More

  Championship: Oppsummering og kåringer

  Championship-sesongen 2022/23 er over. Økonomisk rot ble avgjørende nok en gang, men The Hatters vant uten penger.  

  Vincent Kompany forvandlet Burnley fra traust til eksotisk, fra duellspillende til festspillende. Samtidig gjorde han de så solide at opprykket tilbake til Premier League kunne innkasseres allerede til jul. De ble så overlegne at ingen pratet om Lancashire-klubben de siste fire månedene av sesongen. Sheffield United imponerte også under stramt budsjett og utenomsportslig usikkerhet, men følte på presset fra Luton og Middlesbrough en periode. Og da play off-finalen skulle avgjøres var det to outsidere som skulle i aksjon. Luton Town og Coventry med alle sine tidligere problemer skulle kjempe om en plass i det gjeve selskap. En finale der alle unnet alle suksess, men der stakkars Fankaty Dabo med sitt aller siste spark i lyseblått tapte straffesparkkonkurransen. Og med det skal Luton Town og Kenilworth Road ta imot Erling Braut Haaland og co fra høsten av.  

  Hva tenker de nå?  

  Øyeblikket Der Lille Luton Rykket Opp Fra The Championship
  Premier League I Boks Akkurat I Dette Øyeblikk.

  For hva tenkte Watford når de så Rob Edwards juble for opprykk til Premier League med deres erkerival Luton? Mannen de ansatte som langtidsprosjekt i sommer fikk bare ti kamper for Watford før han igjen fikk muligheten i Luton da Nathan Jones ville prøve seg i Southampton. Og stakkars Nathan Jones. Mr Luton. Du skulle bare blitt i den eneste klubben du lykkes i. De var jo på god vei allerede da. Nå står både Watford og Jones igjen på perrongen uten en plan for fremtiden mens deres ekser lever sine beste dager med andre.  

  Nok et år med avgjørende poengtrekk 

  Paul Ince trodde han var i ferd med å bli en legende i Reading. Laget som ble tippet på 24 plass av oss lå lenge i toppen av Championship, men realitetene innhentet den skakkjørte klubben som under administrasjon etter hvert fikk seks minuspoeng mot slutten av sesongen. Ince klarte ikke å stoppe den synkende skuten og måtte se nedrykket bli et faktum fra sofakroken.

  Nedrykk ble det også for Wigan som virket til å være i rute igjen etter grumse fra forrige poengtrekk og nedrykk fra The Championship, men den gang ei. Leam Richardsons legendestatus holdt ikke for lenge, og sparken ventet få uker etter at hans nye kontrakt var signert. Kolo Toure prøvde, men ble kastet ut like for som han kom inn. Lønninger ble ikke betalt og poengtrekk ventet også Wigan som også må starte livet tilbake i League One med minuspoeng. Dermed ble det i år også minuspoengene som avgjorde bunnstriden, noe Cardiff, QPR, Rotherham og Huddersfield sier seg særs fornøyd med. Sistnevnte fikk også tilbake legenden Neil Warnock etter 9 måneder med kaos. Den aldrende sjarmøren fikset biffen og gikk av banen med nyetablert legendestatus.  

  Sesongen er uansett over. Det føles som år og dag siden Preston startet sesongen med syv kamper uten baklengs og WBA bare vant to av sine 15 første. At Hull sparket Shota Arveladze syv timer før kampstart til tross for at de hadde hatt 13 dagers landslagspause på å gjøre det. Og at QPR toppet tabellen i oktober før de to managere senere var i nedrykksstriden i april.  

  Nå er det bare for Southampton, Leeds, Leicester, Sheffield Wednesday, Ipswich og Plymouth å henge seg på galskapen i The Championship fra neste sesong av. Det gledes.  

  Sesongens spiller 

  Chuba Akpom, Middlesbrough 

  Chuba Akpom Og Michael Carrick
  I Front: Årets Store Forvandling. I Bakgrunnen: Grunnen Til Forvandlingen

  Uten draktnummer, fryst ut og på vei langt bort fra Riverside. Det var status for tolv måneder siden, men etter at Michael Carrick kom inn for å redde klubben dukket Chuba Akpom opp som en redningshelt selv. I en friere rolle bak spissen har han blomstret så til de grader og endte til slutt opp med vanvittige 28 scoringer i ligaen denne sesongen. Det gir han prisen for årets spiller og årets toppscorer i verdens tøffeste liga. Får de beholde han nå som opprykket røk i play off? 

  Les også: Tidligere i sesongen gav vi Akpom spalteplass

  Sesongens komet 

  Amad Diallo, Sunderland  

  Lånespilleren fra Manchester United så ut til å være på dypt vann da han først ankom Sunderland. Det så rett og slett ikke bra ut. Men litt etter litt kom selvtillit og pondusen frem i Amad som endte opp med å herje med alle og en. 13 mål og tre assister på 20-åringen som nå returnerer til Manchester United med et håp om spilletid på Old Trafford. Om ikke er jeg sikker på at han kunne tenkt seg et år til i Sunderland. Det var ekte kjærlighet.  

  Sesongens manager 

  Mark Robins, Coventry  

  Sesongen startet med utenomsportslig rot, eierskifte, banetrøbbel og bare tap. I bunnen av tabellen langt ut i sesongen, og uten en eneste hjemmekamp i sekken. Det tok litt tid, men etter hvert ble Coventry et festlig lag å følge, samtidig som de plukket jevnt og trutt med trepoengere. Mark Robins tok laget flere hakk videre fra fjorårets sterke prestasjon og viste mesterklasse ved å senke Middlesbrough over to kamper i play off. Dessverre for Robins ble det stopp i finalen, men han har all grunn til å være stolt av både seg selv og laget denne sesongen. Blir de å finne i toppen av The Championship neste sesong også?  

  Sesongens bomkjøp  

  Matthew Hoppe, Middlesbrough

  En Flopp I The Championship. Matthew Hoppe
  Det Begynner Å Bli En Stund Siden De Fire Målene For Schalke 04, Hoppe.

  Der Lutons Carlton Morris og Millwalls Zian Flemming er årets signeringer i The Championship, må vi ta med årets bomkjøp også. Halve Watford og Stokes Dwight Gayle var høyaktuelle, men vi gikk for Matthew Hoppe. 22-åringen var en av spissene Chris Wilder fikk kranglet seg til før han selv måtte forlate Riverside, og den amerikanske spissen virker til å fortsatt leve av de fire målene han scoret i en og samme seriekamp for Schalke. Høy pris og seks innhopp før han ble lånt ut til Hibernian. Det her blir aldri en suksess.  

  Sesongens overraskelse  

  Sunderland  

  Mange nevner Coventry som årets overraskelse siden de kapret en play off, men vi i Tipsbladet tippet de lyseblå på en syvendeplass før sesongstart og er derfor ikke særlig overrasket. At Sunderland skulle klare seg greit i sin første sesong tilbake i Championship var vi også sikre på, men vårt tips tilsa en solid 18.plass i deres comeback. At laget skulle ende opp i play off denne sesongen også så vi ikke komme. Tar man med at storscorer Ross Stewart har måttet stått over så å si hele sesongen og at deres manager Alex Neil stakk til Stoke etter bare to måneder gjør det prestasjonen til The Black Cats bare enda sterkere. Tony Mowbray bør selvsagt få en sesong til.  

  Sesongens skuffelse 

  Watford  

  Huddersfield, Blackpool og Watford kjempet en hard kamp om denne tittelen, men der Neil Warnock ordnet redningsaksjon i Huddersfield ble det alt annet enn det i Blackpool. Likevel går tittelen til Watford for en rett og slett tragisk sesong fra ende til annen. Det var en helt passende avslutning på sesongen at manageren de sparket etter bare ti kamper stod igjen på Wembley åtte måneder senere med opprykket sikret for Luton. Massive signeringer som ikke slo an og to sparkede managere for laget som skulle rykke rett opp igjen til Premier League endte med ellevte plass i Championship og skammekroken.  

  Sesongens lag i The Championship

  Vi har også kåret sesongens lag i The Championship her.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen