More

  PREMIER LEAGUE: BRIGHTON – LIVERPOOL

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det var en hektisk Premier League-lørdag, men søndag blir uansett den store dagen i denne runden. Fire av de seks øverste møtes i innbyrdes, og først ut er oppgjøret mellom Brighton og Liverpool.

  Brighton er inne i sin syvende strake sesong i Premier League, men Seagulls-fansen er ikke vant til hva de nå får servert av sine helter. Det er bare 20 år siden Brighton kjempet om poeng på nivå 3, og så sent som 2017 spilte man altså Championship-fotball. Nå spiller man ikke bare i den gjeveste divisjonen, men man kjemper også helt i toppen. Etter å ha blitt nummer 9 i 2022, tok man forrige sesong steget helt opp til 6.plass. Den plasseringen var nok til – for aller første gang i klubbens historie – å bli belønnet med plass i Europa.

  Oppladningen til helgens storkamp mot Liverpool ble da også veldig uvant for Brightons både spillere og fans. Torsdag var man nemlig i Marseille, og ble der belønnet med sitt aller første europacuppoeng. Det endte 2-2 mot Ligue 1-klubben, etter sen utlikning på straffe av Joao Pedro.

  Mye å rette på

  De aller fleste piler peker opp for Roberto de Zerbi og hans menn, men heller ikke i Brighton er alt på stell. Det endte med 2-3-tap i hjemmekampen mot AEK Athen, før det altså ble to nye baklengs i Frankrike. Og de resultatene minner mye om de som blir produsert i Premier League. Alle Brightons kamper denne sesongen har inneholdt fire mål eller mer, og selv om det scores godt med mål – er det også urovekkende enkelt også å score mot The Seasiders. Totalt har det blitt hele 20 baklengs fra sesongens 10 første kamper i alle turneringer, og seks av dem kom altså på Villa Park forrige helg.

  Supersøndag, Lewis Dunk, Brighton
  Supersøndag: Lewis Dunk Har Hatt Det Travelt, Og Har Også Hatt Ulike Keepere Å Forholde Seg Til I Premier League

  -Vi er ikke vant med så tett kampprogram som vi har nå, og med spillerstallen vi har er vi nødt til å gjøre forandringer i startelleveren fra uke til uke. Villa-kampen var også en vekker for oss, og jeg føler meg sikker på at reaksjonen vil bli den beste. Vi vil neppe oppleve det samme igjen, sier De Zerbi som de neste fire ukene må klare seg uten viktige Pervis Estupinan.

  -Han er en viktig spiller for oss, men vi må klare oss som best vi kan uten ham de neste fire til seks ukene, sier Brighton-bossen til engelsk presse.

  Les også: Alt du trenger vite om Premier League-runden

  Flott sesonginnledning, tross alt

  Brighton ble filleristet av Aston Villa, og ble også kontret i senk hjemme mot West Ham. Lagets fem øvrige Premier League-kamper er imidlertid vunnet, og inkludert da er altså 3-1-seier hjemme mot Newcastle samt borteseier med samme siffer borte mot Manchester United. Senere års statistikk mot Liverpool er også hyggelig lesning for Seagulls-fansen.

  Supersøndag: Solly March, Brighton
  Supersøndag: Solly March Er En Pest Og En Plage For Liverpool-Forsvaret

  Bare én av siste syv mot merseysiderne er tapt, og de to siste på Amex er vunnet. Snudde 0-1-til 2-1-seier i fjerde runde av FA-cupen i januar, mens Premier League-kampen samme måned endte med 3-0-seier etter to scoringer og en målgivende pasning av Solly March.

  Kort vei frem til tet i Premier League

  Joe Gomez, Liverpool
  Supersøndag: Joe Gomez Og Liverpool-Forsvaret Får Garantert Nok Å Henge Fingrene I Søndag

  Liverpool endte opp med sesongens første tap mot Tottenham søndag, og Jürgen Klopps ønske om omkamp blir naturligvis ikke innfridd. Liverpool ble snytt, men har uansett levert en sesonginnledning som lukter krutt. 16 poeng er hentet fra sesongens syv første kamper, og det skiller da før helgens runde bare to poeng frem til den regjerende mesteren. Og Manchester City møter som kjent Arsenal samme dag som de røde skal i aksjon mot Brighton. Det kan være poeng å plukke på teten i Premier League denne helgen, men da må statistikken mot Brighton gjøres til skamme.

  Les også: McTominay reddet United på overtid

  Fravær

  Liverpool var, som Brighton, i aksjon i Europa torsdag. Spillere som Virgil van Dijk, Andy Robertson, Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai og Luis Díaz ble satt på benk fra start, men flere av de som skal være med fra avspark søndag vil likevel ha mye fotball i bena før avspark. Ryan Gravenberch var av dem som startet kampen mot belgiske Union Saint-Gilloise, og den tidligere Bayern München-spilleren kunne feire sin aller første scoring i Liverpool-drakt. Bare minutter etter at Darwin Nunez på sedvanlig vis hadde sløst bort et eksempel på alle sjansers mor.

  Supersøndag, Premier League
  Supersøndag: Diogo Jota Så Rødt, Akkurat Som Curtis Jones, Og Blir Ikke Å Se Søndag

  Diogo Jota startet også kampen, mens også Curtis Jones fikk spilletid. Ingen av disse to blir imidlertid å se mot Brighton, da de som kjent begge så rødt i skandalekampen mot Tottenham. Cody Gakpo, som scoret målet mot Spurs, blir heller ikke å se – da han jo skadet seg i scoringsøyeblikket. Stefan Bajcetic og Thiago er også ute med skade, og uaktuelle når det tas avspark på Amex Stadium søndag kl. 15.00.

  Brighton – Liverpool

  Premier League, Amex Stadium, søndag 15.00
  Odds fra Norsk Tipping: 3,05 – 3,95 – 2,05

  Alltid flust med både underholdning og scoringer når Brighton er i aksjon. Lagets første syv Premier League-kamper har alle inneholdt minimum fire scoringer, og mot Aston Villa forrige helg kom hele syv. Denne gang ble imidlertid bare én av de syv scoret av Brighton.  Seks baklengs på Villa Park, og Brighton har ikke holdt nullen i noen av sine siste elleve ligakamper. Solly March har vært sist eller nest sist på fem av Brightons åtte siste scoringer mot Liverpool. Estupinan, Jakub Moder, Pascal Gross, Adam Lallana og Julio Enciso er ute.

  Liverpool endte skandalekampen mot Tottenham med ni spillere, selvmål og et første tap for sesongen. Anket det røde kortet til Curtis Jones, men uten hell. Har bare holdt nullen i én av sine første syv, og det kan altså være grunn til å ta frem kuleramma når disse to revansjesugne lagene møtes. Totalt fire spillere utvist fra første syv kamper er Premier League-rekord. Ble utspilt og tapte 0-2 i forrige besøk på Amex Stadium. Thiago er fortsatt ikke tilbake. Cody Gakpo og Stefan Bajcetic er også skadet, mens Curtis Jones og Diogo Jota er suspendert.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen