More

  Velkommen til EFL: Notts County og Wrexham 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Tidenes duell på nivå fem med tidenes mest dramatiske seriefinale. Heldigvis kan vi ønske både Wrexham og Notts County velkommen tilbake i det gode selskap.  

  12 april 2023 var dagen alle hadde ventet på. 10 700 tilskuere var på plass på The Racecourse Ground for å se hvem som skulle stikke av med førsteplassen som gav direkte opprykk. To lag som begge hadde bikket 100 poeng var klar for krig. Notts County ledet til pause før Wrexham snudde etter to raske i starten av andreomgang. County-kaptein Kyle Cameron sørget for 2-2 bare for å se at Elliott Lee gav Wrexham føringen med fem minutter igjen på klokken.

  Dramaet som hadde fulgt klubbene sesongen gjennom tok ikke slutt før Ben Foster – hentet inn fra pensjonisttilværelsen på nødlån – reddet straffesparket som sikret seieren for waliserne seks minutter på overtid.  

  Helter fra Hollywood og Liverpool  

  Wrexham Har Flere Helter. En Av Dem Er Paul Mullin
  Paul Mullin Er En Av De Store Heltene I Wrexham

  Wrexham endte til slutt opp med 111 poeng et fortjent opprykk tilbake til ligasystemet etter 15 år i skyggenes dal. Klubben har vært i store problemer helt siden deres eier Alex Hamilton forsøkte å kaste de ut av sin egen stadion i 2001, men selv om han ikke klarte det, ble det økonomisk rot, poengtrekk og nedrykk til League Two i 2004. Hamilton ble senere kastet ut av klubben, men til tross for nytt håp rykket de ut av ligasystemet i 2008 etter 87 år i det gode selskap. Klubben har siden den gang vært på dypt vann flere ganger, men ble holdt flytende av fansens oppkjøp i 2011.  

  I den ni år lange perioden under supporterne var de i play off tre år, mens de i sesongen 2019/20 endte på 19 plass, den laveste rankingen i deres 150 år lange historie. I tillegg ble det vanskeligere og vanskeligere for dem å være levedyktige.  

  Inn kom Hollywood-stjernene Rob McElhenney og Ryan Reynolds etter at de overtalte skeptiske supportere om at de hadde et genuint ønske om å bidra til suksess. I februar 2021 var overtakelsen komplett og deres første hele sesong endte med seersuksessen Welcome To Wrexham, men opprykket glapp i den mest elleville playoff-finalen da Grimsby til slutt ble for sterke i oppgjøret som endte 4-5. 

  Årets sesong ble derimot en lang og gedigen fest med etterlengtet opprykk som fikk frem tårer hos deres nye eiere. Skeptiske innbyggere har knyttet de to Hollywood-stjernene til sitt bryst og kjærligheten er gjensidig. Det er blitt brukt penger og deres ærverdige stadion får nå den etterlengtede opprustningen der den falleferdige tribunedelen bak det ene målet igjen skal reise seg. Spillerstallen ble forsterket og særlig kjøpet av scouseren Paul Mullin viste intensjoner. Mange sperret opp øynene over at han gikk ned til nivå fem, men med sine 38 scoringer og krigersk innstilling har han vist at det ikke bare var pengene han kom for.  

  Nå tar manager Phil Parkinson og hans Wrexham fatt på livet i League Two. Vi og alle andre blir svært overrasket om de ikke går rett gjennom League Two neste sesong. Og med Rob McElhenney og Ryan Reynolds på tribuneplass blir det garantert nok en jubelsesong for den lille walisiske byen som opplever en blomstring ut av en annen verden. Hollywood-verden.  

  Mer dramatikk for Notts County 

  Notts County Er Klar For League Two
  Notts County Er Klar For League Two

  Sesongen 2022 endte Notts County opp med hjemmekamp i play off. Den gang røk de ut etter utligning imot i det 97 minutt og seiersmålet imot i det 119 minutt for laget som senere rykket opp til League Two, Grimsby. 

  Vi skrur tiden tolv måneder frem i tid og Notts County skal igjen ut i hjemmekamp i play off i en sesong med 107 poeng som hadde gitt direkte opprykk 99 av 100 sesonger, om det ikke var for Wrexham. Semifinalen mot Boreham Wood ble om mulig mer dramatisk enn seriefinalen mot Wrexham i det som virket som nok en gedigen nedtur. 0-2 og brent straffespark var status før Aden Baldwin skapte håp med redusering og utligning hele syv minutter på overtid. Og et minutt før straffesparkkonkurransen skulle av sted dukket Jodi Jones opp og sendte The Magpies til himmels, og finalen.  

  Chesterfield ventet der og igjen måtte County kjempe hardt –og igjen kom utligningen minuttet før full tid var omme. Etter en scoring hver i ekstraomgangene ble det straffesparkkonkurranse som Notts County vant etter at de byttet inn keeper Archie Mair – akkurat som Nederland i 2014. Et mer fortjent opprykk har vi ikke vært vitne til, og nå skal også Notts County vise muskler mot lagene i League Two etter fire års fravær.   

  Notts County er en av de eldste klubbene i England, og en av de tolv stifterne av The Football League i 1888. The Magpies er en stor klubb som har spilt sine kamper på Meadow Lane siden 1910 og de siste to årene har de satt tilskuerrekord på nivå fem hele to ganger. Klubben som på 90-tallet kjempet mot de store var faktisk bare en scoring unna Premier League i 1993, men siden den gang har det vært tyngre.

  Etter kaos-år med eiere fra Midtøsten, Sven Gøran Eriksson som manager og Kasper Schmeichel og Sol Campbell på lønningslisten ble det i 2019 nedrykk fra League Two. For første gang i deres 157 år lange historie var de på nivå fem og ute av ligasystemet de var med på å stifte.  

  Flere har forsøkt å få den ærverdige klubben tilbake, deriblant norgesvenn Ian Burchnall, men det ble 42-åringen Luke Williams som i år klarte kunststykke. Og med seg opp får han ligaens toppscorer Macaulay Langstaff som scoret 42 mål på 44 kamper. Vi blir ikke overrasket om også Notts County blir å finne i toppen av League Two neste sesong. 

  Les også: Ringreven som har vendt hjem til Notts County 

  Hvor tipper vi Wrexham og Notts County?

  Vil vi oppleve at to nyopprykkede lag rykker opp på ny? Svaret får vi i mai 2024, men at vi ikke tipper de høyt i det vår seriestart-spesial kommer ut i starten av august vil overraske stort.   

  Les også: Hvem skal rykke opp fra National League kommende sesong?

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen