More

  Kommer helten fra Carlisle eller Stockport? 

  En etterlengtet retur til League One venter uansett for en av de to finalistene, som stiller med rundt 40 000 tilskuere på Wembley søndag ettermiddag.

  Carlisle sikret seg en tur til Wembley for første gang siden 2011 da de knuste Bradfords opprykkshåp i semifinalekamp nummer to lørdag kveld. The Cumbrians er nå bare en kamp unna en etterlengtet retur til ligaen de sist rykket ned fra i 2014.  

  Forrige gang Paul Simpson var manager i Carlisle tok han de fra National League til League One på to sesonger, og nå er det Stockports manager Dave Challinor som kan gjøre det samme. Laget som til slutt ble suverene mestere på nivå fem forrige sesong kan nå returnere til League One for første gang siden 2010. Også Challinor har for vane å rykke opp med sine lag og har på sin relativ korte managerkarriere sikret seg seks opprykk på 13 år med Stockport i fjor, samt klubber som Hartlepool, AFC Fylde og Colwyn Bay. 

  Flere helter i Carlisle  

  Manager Paul Simpson er i ferd med å toppe legendestatusen han allerede hadde i Cumberland. Han kunne gitt seg med sin redningsaksjon i fjor vår, men mannen som sikret de festårene for snart 20 år siden ville ha mer. Etter en forrykende –og etterlengtet- opptur hjemme på Brunton Park ordnet de seg finaleplassen etter 120 intense minutter mot Bradford fremfor rekordstore 15 401 tilskuere. Nå kan deres managerhelt igjen sikre klubben opprykk.

  Men den virkelig store helten i tillegg til målscorerne Callum Guy og Benjamin Barclay er Owen Moxon. 25-åringen har fått mye spalteplass av oss i forkant av semifinalene, men det virker ikke som om Mark Hughes leser Tipsbladet. 45 kamper har han spilt i sin første sesong som profesjonell fotballspiller, og i lørdagens møte med Bradford var han større enn noen gang der han serverte både på 2-1 scoringen og 3-1 scoringen. En helt egen klasse, og den hjemvendte sønn kan fort bli genierklært om opprykket sikres søndag ettermiddag, og da trolig han som hovmester og lederstjerne.  

  Owen Moxon Har Herjet For Carlisle I Sin Sesongdebut. Herjer Han Også Mot Stockport?
  Kommer Helten Fra Carlisle Eller Stockport?  4

  Paul Simpson møter på søndag sin sønn på Wembley. Jake Simpson er i trenerteamet til County og selv om han unner sin sønn alt godt, setter han sitt eget lag fremfor familieforholdet akkurat denne dagen.

  Løsnet det nå, Stockport? 

  Isaac Olaofe Jubler For 1-0 Scoringen Som Gav County Håp
  Isaac Olaofe Jubler For 1-0 Mot Salford

  Det så mørkt ut de første 157 minuttene mot Salford, men så dukket Isaac Olaofe opp med et vakkert hodestøt. Og når innbytterne Antoni Sarcevic og Jack Stretton kranglet inn 2-1 ble det straffesparkkonkurranse på Edgeley Park. Der var Stockport overlegne og kanskje kan nettsusene ha snudd trenden fra de siste kampene. Det virket som om både målscorer Olaofe og hans makker Paddy Madden fant energien tilbake utover i kamp nummer to. Madden, som spilte for Carlisle forrige gang de var i League One, kan nå bli mannen som stopper et nytt opprykk for finalemotstanderne.

  Stockports ble før sesongen tippet som en outsider til opprykket av de fleste, inkludert oss, men det virker ikke til å ha preget dem det spor. En småtung sesongstart med 0-3 i sekken etter deres første 33 minutter tilbake i ligasystemet kunne skapt uro. Fire poeng på deres første seks kamper ble derimot sakte men sikkert til maskineriet som bare tapte fire kamper på de 33 siste serierundene i årets sesong. Bunnsolide County skal nå ta siste steget under ledelse av sin suksessmanager og deres egen helt i eier Mark Stott.

  Sikret finaleplass – må se kampen fra tribunen 

  Benjamin Barclays Siste Bidrag For Carlisle Var Å Sende De Til Finalen Mot Sin Opprinnelige Klubb
  Benjamin Barclay Har Nettopp Sendt Carlisle Til Finalen – Og Med Det Avsluttet Sin Egen Sesong.

  Benjamin Barclay ble den store helten da han satte inn 3-1 scoringen i andre ekstraomgang og sendte Carlisle til finalen. Dessverre for han må han se finalen fra tribuneplass. 26-åringen har nemlig vært utlånt fra finalemotstander Stockport County, og låneavtalen ble utvidet til å gjelde play off-kampene også. Uheldigvis for matchvinneren selv innebar det en klausul om at han ikke ville få spille mot County om de skulle møtes i finalen. Et mareritt-scenario, kalte manager Paul Simpson det. Vi drister oss til å være enig.  

  Statistikk:

  • Carlisle spiller sin første play off-finale i EFL og håper på å returnere til League One for første gang siden 2013/14
  • County spiller sin fjerde EFL play off-finale. De tapte finalene mot Peterborough og Burnley i 1992 og 1994 men slo Rochdale i 2008.
  • The Cumbrians har bare vunnet en av de siste åtte oppgjørene mot Stockport. i årets sesong endte det 2-2 på Brunton Park og 0-2 på Edgeley Park.
  • County kan bli det første laget som rykker direkte opp fra National League til League One siden Tranmere gjorde det samme i 2018/19-sesongen.
  • Carlisle har bare vunnet tre av sine siste 13 kamper i liga og play-off og jakter nå to seiere på rad for første gang siden mars
  • Stockport har bare tapt en av deres siste 15 kamper og den kom i semifinalen mot Salford. Har vunnet syv og spilt syv uavgjorte kamper.

  Odds og tips for Carlisle – Stockport

  • H: 2.80
  • U: 3.05
  • B: 2.30

  TIPS:

  • U til 3.05 hos Norsk Tipping
  • County er igjen favoritt hos Norsk Tipping, noe de har vært i 40/46 kamper under årets sesong av League Two. En så jevn kamp gjør det fristende å spille på Uen etter 90 minutter og deretter la ekstraomganger eller straffespark avgjøre hvem som rykker opp.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen