More

  Norge ute av VM i 8-delsfinalen

  Nasjonens beste kvinner tapte for Japan, og dermed er Norge ute av VM i første utslagsrunde.

  Det ble en skuffende norsk oppvisning i åttedelsfinalen mot Japan. Asiatene var på forhånd relativt klare favoritter, og brukte ikke lang tid på å befeste favorittstempelet.

  Ulykkelige Syrstad Engen

  De japanske kvinnene tok kommandoen fra start, og presset Norge langt inne på egen halvdel. Hege Riises lag var blottet for både ballfølelse og teknikk, og så å si enhver panisk klarering havnet i japanske ben. Og det gikk bare et kvarter før den første satt for Japan. Et innlegg ble slått inn i boksen, som Norges Ingrid Syrstad Engen var fast bestemt å nå først. Problemet var bare at Barcelona-stjernen satte ballen i eget nett, bak en utspilt norsk keeper.

  LES OGSÅ: Lørdagens Premier League-rykter

  Syrstad Engen har hatt et forferdelig VM, og selvmålet var bare det som manglet. Men, Norge brukte ikke mange minuttene på å slå tilbake igjen. Caroline Graham Hansen lekte seg ute på høyrekanten, og slo inn i feltet. Høyest på innlegget var, nokså overraskende, Guro Reiten. Chelsea-spilleren raget himmelhøyt, og med et perfekt hodestøt, satte hun inn Norges ufortjente utligning.

  Norge Ute Av Vm
  Ingrid Syrstad Engen Scoret Japans Ledermål.

  Japan lot seg imidlertid ikke pille på nesen, og fortsatte å ha ballen i laget. Norge fikk nesten ikke låne ballen, men japanerne klarte ikke å skape altfor mange store sjanser, og nordmennene fikk etter hvert skikk på det defensive etter en horribel åpning. Dermed 1-1 til pause.

  Japan tok tilbake ledelsen

  Norge var heldige som gikk til pause med uavgjort, men den stillingen skulle ikke stå seg lenge etter hvilen. De norske kvinnene ble uforklarlig nonchalante i egen 16-meter, og helt uten grunn, sendte Vilde Bøe Risa ballen rett i beina til Japans Risa Shimizu. 27-åringen takket og bukket, og satte inn nytt japansk ledermål.

  Japanerne fortsatte å trykke Norge langt bakover, og dominerte ballinnehavet voldsomt. Japan hadde ballen over 70 prosent av tiden i store deler av tiden. Maren Mjelde holdt sågar på å forårsake nytt norsk selvmål, men headingen i det 73. minutt gikk rett på Aurora Mikaelsen.

  Norge forsøkte – Japan avgjorde

  Hege Riise så seg etter hvert nødt til å hive innpå det hun hadde av offensivt skyts. Ada Hegerberg, som ikke var meldt frisk nok til å spille hele oppgjøret, kom innpå, og det samme gjorde Karina Sævik. Sistnevnte fikk en glimrende mulighet snaut ti minutter før full tid, men avslutningen gikk like utenfor Japans mål. Bare minutter fyrte Frida Maanum av et hardt langskudd, men dessverre for midt på mål.

  Norge Ute Av Vm
  Vm-Exit For Caroline Graham Hansen Og Norge.

  Og mens Norge presset på for utligning, avgjorde Japan i stedet kampen. Japan kontret Spania i senk da de slo de 4-0 i gruppespillet, og nå var det Norges tur til å kjenne på japanernes kontringsstyrke. Aoba Fujino sendte av gårde en glimrende gjennombruddspasning til Hinata Miyazawa. 23-åringen var iskald alene med Mikaelsen, og trillet inn 3-1 til Japan.

  Norge ute av VM

  Dermed er Norge ute av VM etter nok et skuffende mesterskap. Med bare ett poeng i de to første kampene mot New Zealand og Sveits, hengte avansementet fra gruppespillet i en tynn tråd, men kalasseier mot Filippinene i den siste gruppespill-runden, satte opp lørdagens åttedelsfinale mot Japan. Asiatene ble imidlertid altfor sterke for Norge, og nå står Hege Riise og resten av trenerapparatet foran en grundig selvransakelse de nærmeste dagene og ukene.

  På papiret er dette et norsk lag, som bør ha muligheten til å gjøre det atskillig bedre, og som besitter verdensklasse-nivå i de aller fleste posisjoner. Dermed er nok et VM over for Norge, før den ordentlige moroa virkelig har begynt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen