More

  Championship: Southampton utnyttet Ipswichs marerittstart

  Vi måtte vente til den 30. serierunden i Championship før Ipswich ga fra seg andreplassen. Nå er det Southampton som er i førersetet.

  Allerede fredag kveld hadde vi nytt lag på andreplass da Leeds slo Bristol Rovers 1-0 på bortebane. Wilfried Gnonto ble kampens eneste målscorer få minutter etter hvilen i det som var Leeds femte strake seier.

  Lørdag ettermiddag kunne Ipswich ta tilbake andreplassen, men en katastrofestart på borteoppgjøret mot Preston ødela alt. Will Keane og et selvmål av George Edmundson før åtte minutter gjorde dette til en tøff oppgave for Kieran McKenna og co. Få minutter før hvilen gikk det fra vondt til verre med Keane sin andre for dagen. Ipswich slengte på deres nye spiss Kieffer Moore, og han viste hvor viktig han kan bli med to scoringer i sin første omgang for traktorgutta. Det holdt ikke til poeng og Ipswich er nå nede på fjerdeplass.

  Southampton og Leicester overbeviste

  Det var ikke den beste kampen vi har sett av Southampton, men 2-0 borte mot Rotherham holdt til tre nye poeng og deres 23 strake kamp uten tap. Russell Martin kunne juble etter 40 minutter når dette herlige angrepet, avsluttet av en litt svak avslutning fra målscorer Adam Armstrong avgjorde oppgjøret. Med de tre nye poengene er Southampton på andreplass, og med en kamp til gode på Leeds som er poenget bak kan luken øke.

  For Leicester ble det en ny flott dag i The Championship. En bortetur til Stoke ble ingen problem for revene som til slutt kunne juble for 5-0 på Britannia. Patson Daka scoret to før Jamie Vardy avsluttet kvelden med Leicesters fjerde og femte scoring. Opprykket er nesten i boks.

  12 sjokkerende minutter i Yorkshire-derbyet

  Derbyet mellom Huddersfield og Sheffield Wednesday var ventet å bli av den jevne sorten. Vi ble snytt for Darren Moore fokuset og møte med hans gamleklubb da Huddersfield kvittet seg med sin manager denne uken. Det virket som om det kan ha vært et særs godt valg fra The Terriers relativt nye eiere. Etter målløse 68 minutter tok det virkelig fyr på The John Smith’s Stadium med fire scoringer for hjemmelaget de neste tolv minuttene. Matty Pearson stanget inn 1-0 og Josh Koroma sørget for både 2-0 og 4-0. Vi gir likevel plass til scoringen og feiringen til Sorba Thomas som endelig har funnet tilbake til 2021/22-formen.

  For Sheffield Wednesday betyr dette at luken opp til trygg grunn der Huddersfield ligger nå er på åtte poeng. Med 16 gjenstående kamper er det fortsatt håp, men dette tapet smakte dårlig for Wednesday som har vist god form den siste tiden.

  QPR ligger også under streken, men slo i dag Blackburn 2-1 på bortebane etter to raske mål etter hvilen. Med den seieren beholder de avstanden opp til Huddersfield. For Blackburn fortsetter krisen og vår danske venn Jon Dahl Tomasson ser laget skli faretruende nær nedrykksstreken.

  Rekker brutt

  I Norwich tok formlaget Coventry ledelsen etter 48 minutter, men utvisningen Liam Kitching på stillingen 1-1 skulle bli kostbar. For Josh Sargent sin utlikning ble fulgt opp av en glimrende matchvinnende scoring av Borja Sainz og dermed tapte Coventry for første gang på 13 kamper. Norwich på sin side klatret opp på a-poeng med dagens motstander og ligger med det bare poenget bak Hull som innehar sjetteplassen. De tok en ny seier da Jaden Philogene ble matchvinner med sin scoring etter fem minutter.

  Paul Williams har ikke fått en flyvende start etter at han byttet ut Notts County med Swansea. I dag tok de imot Plymouth og deres nye manager Ian Foster. Han var vel vitende om at Argyle ikke hadde vunnet en bortekamp i Championship på 5 054 dager. Deres etterlengtede og første borteseier for sesongen ble et faktum i dag da de slo Swansea 1-0. Dagens helt og matchvinner ble Morgan Whittaker som scoret sitt åttende mål på sine åtte siste kamper. Han er nå delt toppscorer i Championship. Ikke rart han var ønsket av flere storklubber i januar.

  Og ja, for å gjøre det enda bedre. Dette var klubben han ble hentet fra i sommer, og klubben som ikke ville gi han spilletid til tross for at de hentet han tilbake fra Plymouth-lånet forrige sesong. Her var det mye grums som skulle ut. Og Swansea, de kan angre.

  Resultater Championship fredag og lørdag

  Runden blir avsluttet med derbyet mellom Middlesbrough og Sunderland søndag ettermiddag.

  • Bristol City 0-1 Leeds United
  • Blackburn 1-2 QPR
  • Huddersfield 4-0 Sheff Wed
  • Hull 1-0 Millwall
  • Norwich 2-1 Coventry
  • Preston 3-2 Ipswich
  • Rotherham 0-2 Southampton
  • Stoke 0-5 Leicester
  • Swansea 0-1 Plymouth
  • Watford 0-1 Cardiff
  • West Bromwich 1-0 Birmingham

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen