More

  Nykommerne #3:Burnley

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Tipsbladet presenterer alle nyopprykkede Premier League-klubber. Luton og Sheffield United var først ut, mens turen i dag har kommet til ligamester Burnley.

  Vincent Kompany vant tosifret antall pokaler som spiller i Manchester City, inkludert fire Premier League-titler. Han ble i 2012 kåret til Premier Leagues aller beste spiller, og i fem sesonger ble han også inkludert på sesongens lag i England. Som manager var han imidlertid fortsatt en novise da han takket ja til tilbudet fra Burnley.

  På Turf Moor overtok belgieren en klubb som var på glattisen både sportslig og økonomisk. Med knapper og glansbilder måtte Kompany ikke bare erstatte atskillige veteraner som forlot klubben, men også innprente en helt ny spillestil. Det var veldig usikre tider, og det var sunn skepsis blant både fans og forståsegpåere.

  -Jeg er spent på utfordringen som ligger foran oss. Samtalene med klubbledelsen viser imidlertid at vi har de samme tankene og ambisjonene, sa Kompani til engelsk presse da han ble ansatt.

  Ungt og annerledes

  Det antas å bli en travel overgangssommer på Turf Moor etter opprykket til Premier League, men det vil garantert ikke bli like hektisk som da 16 spillere ble hentet inn- og 12 spillere forsvant ut forrige sesong. Spillere som Nathan Collins, Maxwel Cornet, Nick Pope og Dwight McNeil ble solgt for totalt 70 millioner pund, og Kompany brukte knapt halvparten på erstattere.

  Det ble jaktet ungt, og det ble jaktet utenfor landegrensene. Fem av nykommerne ble hentet fra belgisk toppserie, der Kompany med Anderlecht unnagjorde sine første to sesonger som manager. Og den viktigste av dem ble med Kompany ut døra i nettopp Anderlecht.

  Josh Cullen ble kåret til sesongens spiller, og ser nå frem til spill i en divisjon han bare kan vise til tre kamper fra så langt i karrieren.

  Nykommerne #3:Burnley S10 11 Josh Cullen Burnley Burnley
  Nykommerne #3:Burnley 4

  -Det er Premier League alle unge gutter drømmer om, og jeg har ikke vært annerledes. Det er fantastisk å være her igjen, og at vi klarte det etter alle forandringene som ble gjort i fjor sommer. Hadde noen fortalt oss at vi ville vinne The Championship, og på veien plukke over 100 poeng, så ville vi ikke trodd dem, sier den tidligere West Ham-spilleren til lokal presse i Burnley.

  Forsterkninger må inn

  Oppgaven var voksen forrige sesong, og den blir ikke mindre nå. Kompany møter sin tidligere klubb i sesongpremieren, og innen da må han ha hentet forsterkninger som gir grunn til å tro på plassering over nedrykksstreken. Det viktigste var naturligvis å få signaturen til Kompany for fem nye år, og den kontrakten ble signert allerede uken før ligaavslutningen i The Championship. Også ute på banen må det imidlertid bygges videre.

  Nathan Tella, Burnley
  Nykommerne #3:Burnley 5

  Og av dem øverst på ønskelista er Nathan Tella. 23-åringen sto med totalt to ligascoringer for Southampton, før han i fjor sommer ble hentet til Turf Moor på lån. I Burnley var han av de viktigste årsakene til suksess, da han bidro med formidable 17 fulltreffere i opprykkssesongen. Nå er Tella hentet tilbake til The Saints, og Southampton-ledelsen virker ikke spesielt lystne på å la ham reise igjen. Prisen på angriperen skal være satt til 15 millioner pund, noe som kan være i meste laget for Burnley.

  Burnley bygger bakfra

  Noen handler er allerede gjort, og Kompany har startet med bakre ledd. Midtstopper Jordan Beyer var forrige sesong på lån fra Borussia Mönchengladbach, og allerede i mai ble 23-åringen signert på fireårskontrakt. Ny midtstopper fulgte, da Dara O’shea ble hentet fra West Bromwich for drøye syv millioner pund. Deretter var det keeperplassen som skulle styrkes ytterligere.

  Ryktebørsen: James Trafford
  Nykommerne #3:Burnley 6

  Lawrence Vigouroux ble hentet på fri transfer fra Leyton Orient, der han i vår vant League Two. Og enda en keeper kan være på vei for å utfordre forrige sesongs solide sisteskanse Arijanet Muric. Burnley meldes i skrivende stund å ha lagt bud på Manchester City- og det engelske U21-landslagets talentfulle James Trafford. Fremover på banen har det så langt bare ankommet én forsterkning, da forrige sesongs lån av Michael Obafemi nå er gjort om til permanent avtale. Det kan imidlertid garanteres at flere vil slutte seg til Clarets-troppen før det tas avspark for Premier League-comeback.

  Tøff start

  Comebacket i Premier League blir ingen dans på roser, og The Clarets kastes umiddelbart ut på dypt vann. Trippelvinner Manchester ankommer Turf Moor allerede når sesongen sparkes i gang, mens også Tottenham, Manchester United, Newcastle og Chelsea tås på motsatt halvdel i løpet av de første åtte kampene. En særs tøff utfordring, men det hadde Burnley & Kompany også forrige sesong. Og den utfordringen tok de som kjent på strak arm.

  Kompanys nye spillestil- og stall fungerte utmerket i The Championship, men dette betyr ikke alle verden når man nå er oppe. Premier League-kubber har alltid gruet seg før avreise Turf Moor, men det var den gang Sean Dyche og hans hardbarkede soldater voktet fortet. Frykten er nok ikke like stor denne gang, når man tross alt skal opp mot et spillende lag. Det gikk hele veien til kvartfinale i FA-cupen forrige sesong, men det ble bråstopp i første møte med en Premier League-klubb – da det endte med 0-6-tap borte mot Manchester City. 11.august står samme motstander på motsatt halvdel, og denne gang er det alvor.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen