More

  Den ultimate fantasy-guiden del 1

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Med ny sesong på trappene betyr det også timevis med fantasy-studering for de fleste fotballfans. Her er det interne venneligaer og konkurransen som skal vinnes og man har allerede i flere uker kunnet leke med diverse muligheter. Vi i Tipsbladet er naturligvis også store fantasy-fans og hele redaksjonen har ukentlige diskusjoner om laguttak, spillervalg etc.

  Som vanlig har vi fått 100 millioner pund til å velge 15 spillere fordelt på fire lagdeler. Vår klare anbefaling er å fordele de pengene noenlunde slik:

  Keepere: £8,5-9M

  Forsvar: £26,5-27,5M

  Midtbane: £37,0-37,5M

  Angrep: £26,5-27,5M

  Naturligvis kan man gå egne veier i fantasy, men det er fordelingen vi kommer til å holde oss til i Den ultimate fantasy-guiden del 1 som går over totalt fire deler. I hver del tar vi for oss én lagdel med gjennomgang av de mest interessante spillerne. 3-4-3 er den klart mest populære formasjonen i FPL da det er offensive spillere som har lettest for å score poeng.

  Dessverre må vi også denne sesongen konstatere at spillerne rett og slett er gjort for billige i fantasy. Det var et stort problem også forrige sesong der stort sett alle seriøse spillere endte opp med stort sett samme lag. Noen valg må naturligvis tas, men ofte kan man plukke ut de 15 spillerne man har mest lyst på og likevel ikke være mye over budsjettet på 100 millioner pund. Det virker dermed som dagene der man kunne grave frem en billig spiller fra et nyopprykket lag som ingen andre hadde for å komme seg under budsjettet er over. Nå kan man stort sett holde seg til de største klubbene og de mest kjente spillerne. Det er naturligvis positivt for interessen for spillet for folk som ikke følger altfor nøye med, men vi som lever og ånder for fotballen skulle gjerne sett at flere tøffe valg måtte tas. Det får vi imidlertid ikke gjort noe med og vi går i stedet over til gjennomgangen av den første lagdelen der to keepere skal velges!

  Den ultimate fantasy-guiden del 1 KEEPERE

  ANBEFALT BUDSJETT: £8,5-9M

  Vi starter vår gjennomgang med keeperplassen. Her lønner det seg som oftest å være forsiktig med pengebruken. To klare taktikker brukes av de aller fleste som gjør det godt i fantasy. Første mulighet er å velge første- og andrekeeperen til samme lag og dermed være sikret at man har en keeper som spiller hver runde uten å måtte gjøre endringer.

  Andre mulighet er å velge to førstekeepere som er prissatt til 4,5 million hver og så rullere på hvem man bruker hver uke avhengig av kampprogrammet. Å velge noe dyrt på keeperplassen lønner seg sjelden. Det tar opp plassen fra topplagenes spillere man ønsker andre steder på banen og de dyre keeperne får også sjelden mange poeng siden de spiller på lag der de ikke trenger gjøre altfor mange redninger. Det er også nærmest umulig for en mann som for eksempel Ederson å få bonuspoeng når Erling Braut Haaland scorer hattrick i hver kamp.

  4,0 millioner:

  Alphonse Areola, West Ham

  Poeng i 2022/23-sesongen: 7

  Er i våre øyne klart mest spennende av keeperne som er prissatt til 4,0 millioner. Det må imidlertid sjekkes hvem som blir førstekeeper i West Ham denne sesongen. Alphonse Areola var i utgangspunktet hentet for å være West Hams førstevalg, men forrige sesong ble han cupkeeper. Areola har klare ambisjoner om å spille seg inn på de franske landslaget og da tåler han ikke en ny sesong på benken. Det kan dermed bli klubbskifte om det skulle vise seg at David Moyes igjen satser på Łukasz Fabiański.

  João Neves Virgínia, Everton

  Poeng i 2022/23-sesongen: 0

  Vi har som senere nevnt valgt oss Jordan Pickford som vår fantasykeeper denne sesongen og det frister dermed å ha med João Virgínia som andrevalget. Da kan vi glemme keeperplassen hele sesongen og Virgínia vil automatisk komme inn om Pickford av en eller annen grunn ikke skulle spille.

  Thomas Strakosha, Brentford

  Poeng i 2022/23-sesongen: 0

  Blir Brentfords reservekeeper også denne sesongen og er naturlig å vurdere om man velger seg lagkamerat Mark Flekken som førstevalg mellom stengene.

  Den Ultimate Fantasy-Guiden Del 1
  Den Ultimate Fantasy-Guiden Del 1 3

  4,5 millioner:

  Jordan Pickford, Everton

  Poeng i 2022/23-sesongen: 124

  Everton slet som kjent fryktelig tungt forrige sesong, men Jordan Pickford leverte likevel meget godt med fantasypoeng. Var linket til Manchester United tidligere i sommer, men ser nå ut til å bli på Merseyside. Er der ubestridt førstevalg mellom stengene og holder Everton nullen et par ganger mer enn forrige sesong vil poengfangsten bli enda bedre. Er pr. nå vårt soleklare valg som fantasykeeperen å stå på denne sesongen!

  Bernd Leno, Fulham

  Poeng i 2022/23-sesongen: 142

  Leverte strålende med poeng i 2022/23-sesongen, kun slått av fem målvakter i ligaen. Velger man strategien med å rullere på to førstekeepere for en totalkostnad på 9,0 millioner anbefaler vi å stå med Pickford og Leno pr. nå.

  Dean Henderson, Man Utd

  Poeng i 2022/23-sesongen: 82

  Kan bli aktuell om han også denne sesongen sendes på utlån til en annen Premier League-klubb. Så lenge han er i Man Utd er han uinteressant.

  Mark Flekken, Brentford

  Poeng i 2022/23-sesongen: 0

  Nykommer i Brentford som trolig er hentet inn med tanke på å bli førstekeeper. David Raya er riktignok ikke solgt ennå, men det er trolig kun snakk om et tidsspørsmål. Spanjolen var beste keeper på fantasy forrige sesong med 166 poeng og de som tror Brentford igjen vil innta den tronen bør trolig tidlig være inne på Flekken.

  Jason Steele, Brighton

  Poeng i 2022/23-sesongen: 65

  Var lenge et keeperkupp på 4,0 millioner forrige sesong. Nå har imidlertid Brighton hentet Bart Verbruggen og da tviler vi på om Jason Steele får spilletid.

  5,0 millioner:

  Aaron Ramsdale, Arsenal

  Poeng i 2022/23-sesongen: 143

  Det er som tidligere nevnt vanskelig å gå på de dyre keeperne i fantasy. Aaron Ramsdale leverte godt med poeng for Arsenal forrige sesong, men med en prislapp på 5,0 millioner er det ikke verdt å oppgradere fra de gode valgene som er prissatt til 4,5 millioner. I tillegg har Arsenal en rekke offensive spillere det frister langt mer å gi plassene til!

  5,5 millioner:

  Ederson Santana de Moraes, Man City

  Poeng i 2022/23-sesongen: 121

  Er ligaens dyreste keeper og ikke noe for oss. Tok færre poeng enn mange av 4,5 millioner-keeperne forrige sesong og velger man en så dyr sisteskanse går det hardt utover valgene man kan gjøre fremover på banen. Styr unna!

  Den ultimate fantasy-guiden del 1 VÅRT VALG:

  Jordan Pickford, Everton

  Den Ultimate Fantasy-Guiden Del 1
  Den Ultimate Fantasy-Guiden Del 1 4

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen