More

  Afrikansk VM-jubel

  Gruppespillet er nå unnagjort og for 14 nasjoner lever fortsatt drømmen om spill i VM-finalen på Stadium Australia i Sydney 20. august.

  Fra lørdag til og med tirsdag er det nå duket for utslagsrunde og 1/8-finaler. Det skjer uten av noen av de største forhåndsfavorittene. Brasil er allerede sendt hjem etter tap for Frankrike og uavgjort mot Jamaica etter seieren mot Panama. Tyskland ble også slått ut i gruppespillet for første gang etter å ha blitt satt på plass av blant annet Colombia. Størst oppmerksomhet får imidlertid de afrikanske deltakerne hvor tre av fire tok seg videre fra gruppespillet. Aldri før har et kvinne-VM hatt så mange land fra Afrika med i sluttspillet. Høydepunktene på veien hit var Nigerias 3-2-seier mot vertsnasjon Australia, Sør-Afrika med 3-2-seier mot Italia samt debutant Marokko som etter 0-6-tapet for Tyskland slo tilbake med seirer mot både Sør-Korea og Colombia. Zambia avsluttet også med seier mot Costa Rica, men det holdt ikke til å ta seg videre.

  Sluttspillkampene VM

  Lørdag gjorde Spania jobben med 5-1-seier mot Sveits mens Norge måtte reise hjem etter 1-3-tap for Japan.

  Nederland – Sør-Afrika
  Søndag 6. august, 04.00
  NRK1
  Odds fra Norsk Tipping: 1,23 – 6,20 – 10,50

  Sør-Afrika er klar for sluttspillet for første gang, men de fleste forventer at eventyret stopper her. 3-2-seier mot Italia, 2-2 mot Argentina og knepent tap for Sverige i gruppespillet bør imidlertid gi respekt. Nederland leverte festfotball med 7-0-seier mot Vietnam i siste kamp og blir blant 1/8-finalens største favoritter.

  Sverige – USA
  Søndag 6. august, 11.00
  TV3
  Odds fra Norsk Tipping: 3,40 – 3,25 – 2,15

  Regjerende mester USA imponerte ingen i gruppespillet og klarte kun 2. plassen. Dermed blir det toppkamp mot Sverige allerede i 1/8-finalen. Svenskene raste gjennom sin gruppe med tre seirer av tre mulige, men vi må minne om at amerikanerne aldri har blitt slått ut før semifinalen i noe verdensmesterskap.

  England – Nigeria
  Mandag 7. august, 09.30
  NRK1
  Odds fra Norsk Tipping: 1,27 – 5,20 – 11,00

  England virket nervøse i de to første kampene som begge endte med 1-0-seier, men i 6-0-seieren mot Kina sist løsnet det skikkelig. Med flere av gigantene allerede sendt hjem holder mange de engelske jentene nå som VM-favoritt, men Nigeria kan ikke undervurderes. Afrikanerne slo til med 3-2-seier mot vertsnasjon Australia i gruppespillet.

  Australia – Danmark
  Mandag 7. august, 12.30
  TV3
  Odds fra Norsk Tipping: 1,85 – 3,40 – 4,30

  Australia slet i starten av VM på hjemmebane, men sikret til slutt gruppeseieren med 4-0-seier i den avgjørende kampen mot Canada. Stjernespiller Sam Kerr har slitt med en skade, men meldes nå klar fra start og Danmark er dermed avgjort. Danskene viste imidlertid at de kan slåss med de beste i gruppen sin og tapet for England var av det uheldige slaget.

  Colombia – Jamaica
  Tirsdag 8. august, 10.00
  Odds fra Norsk Tipping: 2,00 – 3,20 – 3,95

  De som bestilte billetter før VM startet til denne kampen forventet å få se Tyskland mot Brasil. Begge de er allerede sendt på flyet hjem og i stedet skal vi få kose oss med Colombia mot Jamaica. Søramerikanerne slo tyskerne 2-1 og er i sluttspillet for andre gang mens Jamaica aldri før har vært i en 1/8-finale. Plassen er imidlertid fullt fortjent etter at man holdt Brasil til 0-0 i den siste og avgjørende kampen.

  Frankrike – Marokko
  Tirsdag 8. august, 13.00
  Odds fra Norsk Tipping: 1,14 – 7,50 – 17,00

  Marokko er med i VM for første gang og tok seg like godt til sluttspillet på første forsøk. Oppgaven mot Frankrike blir ikke enkel, men de franske jentene har ikke vært veldig overbevisende til nå i mesterskapet. Det ble tre baklengsmål mot debutant Panama og kun 0-0 mot Jamaica.

  Vm
  Afrikansk Vm-Jubel 2

  Oddstips

  Sverige – USA

  Vi tror som nevnt på et jevnt oppgjør i storkampen søndag formiddag og spiller under 2,5 mål til 1,52 i odds hos Norsk Tipping.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen