More

  Premier League-runde #4

  Flere enn United- og Chelsea-fans depper i dag. Det tas tross alt nå pause i ligaspillet for å gjøre plass til landslagsball. Gjesp. Da får vi dra ut tiden ved å skrive noen ekstra ord om hva som skjedde i Premier League-runde #4

  En påminnelse først: Tegn et abonnement på Norges eneste sport- og spillavis. Det kan lønne seg! Usikker på hva vi har å by på? Les helgens utgave, helt gratis

  Og før vi går til hver enkelt kamp; det var en spesielt underholdende runde vi fikk se.

  41 scoringer ble notert i fjerde spilleomgang. En klar økning fra de første tre rundene, som produserte henholdsvis 28, 27 og 31. Og helgens scoringer ble finfint fordelt mellom lagene. Vel, Villa og Chelsea ble stående uten nettsus, men alle de øvrige bidro i Premier League-runde #4

  Tre spillere tok også med seg matchballen hjem etter kamp i helgen. Haaland, Son og Ferguson sørget for hat trick i hat tricks i en og samme premier League-runde for første gang siden 1995. Den gang var det skarpskytterne Fowler, Shearer og Yeboah som sto for moroa.

  Premier League-runde #4

  Premier League-Runde #4
  Premier League-Runde #4: Villa-Fansen Var Av Dem Med Forventninger Før Avspark

  Luton – West Ham 1-2

  Premier League-Runde #4 Jarrod Bowen
  Premier League-Runde #4: Jarrod Bowen Er I Fyr Og Flamme

  Vi heier vel alle litt ekstra på Luton, gjør vi ikke? Hatters-fansen har opplevd bølgedaler som få andre, og fortjener oppturen det er å endelig får vise seg frem i Premier League. Et tredje nederlag fra tre mulige kom fredag kveld, da West Ham vant 2-1 i aller første Premier League-kamp på Kenilworth Road. Luton vant faktisk skuddstatistikken mot West Ham med 16-9, men avslutningene kom etter kontringer.

  West Ham hadde kontroll på begivenhetene, og vertene traff bare én gang mellom stengene med sine avslutningsforsøk. Jarrod Bowen er tilbake i forfjorsform, og sendte gjestene i føringen med sin tredje fulltreffer fra første fire kamper. En kattemyk Kurt Zouma steg til værs og headet inn 2-0-scoringen som avgjorde kampen. Mads Juel Andersen (som vel var første Luton-kjøp etter opprykket?) reduserte, men ikke før i andre overtidsminutt.

  West Ham vant fortjent, men Luton ble naturligvis snytt for et ran i fjerde tilleggsminutt. Det skulle så utvilsomt blitt dømt straffe til Luton, da James Ward-Prowse i eget straffefelt gikk ut i full stjerne, og ble truffet i armen. VAR (eller kanskje helst menneskene som bruker verktøyet) har vi imidlertid for lengst gitt opp.

  Øyeblikket: Om vi ser bort fra VAR-fadesen og Zoumas tydelige forakt for katter;: Midtstopperens heading til 2-0 var perfeksjon.

  Sheffield United – Everton 2-2

  Premier League-Runde #4: Cameron Archer Med Både Scoring Og Assist I Debuten. Oli Mcburnie Med Lekker Assist Til Scoringen
  Premier League-Runde #4: Cameron Archer Og Oli Mcburnie Leverte Utmerket Samarbeid På 1-0-Scoringen

  Begge lag ankom helgens batalje uten poeng, og Everton sågar uten scoringer fra sesongens tre første kamper. Etter kamp leter fortsatt begge lag etter sesongens første trepoenger, men underholdning leverte de begge på Bramall Lane.

  Colin Archer kostet voksne penger da han for en drøy uke siden ble hentet fra Villa, men allerede lørdag overbeviste han egne fans om at han faktisk kan ende opp med å forsvare overgangssummen (£18 mill). 1-0-målet var en delikatesse, og både Archer og rekkekamerat Oli McBurnie skal ha masser av ros for hvordan den ble satt. Archer var også avgjørende for andre Blades-scoring, da han satte ballen i stolpen før den traff ryggen på Pickford og endte opp i mål.

  Doucouré og Danjuma scoret sesongens to første for Everton, og sørget for at det endte 2-2. Beto gjorde hyfsad PL-debut, og Sean Dyche har nå plutselig noen alternativer på topp. Pickford fikk pepper etter «selvmål», men lo sist og best da han på akrobatisk vis forhindret McBurnie fra å bli matchvinner på overtid. En morsom kamp, og begge lag skaffet seg nødvendig selvtillit.

  Øyeblikket: 1-1-scoringen tåler å bli sett i flere repriser. Den gjorde godt for øyet.

  Brentford – Bournemouth 2-2

  Premier League-Runde #4: David Brooks
  Premier League-Runde #4: David Brooks Fikk Fortjent Lønn For Strevet

  Brentford har skaffet seg rykte for «aldri» å tape hjemme foran egne fans, og sånn sett leverer de fortsatt varene. Tre strake poengdelinger på Gtech er imidlertid noe bak skjema. Noe sier oss at Toneys fravær har noe med saken å gjøre. Mbeumo er den som skal vikariere, men den gutten har ikke samme uttellingsprosent foran mål. Han kom på scoringsliste også denne gang, da han reddet poeng i tredje overtidsminutt, men han skuslet bort atskillige muligheter før den tid.

  Bournemouth et ett av seks lag som fortsatt venter på sesongen første seier, og lørdag glapp seieren altså på overtid. Dominic Solanke scoret et lekkert mål, og står nå med 16 målpoeng siden opprykket. Nærmeste utfordrer har 10.

  Øyeblikket: David Brooks’ første scoring etter 18 måneders kreftbehandling. Hurra!

  Burnley – Tottenham 2-5

  Premier League-Runde #4, James Maddison
  Premier League-Runde #4: Det Er Ren Nytelse Å Se James Maddison Spille Ball, Når Han Er På Sitt Beste

  Vincent Kompany ble fortjent hyllet etter på rekordtid å ha forvandlet Burnley, og etter opprykket ble Clarets-bossen gitt noe nær frie tøyler på overgangsmarkedet. Hele tolv sommerkjøp ble notert, og bare uvilje fra spilleren selv gjorde at man ikke brukte over 30 millioner pund på Chelsea-forsvarer Ian Maatsen. Mange nye, men resultatmessig har man ikke innfridd. Og det er nettopp defensivt skoen har trykket som mest.

  Minst tre baklengs notert i alle sesongens tre første kamper. Mot Tottenham måtte sommerkjøpet James Trafford plukke hele fem baller ut av eget nett.

  «Nye» Spurs er imidlertid ingen enkel motstander. «Angeball» kler dette laget, og spesielt når man denne helgen valgte å bruke Heung-min Son som spiss. Sammen med Manor Solomon skapte han stadig kaos i Clarets-forsvaret. Etter landslagspausen har Tottenham også Brennan Johnson som et offensivt alternativ, og da luter det mot mye benkesliting for Richarlison.

  Øyeblikket: James Maddisons prestasjon, all over. Speller!

  Chelsea – Nottingham Forest 0-1

  Premier League-Runde #4: Raheem Sterling
  Premier League-Runde #4: Raheem Sterling Og Chelsea Kom Til Kort, Igjen

  Chelsea hadde ballen 75 % av tiden, og avfyrte totalt 21 avslutninger på mål. Likevel gikk altså Pochettinos menn målløse av banen. Chelsea har handlet en fin liten bukett spillere også i sommer, men glemte de atter en gang å lete frem en goalgetter? Vi får se når Christopher Nkunku en gang før jul returnerer fra skade.

  Nottingham Forest sikret forrige sesong plassen takket være formidabel hjemmeform. 30 av 38 poeng ble plukket foran egne fans på City Ground, men nå ypper altså skogvokterne seg også på fremmed gress. Forest var særs aktive i vinduet, og da spesielt på Deadline Day, med hele syv handler. Ingen av de syv var imidlertid med på Stamford Bridge, og da kan det altså være enda mer i vente fra Steve Coopers lagbygg.

  Det gjorde nok også godt å vinne på første forsøk etter salget av den lokale helten Brennan Johnson. Dette var lagets bare andre borteseier siden opprykket.

  Øyeblikket: Nicolas Jacksons bom på blank kasse på overtid, fra to meters hold.

  Manchester City – Fulham 5-1

  Premier League-Runde #4; Nathan Ake
  Premier League-Runde #4: Nathan Ake Feirer Scoring Som Ikke Skulle Vært Scoring

  At Marco Silva pådrar seg gule kort for protester er intet nytt, men det er til å forstå at Fulham-manageren reagerer når han blir åpenlyst snytt – som i lørdagens batalje mot Manchester City. City tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0 etter scoring av Julien Alvarez, men gjestene fra hovedstaden utliknet gjennom Tim Ream. Dramatikken begynte uansett ikke før på overtid i førsteomgang.

  City-stopper Nathan Ake header i femte overtidsminutt ballen i mål, men en solid offsideplassert Manuel Akanji gjør sitt beste for å styre ballen i mål. Om Akanji berører ballen er umulig å se, men bevegelsene han gjør forvirrer naturligvis Fulham-keeper Bernd Leno. Dette skal være offside og annullering hver eneste dag i uka, men atter en gang er VAR i tåka. Akkurat som de var i fredagens kamp mellom Luton og West Ham, i Premier League-åpningen mellom Manchester United og Wolves, i storoppgjøret mellom Chelsea og Liverpool og i en haug av andre situasjoner bare i løpet av sesongens fire første ligarunder. Komplett skandale.

  City vant som bestilt, etter hat trick av Erling Braut Haaland, men 2-1-scoringen kom altså på verst tenkelige tidspunkt for Fulham – i siste sekund før pause.

  Øyeblikket: VAR-skandalen

  Brighton – Newcastle 3-1

  Premier League-Runde #4: Matt Targett
  Premier League-Runde #4: Matt Targett Og De Andre Saudi-Fargede Newcastle-Spillerne Ble Enkelt Bytte På Amex

  To lag med revansje i blikket, etter forrige rundes sviende nederlag. Dette ble imidlertid aldri spennende. Brighton var best i alle spillets faser, og Evan Ferguson ble naturligvis den store helten med sitt hat trick. 19-åringen har lenge blitt linket til flust med gigaklubber, og vi er alle glade for at han bestemte seg for å bli værende i en klubb hvor de er mestere i å gi ungdommen selvtillit og muligheten til å både prøve og å feile. Det er naturligvis ingen grunn til å forlate dette fantastiske Brighton-laget, og lørdag kom nytt bevis på at klubb og spiller passer sammen som hånd i hanske.

  Callum Wilson pyntet på resultatet i andre tilleggsminutt, men det endte 3-1 til The Mighty Seagulls. Og det etter nok et overgangsvindu da de fleste trodde Brighton igjen hadde solgt arvesølvet. Den gang ei.

  Øyeblikket: Fergusons vending og skudd fra langt hold, til 2-0

  Palace – Wolves 3-2

  Premier League-Runde #4: Matheus Cunha
  Premier League-Runde #4: Matheus Cunha Scoret, Men For Sent

  Hodgson og Palace har fått flott start på sesongen, og i bakhånd har man altså skadede offensive ess som Olise og sommerkjøpet Matheus Franca. Virket å skulle miste både Eberechi Eze og Michael Olise til større klubber i sommer, men til alle nøytrale fotballtilhengeres stor eglede ble de begge værende på Selhurst Park. Odsonne Edouard scoret for første gang siden 2021 to mål i en og samme kamp, og ga et etterlengtet bevis for at han faktisk kan være goalgetteren Palace har savnet så lenge.

  Spillere som Moutinho, Collins, Neves, Traore, Jimenez og Nunes har forsvunnet, uten at pengene fra salg i særlig grad er brukt på erstattere. Da måg det nødvendigvis bli tøft for Gary O’Neil, som tok over ansvaret et kvarter før sesongpremieren. Hadde United i kne og ble snytt for poeng på Old Trafford i premieren, men har siden slitt tungt. Holdt spillemessig følge på Selhurst Park, men som så ofte før sliter man med å omsette sjansene i scoringer.

  Øyeblikket: Mateta og Edouards samarbeid på den lekre 3-1-scoringen

  Liverpool – Villa 3-0

  Premier League-Runde #4: Alexis Mac Allister
  Premier League-Runde #4: Alexis Mac Allister Var Kanskje Den Aller Beste, Av Mange Gode Liverpool-Spillere Lørdag

  Selv et skadeplaget Villa var forventet å gi Liverpool kamp. Den gang ei. Dominik Szoboszlai brukte to minutter av søndagens kamp på å bli tredje ungarske målscorer i Premier League, og Liverpool var siden aldri truet. Klopp noterte sin 188. seier i sin 300. Premier League-kamp sok Liverpool-manager, og hadde mye å glede seg over.

  Forrige sesongs huggestabbe Darwin Nunez har endelig funnet ro i avslutningsøyeblikk, Szoboszlai og Mac Allister har allerede bevist sin verdi etter ankomst i sommer, mens Joe Gomez ga nytt bevis for at fansen som forrige sesong totalt avskrev ham som et defensivt alternativ, tok feil. Akkurat som de gjorde da de før jul i fjor hadde bestemt seg for at Curtis Jones ikke kunne være en del av klubbens fremtid.

  Villa har skaffet seg noe av et bortekompleks etter åtte baklengs fra besøk hos Newcastle og Liverpool. Matty Cash, Moussa Diaby og Ollie Watkins beviste bare glimtvis hvilke glimrende spillere de er denne helgen, og Emery skal være glad det nå er landslagspause. Skadene stikker dypt, men både Tyrone Mings og Emiliano Buendia er altså allerede ute for sesongen. Man rakk imidlertid å hente Clément Lenglet, og han kan være grei å ha i bakhånd når Diego Carlos fortsatt sliter med å holde seg skadefri.

  Øyeblikket: Szoboszlais kontrollerte vristtreff på 1-0-scoringen

  Arsenal – Manchester United 3-1

  Premier League-Runde #4
  Premier League-Runde #4: Declan Rice Mistenkes Å Være Av Pls Mest Sympatiske Spillere. Her Får Han Som Fortjent

  Manchester United sto med seks seirer fra sine siste syv Premier League-kamper, og fikk pangåpningen de ønsket seg i dag. Etter en snau halvtime banker nemlig Marcus Rashford inn 1-0 til gjestene i London.  Flott prestasjon av Rashford, men angrepet startet etter en horribel pasning fra Kai Havertz. United tillot seg imidlertid å hvile på laurbæra i et halvminutt for lenge.

  Avspark var knapt tatt etter scoring, før ny scoring fulgte. Denne gang fordel hjemmelaget. Gabriel Martinelli til Martin Ødegaard, som fra 14 meter banker ballen utagbart ned i Onanas venstre hjørne. Ødegaard er nå mestscorende Arsenal-spiller siden starten av forrige sesong, med 17 fulltreffere.

  Det sto 1-1 til pause. Stort spillemessig overtak for Arsenal, men United var hele tiden en trussel på kontringer.

  Andreomgangs to første store snakkiser kom med ikke så mange minutters mellomrom. Havertz stormer inn i feltet med stor fart, og virker å bli hektet opp av én, kanskje to United-forsvarere. Anthony Taylor peker på straffemerket, men med VAR på øret blir det brått tvil. Bussen vil ikke ta noen avgjørelse, og dommer jogger til sidelinjen for å se situasjonen på nytt. Dårlig nytt for Gunners-fansen, da Taylor ombestemmer seg og lar spillet fortsette.

  Drøy time, Harry Maguire kommer inn for en skadet Lisandro Martinez. Og samtidig kommer danske Rasmus Højlund inn til sin etterlengtede Manchester United-debut. Blir det detonert dansk dynamitt fra £70 millionersmannen?

  MÅL, 2-1 United! Alejandro Garnacho stormer mellom to Arsenal-forsvarere, og sette ballen kaldt til side for Ramsdale. Var det offside? Ja, med en millimeter eller tre.

  Da ender det vel 1-1, og med to tapte poeng for begges ambisjoner i tetstriden? Nei da. Åtte tilleggsminutter er flust med tid. Faktisk til å score to nye mål. I det sjette av de åtte tilleggsminuttene faller avgjørelsen. Declan Rice mottar en retur etter corner, og heller enn å legge tilbake inn i feltet går rekordkjøpet på skudd. Avslutningen går vi et United-ben, stolpen og en Onana-hånd, før den triller inn i nettet til enorm jubel blant hjemmelagets spillere og fans.

  Feiringen betyr nye tilleggsminutter, og United kaster alt i angrep for å fremtvinge en utlikning. Det lønte seg ikke. Innbytter Gabriel Jesus har fått kritikk for å være litt lite målfarlig, til spiss å være. På gjennombruddspasning fra Martinelli gjør imidlertid Jesus absolutt alt rette. Diego Dalot blir fintet på rumpa, før ballen kaldt og rolig plasseres i Onanas venstre hjørne.

  Øyeblikket: Mange, men VAR-avgjørelsen* på Garnachos nettkjenning og Rice Rice Babys fulltreffer på overtid tar kanskje kaka, samtidig som Jesus’ 3-1-scoring var elegant.

  *Vil vi VAR skal avgjøre kamper med streker som dette? Det er faktisk umulig å avgjøre om spilleren er i offside. Vinkel, tidspunkt når bildet fryses og mere til er ikke til å stole på, og så lenge man ikke på reprise kan avgjøre om spilleren faktisk er offside, så skal målet bli stående, mener nå jeg. Altså; la i tvilstilfeller dommer gå til sidelinje for å se en reprise eller tre av situasjonen, og kan han ikke se den med det blotte øyet, så er det heller ikke offside. Ferdig snakka. Når det er sagt (skrevet); United har allerede fått en horribel VAR-avgjørelse på sin side denne sesongen, så sånn sett er det greit.

  Premier League-Runde #4
  Premier League-Runde #4: Én Millimeter Er Nok

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen