More

  Premier League-runden

  I dag byr vi på full preview med analyser, odds, skadeoversikt og tips fra Premier League, noe vi vanligvis bare tilbyr abonnenter. For å få tjenesten levert hver eneste fredag; tegn et abonnement på Norges eneste sport- og spillavis.

  Tre poeng skiller de seks øverste på Premier League-tabellen, og at fire av de seks denne helgen skal ut i innbyrdes oppgjør gir muligheter for lagene som lurer i bakspeilet. Mye av fokuset denne helgen rettes naturlig nok mot kampen mellom forrige sesongs nummer én og to på Premier League-tabellen, mens det også er spenning å spore før kampen mellom Brighton og Liverpool. Begge har avspark søndag, og begge inneholder to lag med stor revansjelyst i kroppen.

  Premier League
  Revansjejakt: Arsenal Har Tung Premier League-Statistikk Mot Manchester City

  Arsenal skal revansjere seg for innspurten forrige sesong, da de måtte se seg passert av City i jakten på tittelen. The Gunners har også en innbyrdes statistikk mot City som ikke likner grisen, om man da ser bort fra showkampen om sølvfatet på Wembley, der de vant etter straffesparkkonkurranse. Tapet mot Lens i midtukens Champions League-oppgjør i Frankrike gjør ikke revansjelysten mindre. City skal selv hevne forrige helgs sjokkerende 1-2-tap i Wolverhampton. Begge lag sliter samtidig med skader og karantener på nøkkelspillere.

  To tunge tap

  Les også: Alt om helgens Championship-runde

  Om det er revansjelyst involvert i kampen mellom Arsenal og City, så kan så definitivt det samme sies om oppgjøret mellom Brighton og Liverpool. The Seagulls røk på braknederlag borte mot Aston Villa, der det til slutt endte med 6-1-seier til hjemmelaget på Villa Park. Dette var første gang siden 2012 (0-6 mot West Ham i The Championship) at Brighton pådro seg seks baklengs, og nye baklengsmål ble notert i torsdagens europacupkamp i Marseille. Roberto De Zerbi er gitt ett og annet å tenke på, og nå man han også klare seg uten viktige Pervis Estupinan i atskillige uker fremover.

  Premier League
  Mye Å Hevne: Karou Mitoma Og Brighton Røk På Braknederlag Mot Villa Forrige Helg

  På Amex søndag formiddag får man besøk av et Liverpool-lag som har vært på alles lepper siden skandalekampen mot Tottenham forrige helg. Liverpool ble da offer for den største VAR-flausen noensinne i Premier League, mens de også avsluttet kampen med bare ni spillere på banen. Som om ikke dette var nok, så dundret også Joel Matip inn selvmålet som ga tap, i syvende og siste overtidsminutt. Revansjelysten er naturlig nok enorm, men Liverpool er uansett ikke noen het utfordrer til å få plass blant helgens to anbefalte spilltips. Til det er Brighton altfor gode, om enn ustabile.

  Heldig høyoddser

  Tottenham var av forrige helgs anbefalte spill, og vi innrømmer gjerne at VAR ble tung bidragsyter til at dette spillet føyk inn- til 2,85 i odds. Samtidig ga helgen flere fulltreffere anbefalt på tipsbladet.no. Der anbefalte vi gjennom helgen å spille U i søndagskampen mellom Nottingham Forest og Brentford (1-1), mens vi også ga tillit til Burnley i tirsdagens hengekamp borte mot Luton. The Clarets vant som kjent 2-1 på Kenilworth Road, og tok med dette sin første trepoenger for sesongen.

  Les også: League One-runden

  Villa vinner

  Premier League
  Landslagsplass: Ollie Watkins Scoret Hat Trick Mot Brighton Forrige Helg, Og Ble Denne Uken Belønnet Med Landslagsplass

  Det er andre spennende ting på menyen enn to toppoppgjør denne helgen. Blant annet Midlands-derby mellom Wolverhampton Wanderers og Aston Villa. Klubbene møttes for første gang til offisiell kamp i desember 1886, og det endte da 2-2. Denne helgen ankommer begge lag kamp med lomma full av selvtillit. Wolves etter å ha slått den regjerende mesteren på Molineux forrige helg, mens Villa holdt lekestue i 6-1-seieren hjemme mot høytflyvende Brighton. Villa er ganske enkelt det beste laget av de to, og får – på tross av noen tunge skadefravær – tillit på Molineux, til odds 2,10.

  Helgens andre utvalgte blir Manchester City. Er merkbart enklere å komme på talefot med når de er uten både Kevin de Bruyne og Rodri, men sliter seg nok til tre nye poeng her. Noe sier oss at tapet i ulveland forrige helg var et arbeidsuhell – som de har lært av.

  Premier League-tipsene

  FAVORITTEN:

  Wolves – Aston Villa
  TIPS
  B til 2,10 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Arsenal – Man City
  TIPS
  B til 2,45 i odds hos Norsk Tipping

  Luton – Tottenham

  Premier League, Kenilworth Road
  Premier League: Luton Brøt Forrige Lørdag Barrierer, Men Venter Fortsatt På En Første Premier League-Seier På Kenilworth Road

  Kenilworth Road, lørdag 13.30
  Odds: 6,60 – 4,90 – 1,40

  Luton feiret sin aller første Premier League-seier da Everton ble slått på Goodison forrige helg, men seieren ble ikke fulgt opp i hengekampen mot Burnley i midtuka. Var nest best i det meste før pause, og sluttspurten som ble satt inn etter hvilen rakk aldri frem til poeng. Ble imidlertid snytt for straffespark, og prestasjonen i de siste 45 var klart godkjent. Dan Potts, Gabriel Osho, Albert Lokonga og Jordan Clark er skadet. Amari’i Bell er usikker til dagens kamp, men Ross Barkley er tilbake.

  Fantastisk sesonginnledning for Tottenham, som står med 5-2-0 fra første syv kamper. Var selvfølgelig heldige i skandalekampen mot Liverpool forrige helg, men Spurs kan ikke lastet for at dommere og VAR gjør fatale feil. Har notert hele elleve scoringer fra sesongens første fire kamper på bortebane. Står med akkurat samme poengsum etter syv kamper nå, som de gjorde under ledelse av Antonio Conte forrige sesong.

  138 avslutninger på mål er mest i Premier League. 12 av siste 14 kamper mot nyopprykkede lag er vunnet. Ivan Perisic, Rodrigo Bentancur, Bryan Gil, Manor Solomon, Brennan Johnson og Ryan Sessegnon er skadet.

  Burnley – Chelsea

  Premier League: James Trafford
  Premier League: James Trafford Og Burnley Hentet I Midtuken Sin Første Premier League-Seier Siden Opprykket

  Turf Moor, lørdag 16.00
  Odds fra Norsk Tipping: 4,40 – 3,80 – 1,70

  Lyle Foster var tilbake fra karantene, og bidro med ny scoring til at Burnley vant tirsdagens hengekamp mot opprykkskollega Luton. Sørafrikaneren har nå scoret tre av Burnleys seks mål denne sesongen. Matchvinner tirsdag ble uansett innbytter Jacob Bruun Larsen. Dansken dro seg inn fra siden og dunket seiersmålet utagbart i krysset bak Kaminski. Kun én av 16 Premier League-kamper mot Chelsea er vunnet. Johann Berg Gudmundsson, Michael Obafemi, Hjalmar Ekdal og Manuel Benson er skadet.

  Dyrkjøpte Mykhajlo Mudryk scoret sitt første Chelsea-mål, og bidro sammen med Armando Broja til at Chelsea mandag kveld tok full pott borte mot Fulham. Chelsea har også flott statistikk å ta vare på denne helgen, etter syv seirer og én uavgjort fra åtte tidligere Premier League-kamper mot Burnley på Turf Moor. Romeo Lavia, Ben Chilwell, Christopher Nkunku og Wesley Fofana er skadet. Reece James er tilbake i trening, men suspendert. Malo Gusto er suspendert, men Nicolas Jackson er tilbake.

  Everton – Bournemouth

  Premier League, Everton
  Premier League: Lite Annet Enn Mat Å Glede Seg Over På Goodison Denne Sesongen

  Goodison, lørdag 16.00
  Odds fra Norsk Tipping: 1,92 – 3,65 – 3,65

  Strake borteseirer mot Brentford og Aston Villa gjorde at selvtilliten var tilbake i Everton-laget før hjemmekamp mot Luton. Det endte imidlertid med et fjerde strake hjemmetap, og Sean Dyche får mye av skylden. At han valgte å starte et bunnoppgjør på hjemmebane med både Jack Harrison, Beto og Arnaut Danjuma på benken gir da også Toffees-fansen grunn til å stille spørsmål. Har, for første gang på 65 år, åpnet sesongen med fire strake hjemmetap. Seamus Coleman, Andre Gomes og Dele Alli er skadet.

  Bournemouth er ett av to lag som fortsatt ikke har vunnet, og etter strake nederlag mot Brighton og Arsenal har The Cherries nå totalt gått elleve ligakamper uten seier. Har bare Sheffield United bak seg på tabellen, og dette blir da som en god gammeldags sekspoenger i bunnstriden. Bournemouth har ledet i alle sine tre første bortekamper, men står tilbake med totalt ett poeng. Tyler Adams, Alex Scott, Lloyd Kelly, Emiliano Marcondes, Chris Mepham og Ryan Fredericks er ute.

  Fulham – Sheffield United

  Premier League
  Premier League: Willian Og Fulham Sliter Tungt Offensivt

  Craven Cottage, lørdag 16.00
  Odds fra Norsk Tipping: 1,55 – 3,90 – 6,00

  Fulham sto forrige sesong med tolv scorede mål etter sine syv første kamper. Etter mandagens 0-2-tap hjemme mot Chelsea står laget med fem fulltreffere fra syv kamper, og på siste tre har man notert totalt én scoring. Raul Jimenez er fortsatt målløs etter overgangen fra Wolves, og har totalt ikke scoret i noen av sine siste 30 Premier League-kamper. Mot Chelsea var det uansett defensive brølere som ødela kvelden for fansen. Tosin Adarabioyo, Kenny Tete  og Adama Traore er skadet, men forøvrig kan Marco Silva velge sin ellever fra øverste hylle.

  Sheffield United er enda verre stilt. Også The Blades har notert fem scoringer, men laget fra stålbyen har også tillatt spinnville 19 baklengs. Åtte av dem kom hjemme mot Newcastle, før man mot West Ham slapp unna med 0-2-tap. Slo Fulham både hjemme og borte sesongen 2021/2022. John Egan, Ben Osborn, Max Lowe, Daniel Jebbison og Rhys Norrington-Davies er skadet, og uaktuelle til dagens batalje. Tom Davies er usikker.

  Manchester United – Brentford

  Premier League
  Premier League: Andre Onana Har Ikke Vært Noen Umiddelbar Suksess Etter Overgangen Til Manchester United

  Old Trafford, lørdag 16.00
  Odds fra Norsk Tipping: 1,72 – 3,95 – 4,30

  Det begynner smått å nærme seg siste sjanse for Erik ten Hag. Fire av første syv ligakamper er tapt, mens man også står uten poeng fra første to i CL. Og de tre ligaseirene har altså kommet via dommerhjelp mot Wolves, comeback mot Forest og 1-0-seier borte mot nyopprykkede Burnley. Skader og karantener gjør det ikke enklere, men fansen er uansett lei. Har ikke tapt tre strake hjemmekamper i ligaen siden sesongen 1962/1963. Lisandro Martinez, Sergio Reguilon, Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka, Tyrell Malacia, Amad Diallo og Kobbie Mainoo er skadet. Antony er tilbake i trening.  Jadon Sancho er inntil videre suspendert.

  Tung sesonginnledning også for Brentford, som bare har vunnet én av sine første syv. Sesongens fjerde poengdeling kom på besøk i Nottingham, da Christian Nørgaards 1-0-scoring ble utliknet med 20 minutter igjen på klokka. Vant 4-0 hjemme, men røk 0-1 borte mot United forrige sesong. Har fortsatt ikke scoret Premier League-mål på Old Trafford. Neal Maupay har nå gått 29 strake Premier League-kamper uten scoring. Kevin Schade, Shandon Baptiste, Rico Henry, Mikkel Damsgaard, Ben Mee og Joshua Dasilva er skadet. Ivan Toney er suspendert ut året.

  Crystal Palace – Nottingham Forest

  Premier League
  Premier League: Roy Hodgson Blir Denne Helgen Åttende Manager Med 400 Premier League-Kamper På Sin Cv

  Selhurst Park, lørdag 18.30
  Odds fra Norsk Tipping: 2,25 – 3,10 – 3,30

  Seks forsøk til tross; Palace har aldri slått Nottingham Forest i Premier League-sammenheng. Til hegens møte går imidlertid Palace med høy selvtillit, etter fersk borteseier mot Manchester United på innerlomma. Gedigen strek i regningen er det uansett at Eberechi Eze meldes ute av spill i seks uker. Michael Olise er også ute, og Palace er dermed uten sine to viktigste offensive brikker. Roy Hodgson leder sin 400. Premier League-kamp. I tillegg til Eze og Olise er også James Tomkins, Jefferson Lerma , Dean Henderson, Naouirou Ahamada og Mattehus Franca skadet. Odsonne Edouard er usikker.

  Nicolás Domínguez utliknet og sørget for poeng for Forest hjemme mot Brentford, og skogvokterne forsvarer dermed sin formidable hjemmestatistikk. På fremmed gress har Forest bare vunnet én av sine siste 14 kamper. Seieren kom imidlertid mot Chelsea i september. Lagets siste seks Premier League-mål er scoret av seks ulike spillere, men Taiwo Awoniyi har målpoeng fra alle sine siste elleve kamper. Danilo, Wayne Hennessey, Felipe og Nuno Tavares er skadet. Moussa Niakhate er suspendert. Nicolas Dominguez, Ryan Yates og Ola Aina er usikre.

  Brighton – Liverpool

  Premier League
  Premier League: Brighton Herjet Og Vant 3-0 I Forrige Hjemmekamp Mot Liverpool

  Amex Stadium, søndag 15.00
  Odds fra Norsk Tipping: 3,05 – 3,95 – 2,05

  Alltid flust med både underholdning og scoringer når Brighton er i aksjon. Lagets første syv Premier League-kamper har alle inneholdt minimum fire scoringer, og mot Aston Villa forrige helg kom hele syv. Denne gang ble imidlertid bare én av de syv scoret av Brighton.  Seks baklengs på Villa Park, og Brighton har ikke holdt nullen i noen av sine siste elleve ligakamper. Solly March har vært sist eller nest sist på fem av Brightons åtte siste scoringer mot Liverpool. Estupinan, Jakub Moder, Pascal Gross, Adam Lallana og Julio Enciso er ute.

  Liverpool endte skandalekampen mot Tottenham med ni spillere, selvmål og et første tap for sesongen. Anket det røde kortet til Curtis Jones, men uten hell. Har bare holdt nullen i én av sine første syv, og det kan altså være grunn til å ta frem kuleramma når disse to revansjesugne lagene møtes. Totalt fire spillere utvist fra første syv kamper er Premier League-rekord. Ble utspilt og tapte 0-2 i forrige besøk på Amex Stadium. Thiago er fortsatt ikke tilbake. Cody Gakpo og Stefan Bajcetic er også skadet, mens Curtis Jones og Diogo Jota er suspendert.

  West Ham – Newcastle

  Premier League: Jarrod Bowen, West Ham
  Premier League: Jarrod Bowen Er I Storform

  London Stadium, søndag 15.00
  Odds fra Norsk Tipping: 3,40 – 3,65 – 2,00

  West Ham slo tilbake etter strake tap mot Manchester City og Liverpool. Var aldri opp mot sitt beste mot Sheffield United, men viste defensiv trygghet, og det endte til slutt med fortjent 2-0-seier. Torsdag skrev man også engelsk rekord, med 17 strake kamper uten tap i europacupen. 16 (!) av de 17 er dessuten vunnet. Jarrod Bowen er tilbake på sitt aller beste, og scoret lørdag sitt femte mål for sesongen. Bare én av siste åtte Premier League-kamper hjemme mot Newcastle er vunnet. 13 poeng fra første syv Premier League-kamper er klubbens beste sesonginnledning på åtte år. David Moyes må søndag klare seg uten Ben Johnson og Aaron Cresswell. Michail Antonio er usikker.

  Etter tre strake tap har Newcastle slått kontant tilbake. Siste tre kamper er vunnet med total målscore 11-0, mens man nå er ubeseiret fra siste seks i alle turneringer – med total målscore 16-1 Den stadig voksende skadelista gir imidlertid grunn til bekymring. Den kommende landslagspausen kommer sånn sett som bestilt. Slo West Ham 5-1 på London Stadium forrige sesong. Callum Wilson har 12 scoringer fra sine siste 13 Premier League-kamper mot West Ham. Sven Botman, Harvey Barnes, Emil Krafth og Joe Willock er skadet. Callum Wilson og Joelinton er usikre. Anthony Gordon er suspendert.

  Wolves – Aston Villa

  Premier League
  Premier League: Optimisme I Wolves Etter Forrige Helgs Mektige Trepoenger Mot Den Regjerende Mesteren

  Molineux, søndag 15.00
  Odds fra Norsk Tipping: 3,30 – 3,60 – 2,05

  Ingen Wolves-spiller har de siste tre sesongen bokført mer enn seks scoringer, men den barrieren er på god vei til å brytes nå. Hee-chan Hwang ble matchvinner da selveste Manchester City ble slått 2-1 på Molineux forrige helg, og sørkoreaneren har dermed bokført fire scoringer fra sesongens syv første kamper. Med scoring søndag vil Hwang være første Wolves-spiller siden 1973 med scoring i fem strake hjemmekamper i den øverste divisjonen. Ulvene er ubeseiret fra siste fire mot Villa, og siste to hjemme er begge vunnet. Har scoret mål i 12 av 13 hjemmekamper i 2023. Ingen nye skader, men Jean-Ricner Bellegarde er suspendert.

  Ollie Watkins bidro med hat trick da Aston Villa lørdag banket Brighton med 6-1 på Villa Park. Bare nettopp Brightons kamper (33) har inneholdt flere scoringer enn kamper med Villa (29) i en av hovedrollene denne sesongen. 5-8 i målscore fra første 4 borte. 15 poeng fra første syv Premier League-kamper er klubbens beste sesongåpning siden 1998. Fra siste 20 Premier League-kamper er det bare Manchester City som har plukket flere poeng enn Villas 42. matty Cash feirer sin Premier League-kamp nummer 100. Jacob Ramsey, Tyrone Mings, Alex Moreno og Emiliano Buendia er skadet. Moussa Diaby er usikker.  

  Arsenal – Manchester City

  Premier League
  Premier League: Arsenal Har Dyster Statistikk Mot City

  Emirates, søndag 17.30
  Odds fra Norsk Tipping: 2,80 – 3,40 – 2,40

  Rundens storkamp spilles i hovedstaden, og Arsenal har ett og annet å revansjere. Kom til kort mot Manchester City i duellen mot City forrige sesong, og det ble ikke hentet poeng overhodet mot de himmelblå. Det er nå spilt ni kamper i alle turneringer mot City uten registrerte seirer innen ordinær tid. I Premier League-sammenheng har man tapt alle de siste 12, og 15 av de siste 16, mot City. Enkel 4-0-seier borte mot Bournemouth forrige helg, og er nå ett av bare to ubeseirede lag i Premier League denne sesongen. Har bare holdt nullen i 4 av sine siste 28 Premier League-kamper på hjemmebane. Jurrien Timber er skadet. Gabriel Martinelli og Bukayo Saka er usikre.

  Manchester City åpnet sesongen med seks strake seirer, og få – om noen- trodde det skulle stoppe mot Wolves. Uten Rodri og Kevin de Bruyne viste imidlertid den regjerende mesteren seg svært menneskelig – med tydelig mangel på offensiv kreativitet. Har ikke tapt strake Premier League-kamper siden desember 2018 (Crystal Palace og Leicester). Tolv siste Premier League-kamper mot Arsenal er vunnet, med total målscore 33-5! Erling Braut Haaland opplever måltørke i Champions League, men scoret i begge forrige sesong Premier League-kamper mot Arsenal. Kevin De Bruyne og John Stones er skadet. Rodri er suspendert.

  Bli abonnent, og få umiddelbar tilgang til helgens avis!

  Premier League-Runden Mockup Nettside Premier League
  Premier League-Runden 15

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen