More

  Sesongens lag 2022/23: League One

  Sesongen 2022/23 er over, og sesongens lag i League One er tatt ut. Er det topp tre som stikker av med alle plassene?

  Flere av overraskelsene fra høstens lag er nå ute av laget. Det stoppet fullstendig opp for både Aaron Collins og Victor Adeboyejo. Gamle helter hevet seg derimot og jobbet seg inn på laget både i forsvar og på topp. Mange vil kanskje mene at noen er her på grunn av sitt navn, men selv om Bannan er god, får man ikke fripass på våre lag. Her er det knallhard kamp om plassene, og feilskjær blir straffet.

  Noen bør derimot føle seg litt sviktet. At Barnsley sitter igjen uten en eneste spiller på sesongens lag overrasker til og med meg som satt opp laget. Der er det ikke for mange spillere som har skilt seg ut, men heller et helt mannskap som har prestert stabilt bra. Både Andersen og Liam Kitching kunne derimot ha blandet seg inn på stopperplass. På topp kan Cheltenhams Alfie May også føle seg sviktet. En av vårens store spillere, men høsten ødela for han. Nå er spørsmålet om han havner i Championship eller Wrexham neste sesong. Vi tror han går for sistnevnte.

  Conor Hourihane kom med på EFLs årets lag. Han var ikke god nok til å nå opp her. Lee Evans og Terry Taylor fra henholdsvis Ipswich og Burton var også aktuelle, men det var Peterborough som stakk av med den mest usikre plassen på årets midtbane.

  Sesongens lag i League One: 4-3-3 

  KEEPER 

  James Trafford, Bolton  

  James Trafford, Bolton Er Sesongens Keeper I League One
  Sesongens Lag 2022/23: League One 5

  Michael Cooper ble snytt til fordel for Morecambes Connor Ripley på høstens lag. Han blir også snytt på sesongens lag grunnet sin noe ugunstige skade som satte han ut av spill de tre siste månedene av sesongen. En som var en liten outsider i høst var den utlånte James Trafford. Mannen fra Manchester City har storspilt for Bolton som bare slapp inn 36 mål i årets sesong. Walton på Ipswich var målet bedre med sine 35, men han spilte også på et bedre lag.

  Forsvar

  HØYREBACK 

  Bali Mumba, Plymouth 

  Fantastisk sesong på Mumba som var på lån fra Norwich. 21-åringen kan bekle flere posisjoner men har stort sett blitt brukt som back og vingback med stort fokus på det offensive spillet. Han har sjelden vært å se i en flat firer men like ofte fremstått som indreløper, ving og spiss i løpet av 90 minutter. Det har resultert i seks mål og syv assister, og han kan skilte med viktige scoringer både i toppkampen mot Ipswich og i lokaloppgjøret mot Exeter. En fan-yndling på Home Park. Var en veldig viktig bidragsyter for at Plymouth sikret seg opprykket og tabelltopp i årets League One. Uheldigvis er Plymouth nå i samme divisjon som Norwich og et nytt lån sørover virker lite troverdig.

  MIDTSTOPPER  

  Eiran Cashin, Derby County 

  For en fantastisk sesong Eiran Cashin leverte. Mannen som nettopp har blitt 21 år er av natur egentlig ikke en midtstopper. Men har storspilt hele sesongen og er et råskinn som gjør alt i sin makt for å forsvare egen boks. Det har resultert i ti gule kort denne sesongen uten at det trekker ned her hos oss. Misset dessverre muligheten for et opprykk med Derby og jeg blir overrasket om ikke han er en av de som forsvinner fra Derby i sommer. Han er veldig klar for spill på høyere nivå.

  MIDTSTOPPER 

  Ricardo Santos, Bolton

  Santos Har Vært Stor For Bolton Denne Sesongen
  Santos Herjet For Bolton

  Mads Juel Andersen fra Barnsley fikk denne på høstens lag. Han er nå byttet ut med Boltons Ricardo Santos. Stopperkjempen har vært helt enestående for Bolton denne sesongen og har gjennom vinter og vår stått frem som lagets klart viktigste spiller. Storspilte også i de to play off-kampene mot Barnsley. Vi ser også at Sheffield Wednesdays Liam Palmer skulle fått plass på dette laget. Han er uansett den første vi setter inn om Santos eller Mumba blir skadet.

  VENSTREBACK 

  Leif Davis, Ipswich

  Vi måtte ha med godeste Leif på sesongens lag og. Han er grunnen til at vi flytter Mumba over på høyre, da han tåler flyttingen best, og dermed blir begge backene stående på laget gjennom hele sesongen. 23-åringen fikk tolv kamper for Bournemouth i Championship i fjor før Kieran McKenna hentet den tidligere Leeds-spilleren til Portman Road. Spilte hele 43 av 46 kamper og endte til slutt opp med tre scoringer og 14 målgivende for et Ipswich som bare ble bedre og bedre utover vinteren. En av de beste signeringene i League One denne sesongen.

  Midtbane 

  Jack Taylor, Peterborough

  Litt overraskende valg, men spillet han leverte etter nyttår er nok til å sikre han plassen på laget. En av de beste spillerne i ligaen de siste månedene og leverte karrierens beste kamp i Peterborough sin 4-0 seier over Sheffield Wednesday i play off, bare for å se at både scoringen og resultatet endte opp i tidenes nedtur i returkampen. Åtte mål og fem målgivende er uansett sterke tall fra 24-åringen som har vært i klubben i tre sesonger. Kanskje er han en av spillerne Peterborough nå må sende videre i sommer?

  Barry Bannan, Sheffield Wednesday 

  Sesongens Lag 2022/23: League One S20 Barry Bannan Fortviler Over Tanken Pa Nok Et Ar I League One League One,Sesongens Lag
  Han Klarte Opprykket På Hengende Håret. I Tillegg Kan Bannan Juble For Plass På Vårt Lag

  Intet lag uten Barry Bannan på laget. Uglenes kaptein har levert en solid sesong for Sheffield Wednesday. Mange ville nok brukt hans erfaring og tidligere meritter imot han denne sesongen, men bunnivået er så høyt at man må bare finne plass til playmakeren. Syv scoringer og 13 målgivende ble det for mannen som virkelig slo tilbake etter en småtung periode i vår. Ble regelrett slaktet etter Wednesdays 0-4 tap for Peterborough i play offs første kamp, men var geniet bak snuoperasjonen i kamp nummer to. Og talen til Moore etter kampen var rørende. Krampen tok han i finalen, men kan endelig gjøre seg klar i ligaen han hører hjemme i.

  Sam Morsy, Ipswich 

  Alle lag trenger en Sam Morsy. Han var med på høstens lag under tvil, men er selvskreven på sesongens lag i League One. 31-åringen har en fysisk tilstedeværelse og trøkk som kommer godt med i en liga som byr på både krig og flair. Tidvis elleville skudd fra langt hold har gitt han fire mål og fem målgivende, deriblant noen matchavgjørende scoringer. Har trolig aldri vært i bedre form enn det han viste denne sesongen. Kaptein på Ipswich og kaptein på dette laget sammen med Santos.  

  Angrep

  Conor Chaplin, Ipswich

  Conor Chaplin kom med på høstens lag som midtbanespiller. Nå har vi flyttet han opp i trioen på topp. Ligaens toppscorer med 26 mål kan da ikke stå som midtbanespiller. Har levert eventyrlige tall for Ipswich denne sesongen og særlig etter nyttår var han ustoppelig uansett hvem han møtte på. Vi unnskylder han straffemissen hjemme mot Sheffield Wednesday da det ikke ble utslagsgivende for opprykksplassen. 26-åringen endte uansett opp med 17 flere scoringer enn i fjor, og nå skal han tilbake til The Championship. Matcher han de elleve han hadde for Barnsley i 2019/20? Garantert.

  David McGoldrick, Derby

  Derby Og David Mcgoldrick Ble En God Match
  David Mcgoldrick Med Tidenes Sesong?

  Victor Adeboyejo var på dette laget i høst, og hans imponerende spill for Burton sikret han overgang til Bolton. Det ble ingen suksess og målene tørket drastisk opp. Dermed er det en annen storscorer som kommer inn på laget. David McGoldrick hadde tidenes beste sesong og endte opp med 22 scoringer for Derby County. 35-åringen hadde aldri scoret hattrick i sin lange karriere men endte opp med tre ganger hattrick denne sesongen. Holdt Derby egenhendig med i kampen om play off, men det glapp i siste serierunde. Tenk om han hadde satt sjansen sin i slutten av oppgjøret mot Sheffield Wednesday. Men på sesongens lag. Ja, det skal du Didzy. 

  Jonson Clarke-Harris, Peterborough 

  Delt toppscorer med Chaplin med sin 26 scoringer. Litt bak sesongen for to år siden, men uansett mektig imponerende for en spiller som spilte på et lag som tidvis trøblet denne sesongen. Stod ofte frem når laget trengte scoringer og det hadde aldri blitt de magiske kampene mot Sheffield Wednesday i play off om det ikke var for hans bidrag mot slutten. Scoringene bidrar mye, men han har også tatt steg i de fasene av spillet han tidligere ikke var så synlig i. Går frem som en leder, selv om han nok mistet nattesøvnen i flere dager for sin klarering som førte til at Sheffield Wednesday utlignet til 4-4 hele syv minutter på overtid i kamp nummer to.

  Sesongens manager i League One

  Steven Schumacher, Plymouth

  Ryan Lowe, hvem er det? Suksesstreneren som flyttet videre til Preston er nå glemt for godt. For nå har Schumacher ledet Plymouth til The Championship – og det attpåtil som ligamestere. 101 poeng i kamp mot råsterke lag som Ipswich og Sheffield Wednesday sier bare litt om hvor umenneskelig den jobben han har gjort er. Med sine lure bytter og taktiske grep har Plymouth snudd ekstremt mange kamper denne sesongen. Jevne og tette oppgjør har i store deler av sesongen endt med seier til Plymouth grunnet hans lurerier på sidelinjen. Flere klubber følger med på han nå, men det er klart han skal lede Plymouth videre. Kieran McKenna, Darren Moore og Ian Evatt blir nevnt, men må se seg slått av Plymouths nye helt.

  Les også: Vi har oppsummert League One-sesongen med kåringer av både det positive og negative slaget.

  Er du ikke abonnent? Kjøp digitalt abonnement her og få direkte tilgang til ukens utgave og første måned gratis uten bindetid!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen