More

  VM: Sveits – Norge 0-0

  Sveits – Norge 0-0: Stor forbedring fra kampen mot New Zealand, men Norges første trepoenger i VM lar stadig vente på seg.

  Hege Riise gjorde flere atskillige grep etter den horrible VM-åpningen mot New Zealand forrige uke. Ingrid Syrstad Engen var blant spillerne som mistet plassen i startelleveren, men det desidert mest kontroversielle valget ble tatt på kant; Hege Riise fant nemlig ingen plass til Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen fra start.

  Sveits - Norge
  Ada Hegerberg Måtte Ut Av Startelleveren Like Før Kampstart.

  Landslagssjefen stilte seg dermed lagelig til hoggs, og dramatikk ble det også rett før kampstart. Lyon-spiss Ada Hegerberg tok oppstilling med de øvrige norske starterne, og sang nasjonalsangen, bare for å forsvinne rett i garderoben etterpå. Kort tid etter viste det seg at Hegerberg hadde fått kjenning i lysken helt på tampen av oppvarmingen. Dermed var det ut av startoppstillingen også for Ada Hegerberg, og inn med Sophie Román Berg.

  Les mer fra Tipsbladet

  Bedre 1. omgang

  Da kampen omsider var i gang, var det øyeblikkelig klart at Norge hadde ambisjoner om å heve seg fra fiaskoen mot New Zealand. Selv om Sveits spilte de norske landslagskvinnene lave innledningsvis, var det atskillig mer guts og tæl å se fra Hege Riises mannskap. Sveitserne kom imidlertid ikke med altfor mange skremmeskudd, og Norge kom langt bedre med utover i omgangen.

  Sveits - Norge
  Guro Reiten I Aksjon Mot Sveits.

  Og det var også Hegerberg-erstatter Román Haug som skulle få Norges største mulighet i den første omgangen. Roma-spissen fikk til en god heading fra snaut ti meter etter halvspilt omgang, men Gaëlle Thalmann i Sveits-målet reddet. Amalie Eikeland klarte ikke å få returen i mål, og stort flere sjanser ble det ikke i løpet av førsteomgang. Dermed 0-0 til pause.

  Store norske sjanser

  Andreomgangen fortsatte med mer Norge-dominans. Frida Maanum kom til en flott mulighet bare to minutter etter hvilen, men Arsenal-profilen fikk dessverre ikke avslutningen på mål, og dermed slapp Sveits med skrekken. Ni minutter senere var det duket for Norges hittil største mulighet. Et innlegg ramlet ned i beina på Román Haug, som også fikk til et godt og hardt skudd. Thalmann hadde imidlertid bestemt seg for å gjøre livet surt for de norske jentene, og reddet mesterlig.

  Sveits - Norge
  Caroline Graham Hansen Kom Innpå Etter En Snau Time.

  Minuttet etterpå hadde Hege Riise sett nok, og satte innpå Norges desidert største profil, Caroline Graham Hansen. Barcelona-stjernen tok umiddelbart tak i kampen, og virket spillesugen. 28-åringen laget plenty med trøbbel for Sveits-forsvaret, og med kvarteret igjen å spille, driblet hun seg flott innover og kom til en god avslutning med venstrefoten. Forsøket ble nok en gang stoppet av Thalmann, og returen ville heller ikke i mål.

  Sveits – Norge 0-0

  Norge ble stadig mer desperate på å få scoringen de så sårt trengte, mens Sveits hadde ikke mye annet enn halvfarligheter å by på. Et frispark fra skrått hold med seks minutter igjen av ordinær tid, ble slått inn i feltet av Caroline Graham Hansen, men klarert av Sveits-forsvaret, men lagde i stedet et nytt frispark fra langt bedre hold, på rundt 18 meter. Igjen var det Graham Hansen sin tur til å prøve seg, men skuddet gikk håpløst over mål.

  Etter det virket lufta å ha gått ut av ballongen til Norge, som ikke klarte å sette sveitserne under press. De norske kvinnene kom ikke til flere muligheter, og det var Sveits som virket farligst i sluttminuttene, men heller ikke de kom til en skikkelig målsjanse. Dermed ebbet det ut i 0-0 mellom Sveits og Norge i den andre gruppespill-runden. Norge leverte langt bedre enn mot New Zealand, men må altså fremdeles vente på sin første scoring og trepoenger i dette VM. Håpet om avansement lever imidlertid før den siste gruppespillkampen mot Filippinene om fem dager.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen