More

  Viking – Aalesund: Tripic ordnet 3 poeng

  Zlatko Tripic ordnet 3 poeng for Viking mot Aalesund mandag kveld.

  Viking var store favoritter før mandagens hjemmemøte med Aalesund. Tangotrøyene ankom nemlig Stavanger med null poeng etter syv forsøk på fremmed gress i 2023, og poeng skulle det ikke bli denne gangen heller.

  Dominerte førsteomgangen

  Og førsteomgangen på SR-Bank Arena minnet i lange tider om power play. Viking hadde ballen i store deler av omgangen, mens Aalesund ble løpende imellom. Siddisene skapte brukbare muligheter på løpende bånd, og etter halvspilt førsteomgang, satt den endelig for hjemmelaget. En meget godt slått corner av Zlatko Tripic fant pannebrasken til David Brekalo, som stanget inn 1-0 til vertene, og Viking fortsatte å kjøre på mot Aalesunds bur.

  Les mer fra Tipsbladet
  Tripic Ordnet 3 Poeng.
  Erlend Segberg Utlignet For Aalesund.

  Sander Svendsen fikk atskillige muligheter til å doble ledelsen, men i stedet skulle tangotrøyene få ufortjent utligning, også det etter en corner. Erlend Segberg headet Alexander Munksgaards innlegg i tverrliggere, men midtbanespilleren fikk returen rett på seg, og ballen gikk nærmest automatisk i mål. Dermed stod det 1-1 til pause, til tross for at Viking dominerte stort.

  Tripic ordnet 3 poeng

  Mange trodde nok at Viking ville fortsette dominansen også i den andre omgangen, men i stedet hang Aalesund atskillig bedre med enn hva som var tilfelle i de første 45. Bjørn Martin Kristensen kom til en god skuddmulighet, men avslutningen gikk, dessverre for Aalesund, et godt stykke over.

  AaFK fortsatte å vinne dueller og andreballer, og tok nok Viking litt på senga. Men så, etter halvspilt andreomgang sendte et langt utspill fra Patrik Gunnarsson i Viking-buret Lars-Jørgen Salvesen i løpsduell med Markus Karlsbakk. 23-åringen fikk en hånd opp i ansiktet på Viking-spissen, og dommer pekte umiddelbart på straffemerket.

  Tripic Ordnet 3 Poeng.
  Markus Karlsbakk Ble Syndebukken For Aalesund.

  Det satte Zlatko Tripic sikkert i mål, og dermed var Viking oppe i 2-1. Det ble ikke skapt altfor mange sjanser etter siddisenes ledermål, men på overtid, fikk Moctar Diop en gedigen mulighet, men klarte ikke å få headingen i mål. I stedet kunne Zlatko Tripic og Viking kontre, og playmakeren chippet inn sitt andre for dagen. Med to mål og assist, ble dermed Zlatko Tripic den store helten for Stavanger-laget. Med seieren i boks, gjeninntok Viking andreplassen på tabellen. AaFK blir værende helt sist med bare syv poeng etter 16 serierunder.

  Viking – Aalesund 3-1

  • 23′ David Brekalo (Zlatko Tripic)
  • 39′ Erlend Segberg
  • 69′ Zlatko Tripic
  • 90+4 Zlatko Tripic (Niklas Sandberg)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen