More

  Premier League: Arsenal – Liverpool

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Spesielt målrik lørdag i Premier League, og det forventes godt med nettsus også søndag. Ikke minst grunnet toppoppgjør mellom Arsenal og Liverpool, da det er nettopp kamper mellom disse to rivalene som statistisk har inneholdt flest scoringer i Premier League-historien.

  Fordel Liverpool

  Arsenal har bare vunnet én av sine siste tolv kamper mot Liverpool, og må grave dypt for å få med seg noe også denne helgen. Liverpool har tross alt vært noe nær feilfrie denne sesongen. Helgens gjester har bare tapt én Premier League-kamp denne sesongen, og nederlaget mot Tottenham kom som kjent etter hårreisende VAR-avgjørelse og i spill ni mot elleve.

  Onsdag feide man over Chelsea med 4-1 på Anfield, og fire scoringer kom i tillegg til fire stolpetreff og et misbrukt straffespark. Arsenal tok også tre poeng i midtuken, men lyktes ikke å imponere i særlig grad på besøk hos Nottingham Forest. I kjent stil er det evnen til å avslutte angrep som mangler. Det blir i overkant mye brodering før avslutninger fyres fra Arsenals offensive spillere.

  Les også: Southampton benyttet seg av muligheten, da Ipswich snublet

  Sekspoenger

  Premier League
  Mye På Spill: Kai Havertz Og Arsenal Har Kniven Mot Strupen

  Det skiller bare fem poeng lagene imellom på tabellen, og søndag kveld kan Arsenal være helt oppe i ryggen på ligalederen. De kan også være åtte poeng bak, og da vil Arsenal i tilfelle være noen nær hektet av i kampen om ligatittelen. I motsetning til forrige sesong, da Arsenal og City var alene i kampen om pokalen, er det denne gang fem lag som kjemper helt der oppe. Manchester City er ganske sikkert ferdig med å gi bort poeng for sesongen, mens Liverpool som nevnt virker å nekte å tape i Klopps avskjedssesong, og da tåler man ikke å havne i bakleksa.

  Mer enn scoringer

  En ting som statistisk sett vil garantere Arsenal-poeng søndag, er scoring fra Gabriel Jesus. Brasilianeren scoret mot Forest for 60. gang mål i en Premier League-kamp, og alle de 60 har endt med poeng. Utfordringen er å få spissen på scoringslista. 60 kamper med scoring er vel og bra, men 26-åringen har altså rundet 202 kamper i den engelske toppdivisjonen, og han har spilt dem alle for topplagene City og Arsenal. Erling Braut Haaland har til sammenlikning notert 50 scoringer på 51 kamper.

  Premier League: Gabriel Jesus Og Arsenal
  Viktig: Gabriel Jesus Bidrar Med Mer Enn Scoringer

  Etter overgangen fra City til Arsenal har Jesus notert seg for 19 scoringer på 56 kamper i alle turneringer, og spissen mener han bidrar med veldig mye mer enn bare nettsus.

  -Man kan se på statistikk, eller man kan se fotballkamper. Velger man å se meg spille fotball, så vil man se at det er mer enn scoringer jeg byr på. Jeg tar uansett til meg kritikken, og har bestemt meg for å tilbringe mer tid i motstanderens boks. Jeg ønsker scoringer, akkurat som fansen gjør, sa Gunners-angriperen til engelsk presse etter Arsenals første borteseier mot Nottingham Forest på fire forsøk.

  Nye helter

  Liverpool var forventet å få problemer med Mo Salah, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson ute av spill over flere uker. Den gang ei. Offensivt har Jürgen Klopp flust med alternativer, mens det nok for mange var overraskende at det også fantes gode alternativer på sidebackene.

  Joe Gomez og Conor Bradley har imidlertid levert på en måte som har fått Liverpool-fansen til å nær glemme både Trent og Robertson. Mot Chelsea onsdag i kveld var igjen de to backene av høydepunktene i et opplagt Liverpool-lag, og kronen på verket var naturligvis Bradleys flotte 2-0-scoring – hans aller første Premier League-scoring. Unggutten, som forrige sesong var på lån i Bolton, leverte også to målgivende pasninger, og ble særs fortjent kåret til banens gigant.

  Liverpool
  Premier League: Arsenal - Liverpool 7

  Conor Bradley stjal alt av overskrifter, men man skal ikke glemme Joe Gomez. Den anvendelige forsvarsspilleren kan brukes på alle plasser i forsvaret, men ble forrige sesong brukt som huggestabbe av alt og alle av Liverpool-tilhengere. Gomez, som Curtis Jones før ham, ble av utålmodige fans veid og funnet for lett. Noe sier oss at fansen denne sesongen har angret sine lite veloverveide ord om to stykk Liverpool-spillere.

  Premier League
  Premier League: Arsenal - Liverpool 8

  For sjefen

  Det ble umiddelbart spådd usikkerhet da Jürgen Klopp denne uken meldte sin snarlige avgang som Liverpool-manager, men mot Chelsea fikk man se et lag som spilte for sin sjef. Klopp fortjener en verdig avskjed, og alle involvert i Liverpool ønsker naturligvis å sende ham avgårde med en fersk Premier League-tittel på innerlomma. Det kan man også fort lykkes med, slik ting ser ut akkurat nå. Spillerstallen er bred, og oser av selvtillit. Uansett resultat i London søndag vil man være med i tittelkampen, og med seier vil man ha et enormt utgangspunkt. Dette er tross alt sesongens siste bortekamp mot en topp 4-klubb for de røde.

  Hvem får tillit?

  Arsenals lagoppstilling søndag antas å bli som den var mot Nottingham Forest, eventuelt med Kai Havertz inn for Emile Smith Rowe.

  Hos gjestene er det langt større usikkerhet. Kan Jürgen Klopp faktisk tillate seg å sette ut Conor Bradley etter hva unggutten presterte mot Chelsea? Noe sier oss at Bradley vil være mer kapabel til å stoppe driblefanten Martinelli enn Trent. Og fortjener ikke en sprudlende formspiller som Joe Gomez ny tillit fremfor en rusten Andy Robertson?

  Liverpool
  Stolpe Ut: Darwin Nunez Sliter Med Uttellingen, Men Er Likevel Et Viktig Angrepsvåpen For Liverpool

  Darwin Nunez står nå med ni stolpetreff i Premier League denne sesongen, ubeskjedne seks flere enn nærmeste utfordrer. Nunez skaper uansett mer bryderi for motstanders forsvar enn de fleste andre, og alt tyder på at han få tillit igjen i ettermiddag. Det er uansett spesielt stor spenning rundt Liverpools laguttak i dag.

  Arsenal – Liverpool

  Søndag, 17.30 på Viaplay
  Odds fra Norsk Tipping: 2,25 – 3,55 – 2,95

  Møte nummer 200 mellom Arsenal og Liverpool, og av de siste 17 har Arsenal bare vunnet 2. Ingen Premier League-oppgjør produserer flere scoringer, enn innbyrdes kamper mellom disse to.

  Skader Arsenal: Jurrien Timber, Fabio Vieira, Thomas Partey og Takehiro Tomiyasu og Mohamed Elneny er uaktuelle for hjemmelaget.

  Skader Liverpool: Stefan Bajcetic, Joel Matip, Mo Salah, Kostas Tsimikas, Wataru Endo og Thiago mangler hos Liverpool.

  Premier League, søndag

  Premier League
  Supersøndag I Premier League

  Bournemouth – Nottingham Forest

  Vitality Stadium
  Søndag 15.00

  Bournemouth har blitt et lag det er en fornøyelse å se i aksjon, og det blir også poeng av finspillet. Tapte fortjent mot Liverpool og Tottenham, men dette er lagets eneste to nederlag fra siste elleve kamper. Tok ledelsen og var nærmest seieren da det torsdag kveld endte 1-1 på besøk hos West Ham i hovedstaden. Tyler Adams, James Hill, Max Aarons, Darren Randolph og Ryan Fredericks er skadet. Nyankomne Enes Unal venter fortsatt på arbeidstillatelse, og blir neppe klar.

  Nottingham Forest hadde svært lite ball, og tapte skuddstatistikken 9-19 da det denne uken endte med 1-2-tap hjemme mot tittelutfordrer Arsenal. Ble gitt håp da Taiwo Awoniyi reduserte, men sluttspurten kom altfor sent. Har hodet over vannet, men det skiller bare to poeng ned til nedrykksstreken. 2-2-7 fra første elleve kamper på bortebane. Serge Aurier, Ibrahim Sangare, Ola Aina, Cheikhou Kouyate og Willy Boly er alle på oppdrag i afrikamesterskapet. Sisteskansen Matz Sels venter på arbeidstillatelse, og rekker neppe kampen.

  Chelsea – Wolves

  Stamford Bridge
  Søndag 15.00

  Chelsea følte seg snytt for et straffespark eller to, men tapte uansett svært fortjent 1-4 på besøk hos Liverpool onsdag. Det er offensivt skoen har trykket som mest for Pochettinos menn, men på Anfield var det ekstremt mye rart som ble servert også av forsvarsspillerne. Bare velvillige stolper sto i veien for et enda større nederlag. 5-3-3 fra første 11 hjemme på Stamford Bridge. Reece James, Ben Chilwell, Robert Sanchez, Marc Cucurella, Romeo Lavia, Trevoh Chalobah og Wesley Fofana er skadet. Nicolas Jackson er tilbake.

  Wolves var under med 0-2 til pause hjemme mot Manchester United, men en vanvittig sluttspurt virket å ha gitt poeng da Pedro Neto i femte overtidsminutt utliknet til 3-3. Ulvene feiret imidlertid i overkant lenge, og to minutter senere avgjorde gjestene fra Manchester. Skadefritt, men Hee-Chan Hwang og Boubacar Traore er på landslagsoppdrag. To siste mot Chelsea er vunnet.

  Manchester United – West Ham

  Old Trafford
  Søndag 15.00

  Marcus Rashford svarte torsdag kveld på den siste ukens hardkjør ved etter fem minutter å sende United i ledelsen mot Wolves på Molineux. Rasmus Højlund sørget for 2-0-ledelse til pause, men det ble spenning etter hvilen. Fem minutter på overtid sto det 3-3, før Kobbie Mainoo på lekkert vis satte inn seiersmålet. Anthony Martial og Mason Mount er skadet. Aaron Wan-Bissaka er usikker. Manchester United er ubeseiret fra siste 15 hjemme mot West Ham.

  Kalvin Phillips debuterte torsdag kveld for West Ham etter låneovergangen fra Manchester City, men det ble ingen debut å skrive hjem om. Landslagsspilleren var skyld i Bournemouths 1-0-scoring, og var ellers ikke spesielt synlig på en dag hvor West Ham måtte grave dypt for å beholde det ene poenget. To siste mot Manchester United er vunnet. Lucas Paquetá og Michail Antonio er skadet, men Nayef Aguerd er tilbake.

  Arsenal – Liverpool

  Emirates
  Søndag 17.30

  Arsenal spilte ball i hatt med Nottingham Forest på City Ground i midtuken, men nok en gang endte det med nestenulykke. Måten Arsenal spiller angrepsfotball på må være særs frustrerende å følge for fansen, da det skal både broderes, bøyes og tøyes før man drister seg til en avslutning. Var lenge klart best da det endte 1-1 mot Liverpool på Anfield, og også da varte angrepene i overkant lenge. Jurrien Timber, Fabio Vieira og Thomas Partey er skadet. Takehiro Tomiyasu og Mohamed Elneny er på landslagsoppdrag.

  Darwin Nunez traff fire ganger stolpen mot Chelsea, og et av stolpetreffene kom altså fra straffespark. Det endte uansett med fortjent 4-1-seier, og overskriftene ble skrevet av Conor Bradley – som spilte til 10 på børsen og sågar bidro med både scoring og to assist. Stefan Bajcetic, Joel Matip, Mo Salah og Kostas Tsimikas er skadet. Wataru Endo er på landslagsoppdrag. Thiago er tilbake i trening, men neppe aktuell mot Arsenal.

  Brentford – Manchester City

  Gtech Community Stadium
  Mandag 21.00

  Brentford har tapt seks av sine siste syv, og ligger faretruende langt bak i leksa på PL-tabellen. Var onsdag involvert i dramatisk kamp mot Tottenham, der man etter å ha tatt tidlig ledelse endte opp med 2-3-tap. Spillemessig fremgang, og det merkes godt at Ivan Toney er tilbake. Spissen står etter åtte måneders karantene med to scoringer fra to kamper, og det er vanskelig å se at han i det hele tatt har vært fraværende. Bryan Mbeumo, Aaron Hickey, Kevin Schade og Rico Henry er skadet. Yoane Wissa, Frank Onyeka og Saman Ghoddos spiller afrikamesterskap.

  Manchester City gjorde som forventet kort prosess med Burnley, da Julian Alvarez scoret to flotte mål på sin 24-årsdag. Kevin de Bruyne imponerte i sin andre kamp fra start etter skadefraværet, mens Haaland gjorde skuffende figur som innbytter. Pep Guardiola har ingen skader å ta hensyn til når han mandag plukker sin førsteellever.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen