More

  xG-tabellen: City best på alle fronter

  Det er landslagspause og det er dermed tid for å ta en pust i bakken og grave i statistikkene. Fire ligarunder er unnagjort av Premier League-sesongen og ikke overraskende er det Manchester City som er eneste lag som står med full poengpott. Resultatene i enkeltkamper står imidlertid ikke alltid i stil med prestasjoner og sjanser, og av den grunn velger mange å se litt ekstra på xG-statistikkene.

  Her får man se hva kampene “burde” ha endt med, med normal uttelling hos begge lag. Statistikken hos understat.com viser at med normal uttelling hadde Premier League-tabellen nå sett slik ut:

  Xg-Tabellen
  Xg-Tabellen: City Best På Alle Fronter 4

  xG-tabellen: De heldige

  Tallene viser at West Ham er laget som har hatt marginene på sine side flest ganger denne sesongstarten. Ti poeng på fire kamper har ført London-klubben opp på Champions League-plass, men med normalt uttelling skulle man stått med seks poeng. De får selskap av Tottenham og Liverpool, nummer to og tre på tabellen. Begge de står også med ti poeng etter fire kamper, men skulle stått med syv. Så gjenstår det å se om det vil komme mer marginer imot for denne trioen når Premier League sparkes i gang igjen etter landslagsoppholdet.

  Xg-Tabellen
  Xg-Tabellen: City Best På Alle Fronter 5

  xG-tabellen: De uheldige

  Det er liten tvil om hvem som i særklasse har hatt mest “stang ut” i Premier League denne sesongstarten. Everton ligger på nedrykksplass med kun ett poeng etter fire kamper, men burde faktisk stått med seks poeng. Nesten like uheldige har Chelsea vært. 12. plass og en seier på fire forsøk står ikke i stil til investeringene, men med normal uttelling ville London-klubben vært nummer tre med åtte poeng. Newcastle har også kommet skjevt ut med tre tap på de fire første kampene, men de underliggende tallene gir ikke rom for bekymring ennå. Seks poeng hadde Champions League-deltakeren hatt til nå med normal uttelling.

  Xg-Tabellen
  Xg-Tabellen: City Best På Alle Fronter 6

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen