More

  Sesongens lag 2022/23: League Two

  24 klubber og et hav hav spillere har blitt vurdert, men dette er de elleve utvalgte spillerne fra sesongen 2022/23 i League Two.

  I League Two ble det Leyton Orient, Stevenage, Northampton og Carlisle som rykket opp. Det gir utslag i årets lag. Det var noen som beholdt plassen sin fra høstens lag, mens noen kom sterkt utover vinteren og våren. På managerplass gikk det også ganske trått for høstens manager Pete Wild. Hans Barrow levde ikke opp til starten, men leverte uansett en sesong langt over evne. For stakkars Hartlepool og Rochdale ble det nedrykk til National League, men de hadde uansett noen spillere som kunne vært aktuelle for dette laget uten at de var helt i nærheten denne gang.  

  Sesongens lag i League Two: 4-3-3

  Keeper

  Lawrence Vigouroux, Leyton Orient

  Lawrence Vigouroux, Leyton Orient Må På Laget
  Sesongens Lag 2022/23: League Two 5

  Chileneren på 29 år har vært en gigant for Orient denne høsten. Bortsett fra en ganske så svak kamp mot Newport i starten av oktober har han stoppet det meste som har sluppet gjennom forsvaret. Utviser en aura som kan skremme de mest scoringskåte spillerne på banen. 24 clean sheets på 45 kamper er særs imponerende og Vigouroux tar dermed keeperplassen fremfor Harry Lewis i Bradford.

  Forsvar

  HØYREBACK

  Junior Tchamadeu, Colchester

  19-åringen har en meget lysende karriere fremfor seg. Fem mål og to målgivende på sine 41 kamper for et Colchester-mannskap som startet og avsluttet sesongen grusomt, men ble reddet av Matt Bloomfields periode i klubben. Allerede spilt tre sesonger med profesjonell fotball og har tatt enorme steg denne sesongen i spillet sitt. Her er det flere klubber fra Championship og League One som vil lokke han til seg i sommer. Kanskje blir det gjensyn med Bloomfield i Wycombe? Kyle Knoyle blir danket ut på målstreken denne gangen også, men denne gang som Stockport-spiler.

  MIDTSTOPPER 

  Carl Piergianni, Stevenage

  Carl Piergianni Fra Stevenage Må Med På Sesongens Lag I League Two
  Carl Piergianni Fra Stevenage Må Med På Sesongens Lag I League Two

  31-åringen rykket ned med Oldham i fjor vår og ble snappet opp av Steve Evans. Han imponerte stort i en kaotisk Oldham-sesong og har gjort det minst like bra, om ikke bedre, i langt roligere omgivelser i Stevenage. Bidro med mye fremover i banen med sine syv scoringer og to målgivende i tillegg til å gjøre laget til det tredje mest gjerrigste i League Two. En gigant som mang et lag slet med å kontrollere på dødballer. En av de aller viktigste for laget som tok andreplassen i årets sesong.

  MIDTSTOPPER

  Omar Beckles, Leyton Orient

  Daniel Happe var selvskreven her etter halvspilt sesong, men en stygg skade i januar satte han ut av spill for resten av sesongen. Dermed ryker også plassen her, selv om han garantert hadde fått den om han holdt seg skadefri i bare to måneder ekstra. Vi gir derfor plassen til hans kollega Omar Beckles. 31-åringen har holdt skipet stødig gjennom hele sesongen –bortsett fra de gangene han har sonet sine to røde kort – og har i tillegg bidratt med tre scoringer fra sin plass i midtforsvaret. League Two sitt beste forsvar må selvfølgelig ha en av stopperne.

  VENSTREBACK

  Tom James, Leyton Orient

  De tar storeslem i forsvarsfemmeren, men sånn blir det når man rykker opp som ligaens gjerrigste lag. Er egentlig høyreback, men tenkte at James med sine 27 år kan flytte seg for 19-åringen på høyrebacken. Fire mål og en assist er ikke elleville tall for en back i disse dager, men hva gjør vel det når hans jobb er å stoppe alle som prøver seg langs kanten? Det gjør han mesterlig –dag ut og dag inn – samtidig som han bruker kjeften til å skrike så hele Brisbane Road hører det. Slår med det Jack Armer fra Carlisle på målstreken.

  Midtbane 

  Owen Moxon, Carlisle

  Han var selvskreven på høstens lag og han er igjen selvskreven på sesongens lag. Vi gratulerer Moxon med kåringen årets spiller i League Two også. Han har vært enorm i sitt første år som profesjonell spiller etter at han kom ut fra ingensteds i sommer. Lite visste vi at skotske Annan Athletic satt på en gullgruve, som også jobbet deltid i UPS frem til i fjor sommer. Han kom hjem til Carlisle og løftet laget fra nedrykksstrid i fjor til play off-finale på Wembley i år. Seks mål og 15 målgivende i den ordinære sesongen. Store spilleren da de snudde semifinalen mot Bradford og i finalen leverte han godkjent pluss samt en solid straffe i straffekonkurransen som nå betyr spill i League One neste sesong. Uten opprykk hadde flere lag ligget langflate.

  Elliot Watt, Salford

  Elliott Watt Har Storspilt For Salford Denne Sesongen.
  Sesongens Lag 2022/23: League Two 6

  Ben Whitfield var selvskreven halvveis i årets sesong, men stoppet opp sammen med Barrow-mannskapet. Dermed dukket det en ny assistkonge opp med navn Elliot Watt. Salford-spilleren stoppet ikke før han hadde 16 målgivende pasninger for klubben som måtte gi tapt for Stockport i play off. 23-åringen var mesterhjernen bak de elleville snuoperasjonene klubben hadde på våren, og på de normale dagene var han også der som serveringskongen dag ut og dag inn. Så får vi heller godta at han ikke fikk spillemålet sitt i år.

  William Collar, Stockport

  Det stod mellom Idris El Mizouni fra Leyton Orient og William Collar fra Stockport County. Der Idris –på lån fra Ipswich – var en kriger som fikk flere gule kort enn avslutninger på mål var William Collar en av de mest målfarlige på Stockport denne sesongen. Vi blir blendet av offensive gode spillere og derfor fikk 26-åringen med ti scoringer og seks målgivende plassen på bekostning av Idris denne gangen. Slitt med skade mot slutten av sesongen, men klarte heldigvis å returnere delvis til andre semifinale mot Salford og var der iskald i straffekonkurransen som sikret Wembley. Måtte dessverre se at opprykket røyk på Wembley der han klarte 50 minutter. Han har kanskje godt av et år til i League Two.

  Angrep

  Luke Armstrong, Harrogate Town

  Det stod mellom Kristian Dennis –som fikk plassen på høstens lag – og Callum Hendry. Der Dennis leverte strålende før jul har Hendry levert strålende etter jul. Plutselig dukket Luke Armstrong opp i hodet mitt. 16 mål for et lag som få runder før slutt var innblandet i nedrykksstriden. 26-åringen som er inne i sin andre sesong for Yorkshire-klubben sørget også for å levere fra seg seks målgivende pasninger. Han har med sine scoringer sikret klubben 16 ekstra poeng denne sesongen, noe som er forskjellen på ny sesong i League Two og nedrykk. Moden for større oppgaver er han kanskje, men akkurat nå fungerer det veldig bra i rammene til suksessmanageren Simon Weaver.

  Andy Cook, Bradford

  Paul Smyth var selvskreven på topp etter høstens spill, men må vike denne gang med bare ett mål siden det laget kom ut. Dette til tross for at han fortsatte å være bindeleddet i Orient. Vi har heller funnet plass til ligaens toppscorer, Andy Cook. Bradford-spilleren kom ikke med på høstens lag, men nå har han scoret så mange mål at det blir helt umulig. 28 mål ble det på spissen Mark Hughes egentlig ville bruke som backup. Har blitt mye bedre i oppspillsfasen også, noe Hughes har gitt han mye skryt for. Dessverre ble det tap i play off. Det virker som om han vil gi det et forsøk til nå som ny kontrakt er signert.

  Sam Hoskins, Northampton

  Sam Hoskins På Sesongens Lag I League Two
  Sam Hoskins, Northampton

  Sendte Northampton opp til League One på sesongens siste dag med en flott scoring. Det var også hans 22 scoring for sesongen og dermed tok han andreplassen bak Cook. Har vært stabil gjennom hele sesongen og gitt Northampton viktige scoringer. Fikk det noe tyngre mot slutten da spillestil ble lagt om i håp om å sikre flere poeng, men gjorde da en glimrende jobb som førsteforsvarer. 29-åringen har vært i Northampton siden 2015 nå og fortjener en smakebit på League One igjen før han går inn i 30-årene sine. Det blir spennende å se hvordan det går der oppe.

  Sesongens manager i League Two

  Richie Wellens, Leyton Orient

  For en sesong. Overlegent opprykk i League Two med et lag som slet i bunnen av tabellen i fjorårets sesong. Leyton Orient ble et ekspresstog som bare tøffet seg gjennom sesongen uten særlig avbrudd. Ja, noen få smeller etter vinter, men de hentet seg imponerende inn igjen og opprykket var jo aldri truet de siste fire månedene. En oppreisning for Wellens selv, som fikk viet mye tv-tid i sitt korte opphold i Salford uten at noen lot seg imponere. Nå har han fått tiden han trengte og spillerne han trengte til å skape et bra fotballag. Da ble det opprykk.

  Vi har også oppsummert League Two-sesongen, med kåringer av både det positive og negative slaget.

  Er du ikke abonnent? Kjøp digitalt abonnement her og få direkte tilgang til ukens utgave og første måned gratis uten bindetid!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen