More

  Den forløsende sesongen

  Chuba Akpom var på vei ut dørene på Riverside, men så kom Michael Carrick.

  Arsenal-talentet så aldri ut til å komme ut i full blomst. Fra seniordebuten i 2012 til han ble gitt opp av Arsenal i 2018 var det ingen som fikk ut det store potensialet og det store håpet mange hadde til unggutten. Låneopphold i Brentford, Coventry, Hull, Nottingham Forest og Brighton ble bare nye nedturer. Akpom måtte derfor videre til Hellas og klubben PAOK.

  14 scoringer på to sesonger fikk Middlesbrough til å hente engelskmannen tilbake til England. Det ble med en sesong og fem mål på 38 kamper før Boro sendte han tilbake til PAOK på lån.

  Chris Wilder satt før årets sesong med en tropp han aldri ble fornøyd med. Særlig var det kommentarer på hvor tynne og avhengig de var av å få inn kvalitet på topp. Litt lengre bak satt Akpom, uten et draktnummer og med klar beskjed om at han ikke lenger var ønsker på Riverside. Sesongen 2022/23 skulle gå videre uten han, og frem til ny klubb var på plass var det reservelaget som skulle bli hans treningsarena.

  Tre spisser kom på plass, men Chris Wilder knakk aldri koden og fikk sparken. Michael Carrick kom inn og fant raskt plass til en da skadefri Akpom i en rolle bak targetmannen på topp. Åtte måneder senere har Akpom skutt Middlesbrough fra nedrykksplass til play off.

  28 scoringer har det blitt, og søndag kom bekreftelsen på den gode jobben han har gjort da EFL Awards ble avholdt. Akpom ble kåret til sesongens spiller i The Championship.

  Akpom selv er dypt takknemlig ovenfor sin relativt nye manager, Michael Carrick:

  Han er manageren jeg har ventet hele mitt liv på

  Han ble også den første Middlesbrough-spilleren til å nå 20 ligascoringer siden Bernie Slaven i sesongen 1989/90. Med bare to kamper av den ordinære sesongen, og med åtte mål ned til Victor Gyokeres og Carlton Morris skal det mye til at Akpom ikke plukker opp toppscorertittelen også.

  Så får vi se om Chuba Akpom skyter Middlesbrough tilbake til Premier League i løpet av mai måned.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen