More

  League Two: Oppsummering og kåringer

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Sesongen er over. Vi oppsummerer og konkluderer. Først ut er League Two

  Forandringens år 

  Mange kameler har måttet svelges i løpet av årets sesong. Tre av de fire lagene som rykket opp etter årets sesong kjempet i fjor i bunnen av tabellen, og lite tydet på at de skulle forlate League Two i motsatt ende av tabellen denne sesongen. Richie Wellens og Leyton Orient tok kommandoen fra start og avga knapt poeng på sine ti første kamper. Det satte standeren for det som skulle bli et overlegent opprykk for de trofaste på Brisbane Road. Bare tre år etter at Justin Edinburgh ledet laget tilbake til The Football League fortsatte klatringen. Manageren som døde bare få måneder etter opprykket blir fortsatt hyllet – med god grunn – for uten han ville det kanskje fortsatt vært trøblete hos den ærverdige klubben.  

  Stevenage kjempet også i bunnen i fjor, men under Steve Evans ledelse rodde de i land en andreplass til tross for hardt press mot slutten. Si hva man vil om den tidligere straffedømte treneren, opprykk og lagånd kan han ekstremt mye om. Northampton som tapte opprykket på målstreken i fjor sikret seg direkte opprykk på målstreken i år. Toppscorer Sam Hoskins leverte nok en praktsesong og sikret opprykket med sin matchvinnende scoring i siste serierunde. Det fjerde opprykkslaget ble ingen ringere enn Carlisle. En dramatisk play off-finale mot Stockport ble det, men fem iskalde straffer var nok til å sikre retur til League One for første gang siden 2014. Suksessmanageren Paul Simpson som reddet klubben fra nedrykk i fjor har igjen ledet laget til League One -17 år etter hans to opprykk med klubben.  

  Så sender vi også en tanke til Rochdale som måtte forlate ligasystemet etter 102 år oppe. De tar fatt på livet i National League sammen med Hartlepool. Trist som faen.  

  Storlag blir igjen nede

  Carlisle stoppet opprykksdrømmen til både Bradford og Stockport County denne våren. Mark Hughes og Bradford har i en årrekke vært for store for League Two, men heller ikke denne gangen gikk det veien. Lenge var de på skuddhold til direkte opprykk, men endte til slutt opp med tap mot Carlisle i play off etter ekstraomganger. Det var uansett en positiv sesong sett med The Bantams øyne etter flere år med skuffende plasseringer midt på tabellen. Over 20 000 tilskuere på Valley Parade vitner om at håpet er tilbake. Stockport County håpte på en kort visitt i League One etter opprykket i fjor, men snublet på målstreken da direkte opprykk stod på spill og i straffesparkkonkurransen på Wembley i finalen. Nå får de to storklubbene selskap av Wrexham og Notts County neste sesong. Opprykk blir uten tvil hardere i League Two neste sesong.

  Langt fra rask retur 

  Doncaster, Gillingham, Crewe og Wimbledon rykket alle ned fra League One forrige sesong. Vi spådde en tøff sesong for samtlige og at opprykk skulle bli vanskelig. Det viste seg å stemme ganske så bra. Crewe ble beste lag med sin 13-plass og hele 17 poeng opp til direkte topp syv. Gillingham var tabelljumbo frem til nyttår, men nye eiere og en ny stall i januar sikret en sterk vår under Neil Harris sin ledelse. Dermed har de gode forutsetninger for å hevde seg blant topp syv i neste sesongs utgave av League Two. Plassering fra 13 til 21 plass er uansett noe av det svakeste man har sett fra lag som kommer ned fra divisjonen over.   

  Sesongens spiller 

  Owen Moxon, Carlisle 

  Carlisle Sin Owen Moxon Er Årets Spiller I League Two
  Carlisle-Spiller Owen Moxon

  Han var selvskreven på høstens lag og han er igjen selvskreven på sesongens lag i League Two. Vi gratulerer Moxon med kåringen årets spiller også. Han har vært enorm i sitt første år som profesjonell spiller etter at han kom ut fra ingensteds i sommer og lite visste vi at skotske Annan Athletic satt på en gullgruve. Han kom hjem til Carlisle og løftet laget fra nedrykksstrid i fjor til play off-finale på Wembley i år. Seks mål og 15 målgivende i den ordinære sesongen. Store spilleren da de snudde semifinalen mot Bradford og i finalen leverte han godkjent pluss samt en solid straffe i straffekonkurransen som nå betyr spill i League One neste sesong. Uten opprykk hadde flere lag ligget langflate og trolig måtte klubben ha solgt stjerneskuddet i sommer, selv om han elsker å spille for hjemklubben sin.  

  Sesongens komet 

  Junior Tchamadeu, Colchester 

  19-åringen har en meget lysende karriere fremfor seg. Fem mål og to målgivende på sine 41 kamper for et Colchester-mannskap som startet og avsluttet sesongen grusomt, men ble reddet av Matt Bloomfields periode i klubben. Allerede spilt tre sesonger med profesjonell fotball og har tatt enorme steg denne sesongen i spillet sitt. Her er det flere klubber fra Championship og League One som vil lokke han til seg i sommer. Kanskje blir det gjensyn med Bloomfield i Wycombe? Han får uansett prisen for årets komet selv om Moxon hadde tatt denne også om det ikke var for at vi bare gir en pris per person.  

  Sesongens bomkjøp  

  Leon Clarke, Hartlepool 

  38-åringen har hatt en flott karriere og det var ikke mange år siden han herjet i Sheffield United og sikret de opprykk til Premier League. Kom gratis til Hartlepool før sesongen og med høy lønn skulle han skyte Hartlepool oppover. Lønnen beholdt han frem til han i mars ble lånt ut til Rushall Olympic på nivå syv etter bare tre triste innhopp for Hartlepool i League Two.

  Sesongens positive overraskelse  

  Stevenage 

  Denne kunne Barrow fått, siden vi tippet de på nedrykksplass, men Steve Evans og Stevenage får overraskelsen da vi heller ikke så den komme at de skulle sikre seg opprykk til League One. Stabilt gode i tillegg til FA-cupfest mot Aston Villa da de ble slått på Villa Park. Men neste sesong blir tøff.  

  Sesongens skuffelse 

  Wimbledon 

  Wimbledon Viste Lite Fightervilje I Siste Del Av Sesongen
  Wimbledon Viste Lite Fightervilje I Siste Del Av Sesongen

  Crawley lå lenge an til tittelen som årets skuffelse blant lagene. Matthew Etheringtons tre kamper som manger før han fikk sparken igjen. En eier som klatret over til trenerbenken og tok styringen midt i en kamp uten å kunne reglene og en kamp for å unngå nedrykk skulle holdt, men Wimbledon slo til denne sesongen også. Skrekk-våren fra 2021/22-sesongen endte med nedrykk etter at laget gikk 27 kamper på rad uten seier ble nesten fulgt opp i årets sesong i League Two. Et nytt ungt lag med ny manager i Johnnie Jackson tok fatt på livet i League Two og til tross for startproblemer så det ut som de ved juletider skulle kunne henge seg på i toppkampen. Men også i år gikk det skeis på nyåret og laget vant bare en av sine 19 siste ligakamper og endte fjerde sist. Neste år må det skjerpings til for The Dons. 

  Sesongens manager

  Richie Wellens, Leyton Orient  

  For en sesong. Overlegent opprykk i League Two med et lag som slet i bunnen av tabellen i fjorårets sesong. Leyton Orient ble et ekspresstog som bare tøffet seg gjennom sesongen uten særlig avbrudd. Ja, noen få smeller etter vinter, men de hentet seg imponerende inn igjen og opprykket var jo aldri truet de siste fire månedene. En oppreisning for Wellens selv, som fikk viet mye tv-tid i sitt korte opphold i Salford uten at noen lot seg imponere. Nå har han fått tiden han trengte og spillerne han trengte til å skape et bra fotballag. Da ble det opprykk. 

  Sesongens lag i League Two

  Vi har også kåret sesongens lag. De elleve utvalgte finner du her.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen