 20 år. Nick Pope har vært instrumental i suksessferden mot topp 4, men sisteskansen må nå operere en hånd og er uaktuell til ligaavslutningen.

  Southampton – Liverpool

  Etter elleve strake sesonger med Premier League-fotball, spiller Southampton sin siste hjemmekamp i toppdivisjonen for denne gang. Ender som tabelljumbo uavhengig av resultat søndag, men spillerne ønsker garantert å gå ned med flagget til topps foran egne fans. Swansea-manager Russell Martin antas å bli den som skal føre klubben tilbake til eliten.

  Liverpool har levert greit i sesonginnspurten, men en fryktelig tung start ødela muligheten til å nå topp 4. Syv strake seirer før det forrige helg endte 1-1 hjemme mot Villa. Siste fire mot Southampton er vunnet. CL-plassen røk torsdag kveld, og i sesongavslutningen kan det da rulleres.

  Aston Villa – Brighton

  Villa virket lenge å gå mot nedrykkskamp denne sesongen, men etter Unai Emerys inngang har Birmingham-klubben tatt sjumilssteg i riktig retning. Etter spanjolens ankomst har Villa plukket like mange poeng som Newcastle, og med seier i sesongavslutningen ender man opp med spill i Europa Conference League. Om akkurat det gagner klubben gjenstår å se. Siste seks hjemmekamper er vunnet.

  Brighton spilte 1-1 hjemme mot Manchester City, og etter onsdagens kamp på Amex kunne spillere og fans feire spill i Europa for aller første gang i klubbens historie. Suksessen gjør at både spillere og manager jaktes av tungvektere, men Brighton vet å erstatte.

  Arsenal – Wolverhampton

  Tittelen glapp i innspurten, men liten tvil om at Arsenal uansett har levert en formidabel sesong. Topp 4 var målet, og dette nådde de med god margin. Nå gjelder det å bygge videre på Artetas prosjekt, og med penger og prestisje fra Champions League vil det bli en smal sak å hente de nødvendige brikkene for å gjøre stallen enda sterkere. Buyako Sakas blodferske langtidskontrakt er en utmerket start.

  Wolves lå lenge i nedrykksgjørma, men Julen Lopetegui styrte til slutt ulvene greit i land. Finansene er imidlertid ikke helt på stell på Molineux, og spanjolens fremtid meldes usikker. 31 scoringer fra første 37 kamper er bare nytt bevis for hva klubben mest av alt trenger.

  Leicester – West Ham

  The Foxes må slå West Ham for å kunne bli værende i Premier League. I tillegg er man avhengig av at Everton avgir poeng hjemme mot Bournemouth. Var veldig forsiktige i det målløse oppgjøret mot Newcastle, og Dean Smith har heller ingen planer om å sende alle man i angrep heller søndag. -West Ham har et godt lag, og vi må opptre balansert, sier Smith til lokal presse. 4 seirer fra første 18 hjemme.

  West Ham har sikret ny kontrakt, og har også finale i Europa Conference League å se frem mot. Røk 0-2 hjemme mot Leicester i november, men var ubeseiret fra de fire foregående mot The Foxes. Bare 3 av sesongens første 18 bortekamper er vunnet.

  Brentford – Manchester City

  Brentford kan fortsatt nå Europa, men er da avhengig av at verken Aston Villa eller Tottenham vinner, samtidig som de selv må bli første lag siden februar som tar full pott mot City. Har bevist at de kan stå oppreist også uten suspenderte Ivan Toney. Fire av siste fem kamper er vunnet, og hjemme har de bare tapt én av siste 14.

  Manchester City måtte nøye seg med ett poeng på besøk hos høytflyvende Brighton i midtuka, men kampen var altså uten betydning for begge lag. Har kikkerten rettet mot finaler i både FA-cup og Champions League, og førsteelleveren søndag er vanskelig å gjette seg frem til. 11-4-3 fra første 18 bortekamper denne sesongen. Får sesongens spiller i Premier League muligheten til å ytterligere pynte på sin scoringsrekord?

  Leeds – Tottenham

  Rodrigo sendte Leeds i føringen i søndagens skjebnekamp borte mot West Ham, men igjen gikk det galt. Hele 25 poeng er avgitt etter å ha tatt ledelsen denne sesongen, mer enn noen gang tidligere i klubbens historie. Nå venter ny skjebnekamp, og ikke bare må Tottenham slås for å kunne sikre ny Premier League-kontrakt. Leeds må også ha hjelp fra både Bournemouth og West Ham. Tottenham legger bak seg en vond sesong, og vondt kan bli verre om Harry Kane denne sommeren gjør alvor i å prøve lykken i annen klubb. Kane har scoret i siste fem års sesongavslutninger, og Tottenham har bare tapt én av siste ti bortekamper mot Leeds United.

  Crystal Palace – Nottingham Forest

  Lave skuldrer for lagene involvert i sesongavslutningen på Selhurst Park. Palace var som et nytt lag etter Hodgsons comeback, og ny kontrakt ble da sikret i rekordfart. Tre av siste fire kamper har gitt poeng, og denne uken kunne man også sole seg i glansen av et første landslagsuttak inneholdende Eberechi Ezes navn. Kun Manchester City har siden 4.januar tatt full pott på besøk hos Palace.

  Nottingham Forest feiret ny Premier League-kontrakt da Arsenal forrige helg ble slått 1-0 på City Ground, og Steve Cooper gis da tid til før neste sesong å lære seg navnene på de 30 spillerne som har ankommet siden opprykket. Slo Palace 1-0 i omvendte møte.

  *Alle kamper har avspark 17.30

  *Odds for runden finner du her

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen