More

  League One: Oppsummeringer og kåringer

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Storlagene tok kommandoen i League One, men Plymouth slo dem alle. 

  Lille, men nå store Plymouth. Tok rotta på dem alle. 101 poeng og tilbake i The Championship for første gang siden 2010. Det var sesongens store prestasjon, og når man ser hvilke lag som kjempet bak blir den enda større. Ipswich trøblet tidvis og det så ut som de skulle måtte ta til takke med tredjeplassen da Sheffield Wednesday linet opp 23 kamper på rad uten tap i ligaen. Men samtidig som Kieran McKenna og Ipswich fant ut at de var ligaens beste lag, fant Sheffield Wednesday ut at de ikke var det. Dermed byttet de plass og traktorgutta er derfor tilbake på nest øverste selskap.

  Heldigvis for Sheffield Wednesday ble det til slutt opprykk etter tidenes semifinale mot Peterborough der 0-4 fra første kamp ble til 5-1 og seier på straffer i en ellevill fotballkamp. Yorkshire-finalen mot Barnsley på Wembley ble hardere, og selv mot ti mann i over 60 minutter måtte man vente helt til det 123 minutt før seiersmålet kom. Josh Windass avgjorde den – akkurat som hans far Dean Windass gjorde det for Hull i 2008.  

  League One: Oppsummeringer Og Kåringer 1030480188 League One
  Josh Windass Har Nettopp Sendt Sheffield Wednesday Til Himmels

  Dermed har to av storlagene forlatt League One, men igjen står Derby, Barnsley og Bolton. De gnir seg nok i hendene over problemene både Reading og Wigan står i, men kanskje må de forvente kamp fra Blackpool, som har gått tilbake til gamle helter i Neil Critchley nå som de og er tilbake i League One.  

  Nykommerne imponerte i League One

  Tre av fire nyopprykkede lag klarte seg med bravur, men for Forest Green ble det et stakkarslig møte med League One. Suksesstreneren og flere sentrale spillere var ute av portene før en ball var sparket, og det ble rett og slett en tragisk sesong med soleklar jumboplass – og det selv om Duncan Ferguson prøvde å blåse liv i dem. De får følge med Milton Keynes, Accrington Stanley og Morecambe. De to sistnevnte har prestert over evne i flere år, men måtte nå se at slaget var tapt på nivå tre. De gav seg ikke uten kamp, men lille Cambridges eventyrlige sluttspurt betød at de får et nytt år i League One. 

  Heltene som forsvant

  Dette var året Gareth Ainsworth valgte å forlate Wycombe etter elleve år i klubben. Bare Simon Weaver i Harrogate Town hadde sittet lengre i en og samme klubb da han midtveis i sesongen gav et tårevått farvel med The Chairboys for en retur til gamleklubben QPR. Exeter som rykket opp under suksessmanager Matt Taylor måtte også gi avkall på sin helt da han ville hjem til Rotherham. Overraskende nok fortsatte suksessen under ledelse av Gary Caldwell. League One var uten tvil den ligaen som forholdt seg roligst på trenersiden, for det var bare åtte klubber som ikke var fornøyd med sin manager sesongen gjennom. Mye tyder på at de fleste klubbene kjempet i de områdene det var forventet at de skulle kjempe, og derfor var det ingen grunn til å endre på tingenes tilstand.  

  Tabelltipset vs endelig resultat

  Tipsbladet traff på fem av de seks øverste i League One, men den siste var en grov bom med Derby på direkte opprykk og Plymouth så langt nede som på en ellevte plass. Den andre grove bommen var vårt tips om at Milton Keynes skulle ende på syvendeplass. Det ble nedrykk, men vi kan slå oss i bordet med at fem av de andre lagene som ble tippet i bunn befant seg der ved sesongslutt. Vi er allerede i gang med finpussingen av neste sesongs tabelltips. Noen plasser er allerede satt, om det ikke skjer drastiske ting i sommer.  

  Sesongens spiller 

  Conor Chaplin, Ipswich 

  Årets Spiller I League One Ble Ipswich Sin Egen Conor Chaplin
  Conor Chaplin Herjet I Ipswich-Trøyen

  Conor Chaplin kom med på høstens lag som midtbanespiller. Nå har vi flyttet han opp i trioen på topp på sesongens lag i League One. Ligaens toppscorer med 26 mål kan da ikke stå som midtbanespiller. Har levert eventyrlige tall for Ipswich denne sesongen og særlig etter nyttår var han ustoppelig uansett hvem han møtte på. Vi unnskylder han straffemissen hjemme mot Sheffield Wednesday da det ikke ble utslagsgivende for opprykksplassen. 26-åringen endte uansett opp med 17 flere scoringer enn i fjor, og nå skal han tilbake til The Championship. Matcher han de elleve han hadde for Barnsley i 2019/20? Garantert. 

  Sesongens komet 

  Ephron Mason-Clark, Peterborough 

  Peterborough er viden kjent for å hente smart fra lavere divisjoner. Like etter sesongstart hentet de Ephron Mason-Clark fra Barnet på nivå fem og jammen har han levert på dette nivået. 23-åringen ble etter hvert en fast brikke på Peterborough og gjorde laget bedre. Bidro med sterke ni scoringer og seks målgivende pasninger i ordinær sesong i tillegg til en helt eventyrlig kamp i første oppgjør mot Sheffield Wednesday i play off. Blir snart plukket opp av større fisker om denne utviklingen skal fortsette.  

  Sesongens manager 

  Steven Schumacher, Plymouth 

  Ryan Lowe, hvem er det? Suksesstreneren som flyttet videre til Preston er nå glemt for godt. For nå har Schumacher ledet Plymouth til The Championship – og det attpåtil som ligamestere. 101 poeng i kamp mot råsterke lag som Ipswich og Sheffield Wednesday sier bare litt om hvor umenneskelig den jobben han har gjort er. Med sine lure bytter og taktiske grep har Plymouth snudd ekstremt mange kamper denne sesongen. Jevne og tette oppgjør har i store deler av sesongen endt med seier til Plymouth grunnet hans lurerier på sidelinjen. Flere klubber følger med på han nå, men det er klart han skal lede Plymouth videre. Kieran McKenna, Darren Moore og Ian Evatt blir nevnt, men må se seg slått av Plymouths nye helt. 

  Sesongens bomkjøp 

  Will Grigg, Milton Keynes 

  League One: Oppsummeringer Og Kåringer 1029334426 League One
  Her Kunne Will Grigg Ha Ordnet Heltestatus Hos Milton Keynes, Men Det Ble Bom Og Nedrykk Sekunder Senere

  Will Grigg is not on fire anymore. Kulthelten med den feteste sangen i Wigan og Europamesterskapet for en del år tilbake er en skygge av seg selv. Ble hentet til Milton Keynes for å skyte dem oppover på tabellen. Endte med stakkarslige fem scoringer og en skyhøy lønn for laget som rykket ned til League Two. Den lønnen kan det bli vanskelig å bli kvitt om ingen vil prøve å blåse liv i 31-åringen.  

  Sesongens overraskelse  

  Plymouth

  Det er vanskelig å komme unna Plymouth, selv om både Lincoln, Shrewsbury og Exeter leverte strålende denne sesongen. At laget fra Devon skulle bli ligamestere og samtidig ta med seg 101 poeng i en av tidenes tøffeste League One-sesonger var det få som så komme da play off røk i siste serierunde i fjor. Mange trodde nok fjoråret var den store sjansen, men så feil kan man ta av Plymouth.  

  Sesongens skuffelse 

  Milton Keynes

  Var nær direkte opprykk i fjor og endte til slutt opp med et overraskende tap mot Wycombe i play off en uke senere. Skulle i år kjempe i toppen, men rykket ned på sesongens siste dag etter at de på utrolig vis ikke klarte å få ballen i mål i oppgjøret mot Burton som endte 0-0. To managere fikk sparken for laget som lå i bunnstriden gjennom hele sesongen. Bare Forest Green, Accrington og Cambridge scoret færre enn deres 44 på 46 kamper.  

  Sesongens lag i League One

  Vi har også kåret sesongens lag i League One for sesongen 2022/23. De utvalgte finner du her.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen