More

  Premier League: Braut mot Big Sam

  Fem Premier League-kamper på menyen lørdag, og det er nok å glede seg til. Hovedstadsderby mellom Tottenham og høytflyvende Crystal Palace, kamp om 12.plassen mellom Chelsea og Bournemouth, Braut mot Big Sam i Manchester og naboduell i ulveland før kvelden avsluttes med Liverpool – Brentford på Anfield.

  Lørdagens Premier League-kamper:

  Premier League; Harry Kane, Tottenham
  Premier League: Braut Mot Big Sam 5

  Tottenham – Crystal Palace
  Tottenham Hotspur Stadium
  Lørdag 16.00

  Tottenham var under med 0-3 etter et kvarter spilt mot Liverpool på Anfield i midtuke, men en formidabel opphenting virket å ende med poeng da utskjelte Richarlison feiret utlikning til 3-3 i tredje overtidsminutt. Feiringen varte imidlertid i overkant lenge, og på gavmildt vis lot man minuttet etter utlikningen hjemmelaget score seiersmålet. Siste fire kamper har gitt totalt ett poeng, og hele 15 baklengsmål. 11-1-5 fra første 17 hjemmekamper. Hugo Lloris, Emerson Royal, Yves Bissouma, Ryan Sessegnon og Rodrigo Bentancur er skadet.

  Roy Hodgson ble hentet ut av pensjonisttilværelsen for i løpet av ti kamper å sikre fortsatt Premier League-spill for Crystal Palace, og 75-åringen nådde altså målet allerede i løpet av sine første seks kamper. 4-3-seieren mot West Ham førte The Eagles opp i magiske 40 poeng, og dermed er jobben gjort – med fire kamper igjen å spille. Røk 0-4 mot Tottenham i januar, da under ledelse av Vieira. James Tomkins, Nathan Ferguson og James McArthur er skadet.

  Bournemouth – Chelsea
  Vitality Stadium
  Lørdag 16.00

  Premier League: Braut Mot Big Sam Dominic Solanke Premier League
  Premier League: Braut Mot Big Sam 6

  Bournemouth virket å være i hardt vær da de røk 0-4 i bunnoppgjøret hjemme mot West Ham, men Gary O’Neils menn har svart på aller beste vis. Southampton ble slått 1-0 på St. Mary’s, før Jefferson Lerma scoret to i påfølgende hjemmekamp mot Leeds. The Cherries står dermed med 39 poeng på konto, og bare avansert matematikk står i veien for fortsatt Premier League-spill på Vitality. Tre av siste fire mot Chelsea har gitt poeng. Junior Stanislas, Ryan Fredericks og Marcus Tavernier er skadet.  Hamed Traore og Kieffer Moore er usikre.

  Frank Lampard er hele Englands huggestabbe, etter seks tap fra seks kamper etter comebacket i sjefsstolen. Ikke siden 1961 har Chelsea tapt syv strake, men innsatsen mot Arsenal å dømme kan det i hegen skrives ny klubbrekord. Blir i så fall også passert av Bournemouth på tabellen. Hadde det ikke vært for en god periode i oktober, ville Chelsea nå kjempet i nedrykksstriden. Marc Cucurella, Reece James, Armando Broja, Mason Mount og Kalidou Koulibaly er skadet.

  Manchester City – Leeds
  Etihad
  Lørdag 16.00

  City-toget tøffer videre. Det tok 50 minutter før Nathan Ake ga de himmelblå ledelsen hjemme mot West Ham i midtuka, men da Haaland satte inn sin 35. Premier League-scoring for sesongen var håpet over for gjestene fra hovedstaden. Guardiola har en fullstendig skadefri tropp, og kan nok tillate seg å rullere på laget før avspark mot et lag de har slått med totalt 14-1 på siste tre kamper.

  Javi Gracia varte ti uker som Leeds-boss, før han denne uken ble byttet ut med tidligere landslagssjef Sam Allardyce. Big Sam gis en formidabel oppgave med å redde plassen, når det etter City også skal spille kamper mot Newcastle og Tottenham. Siste 7 kamper har gitt totalt 23 baklengsmål. Slo City 2-1 på Etihad i 2021, men har som nevnt tapte med kalassiffer i påfølgende tre møter. 12 av sesongens første 17 bortekamper er tapt. Tyler Adams, Liam Cooper, Stuart Dallas og Luis Sinisterra er skadet.

  Wolverhampton – Aston Villa
  Molineux
  Lørdag 16.00

  Premier League: Braut Mot Big Sam Daniel Podence Premier League
  Premier League: Braut Mot Big Sam 7

  Black Country-naboene har begge ting å spille for denne helgen. Wolves trenger fortsatt et poeng eller tre for å være garantert fortsatt Premier League-eksistens, mens Villa har kikkerten rettet mot Europa. Wolves kommer direkte fra pinlig 0-6-tap mot Brighton, men nederlaget var ikke kritisk – da heller ingen av lagene bak dem på tabellen lyktes å vinne. Tre siste hjemme på Molineux er vunnet med total målscore 5-0, og det er nok her endelig kontrakt skal sikres. Chiquinho og Sasa Kalajdzic er skadet. Boubacar Traore og Nelson Semedo er usikre.

  Villa scoret mål i alle sine første 21 kamper under ledelse av Unai Emery, men på Old Trafford ble rekken brutt. 0-1-tapet var første nederlag på ti kamper, men Villa-fansen er uansett henrykte over hvordan sesongen har utviklet seg etter managerskiftet. Bunnstrid er tross alt byttet ut med gode muligheter for plass i en europacup. Boubacar Kamara blir ikke klar, men Leon Bailey, Philippe Coutinho og Matty Cash kan være tilbake.

  Liverpool – Brentford
  Anfield
  Lørdag 18.30

  Premier League: Braut Mot Big Sam Trent Og Klopp Premier League
  Premier League: Braut Mot Big Sam 8

  Liverpool har for første gang på over ett år vunnet fem strake kamper. Fire av seirene har kommet med knappest mulig margin, og fortsatt har Klopps utvalgte langt frem til sitt beste. Onsdagens 1-0-seier hjemme mot Fulham kom via straffespark fra Salah, men egypteren var av atskillige som underpresterte. 12-4-1 på Anfield, og det er fortsatt et forsiktig håp om Champions League-plass – etter at Manchester United tapte mot Brighton torsdag. Stefan Bajcetic, Roberto Firmino, Naby Keita, Thiago Alcantara og Calvin Ramsay er skadet, mens Diogo Jota er usikker.

  Brentford har tatt poeng i to av sine tre Premier League-kamper mot Liverpool, og vant 3-1 i det omvendte oppgjøret i januar. Etter en tung periode har man nå tatt full pott både mot Chelsea og Forest, etter at Josh Dasilva i sistnevnte kamp ble matchvinner i fjerde overtidsminutt. Europacup er fortsatt mulig å nå for toppscorer Ivan Toney & Co. 11 av første 17 bortekamper har gitt poeng. Christian Norgaard, Keane Lewis-Potter, og Pontus Jansson er ute. Kristoffer Ajer kan bli klar.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen