More

  Sesongens lag 2022/23: The Championship

  Championship-sesongen 2022/23 er avsluttet. Burnley, Sheffield United og Luton rykket opp. Hvor mange får de med seg på sesongens lag?

  En fantastisk sesong i The Championship er over. Burnley, Sheffield United og Luton reiste opp i det store selskap, mens det for Reading, Blackpool og Wigan blir en tung tur ned til League One. Kampen om direkte opprykk ble aldri spennende, men bak der flagret det over av sterke kandidater, overraskelser og skuffelser. Det gir utslag i sesongens lag som inneholder mange spillere utenfor topp to. På slike kåringer kan det fort straffe seg å ha et jevnt godt lag med veldig mange bidragsytere. Da skiller man seg ikke nok ut til å kunne presse seg inn. Med det sagt, Burnley og Sheffield United får plass til noen de også. Flere utskiftninger fra høstens lag er det også blitt. Et gjensyn med det laget finner du her.

  Sesongens lag i The Championship: 3-4-3

  KEEPER

  Wes Foderingham, Sheffield United 

  Wes Foderingham På Årets Lag I The Championship
  På Sesongens Lag Tross Et Par Røde Kort, Som Her

  To røde kort, det ene i den elleville 3-3 kampen mot Blackpool da kranglingen fortsatte etter kampslutt. Bortsett fra dette har han vært solid med både strafferedninger og flere nuller (17 i tallet) i en sesong der Sheffield United har vært på felgen i flere kamper. En viktig bidragsyter til at opprykket gikk i boks og 32-åringen skal igjen få prøve seg i Premier League. Tok denne i hard duell med Coventrys Ben Wilson, som var den eneste keeperen som scoret i The Championship denne sesongen.

  FORSVAR

  HØYRE MIDTSTOPPER 

  Anel Ahmedhodzic, Sheffield United 

  Det var ikke mange som viste hvem bosnieren var da han ankom Sheffield, men nå vet de det. En stopperkjempe som også har bidratt offensivt for The Blades denne sesongen. Den tidligere Malmö-spilleren bidro med seks scoringer og to målgivende i tillegg til at han sørget for vesentlige nuller i forsvaret gjennom sesongen. Bare Burnley slapp inn færre mål og Anel skal ha mye av grunnen, sammen med sin keeper.

  SENTRAL MIDTSTOPPER 

  Tom Lockyer, Luton 

  Tom Lockyer Er Mer Luton Og Selvfølgelig På Sesongens Lag I Championship
  Hardhausen Og Mr Luton

  Ingenting går forbi den walisiske vegg. Hans styrke i luften, styrke i nærduellene, null tull-holdning og hans lederskikkelse gjorde han til en av Lutons viktigste spillere i det som endte med opprykk. Han scoret en del viktige mål, deriblant scoringen som sendte de til Wembley, bare for å måtte se seiersscenene fra sykesengen etter sine få minutter på Wembley-matten. Alle burde ha en Tom Lockyer på laget sitt.

  VENSTRE MIDTSTOPPER 

  Ian Maatsen, Burnley 

  Enda en lånespiller fra Burley. Hadde vi kjørt med vingbacker hadde han fått enda større kamp fra Ryan Giles, men får æren av å bekle en venstre stopperplass. Chelsea-mannen som storspilte for Coventry i fjor ble enda bedre i årets utgave hos Burnley. Fire mål og seks målgivende er ikke kjempehøye tall, men bidro uten å være sist eller nest sist veldig ofte. Var også solid i de bakre rekker når Burnley måtte være det også.

  MIDTBANE

  HØYREKANT 

  Nathan Tella, Burnley 

  Lånesigneringen fra Southampton var ikke en typisk målscorer, sa han selv. Så feil kan man ta. Fra februar og ut leverte han ti scoringer og endte derfor opp med 17 for et Burnley som hadde 17 forskjellige målscorere i laget sitt denne sesongen. Fan-favoritt ble han også på Turf Moor og kanskje vil Vincent Kompany hente han tilbake i sommer nå som Burnley og Southampton har byttet plass. Det ville vi gjort, for med på årets lag i The Championship kommer han.

  MIDTBANE, SENTRAL 

  Zian Flemming, Millwall 

  Sesongens Nykommer I The Championship, Zian Flemming
  Zian Flemming Herjet For Millwall

  For en fantastisk signering av Gary Rowett og Millwall. Flemming var rekordkjøpet i sommer som leverte fra dag en. Kom også med på høstens lag – med rette – og har fortsatt storspillet gjennom våren. 15 mål fra midtbaneposisjon lar seg høre og var bare en liten kollaps i siste serierunde unna play off. 24-åringen fra Nederland har vist seg å være en av de aller beste offensive midtbanespillerne som er i denne divisjonen og har vist avslutninger og teknikk av ypperste klasse. I tillegg virker han til å være tvers gjennom profesjonell.

   MIDTBANE, SENTRAL 

  Gustavo Hamer, Coventry

  Startet med å bli sendt av banen to ganger på sine første seks seriekamper. Derfra og ut var han enestående for et Coventry som i takt med formutviklingen til Hamer bare ble bedre og bedre. Denne våren har han vært Championship sin beste spiller og bidro med mange særs viktige scoringer, deriblant målet i semifinalen mot Middlesbrough og utligningen i finalen som han dessverre måtte forlate like før full tid. Hamer endte opp med ni scoringer og ti målgivende pasninger fra sin midtbaneposisjon i tillegg til å være bærebjelken i laget. Nederlenderen må være på blokka hos flere klubber i sommer.

  VENSTREKANT 

  Jack Clarke, Sunderland 

  Det virkelige gjennombruddet for stortalentet Jack Clarke. Imponerte så sterkt i Leeds at Tottenham hentet han før de ga han opp alt for raskt. I Sunderland har han denne sesongen levert fantastiske kamper fra krittlinjen for et Sunderland som bare ble bedre og bedre. Sammen med Amad ble han den store poengsankeren i klubben når spissene forsvant ut med både skade og det andre. Ni mål og elleve målgivende plasserer han på toppen av assist-listen i The Championship sammen med Middlesbroughs Ryan Giles (Som bør være forbannet over at han ikke får en plass på en vingback her)

  ANGREP

  ChubaAkpom, Middlesbrough 

  Uten draktnummer, fryst ut og på vei langt bort fra Riverside. Det var status for tolv måneder siden, men etter at Michael Carrick kom inn for å redde klubben dukket Chuba Akpom opp som en redningshelt selv. I en friere rolle bak spissen har han blomstret så til de grader og endte til slutt opp med vanvittige 28 scoringer i ligaen denne sesongen. Det gir han prisen for årets spiller og årets toppscorer i verdens tøffeste liga, The Championship. Får de beholde han nå som opprykket røk i play off?  

  Victor Gyokeres, Coventry

  Viktor Gyökeres, Coventry
  Viktor Gyökeres, Er Ønsket Av Halve Premier League

  Spiller den svenske kraftspissen i Championship neste år? Mange håpte nok han skulle sende Coventry til Premier League, men det ble stopp i finalen. Kan likevel se tilbake på nok en eventyrlig sesong med sine 21 scoringer og ti målgivende. En frustrerende spiller å møte med sine to gode føtter og avslutningsteknikk av høy kvalitet.

  Carlton Morris, Luton 

  Nedrykk med Barnsley i fjor og kom derfor på billigsalg til Luton. De syv scoringene for Barnsley i fjor skremte få, men The Hatters så potensialet. Har stått fram som deres største stjerne og satt fjorårets storscorer Elijah Adebayo fullstendig i skyggen. 20 mål og syv målgivende scoringer ble det i sesongen som gir han muligheten til å spille Premier League fra høsten av. Han blir vond å møte.

  MANAGER 

  Mark Robins, Coventry 

  Sesongen startet med utenomsportslig rot, eierskifte, banetrøbbel og bare tap. I bunnen av tabellen langt ut i sesongen, og uten en eneste hjemmekamp i sekken. Det tok litt tid, men etter hvert ble Coventry et festlig lag å følge, samtidig som de plukket jevnt og trutt med trepoengere. Mark Robins tok laget flere hakk videre fra fjorårets sterke prestasjon og viste mesterklasse ved å senke Middlesbrough over to kamper i play off. Dessverre for Robins ble det stopp i finalen, men han har all grunn til å være stolt av både seg selv og laget denne sesongen.  

  Les også: Oppsummering og kåringer i The Championship for sesongen 2022/23

  Er du ikke abonnent? Kjøp digitalt abonnement her og få direkte tilgang til ukens utgave og første måned gratis uten bindetid!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen