More

  TOTTENHAM VS. ASTON VILLA

  Bråstopp for Tottenham, som under ny manager – og uten Harry Kane – gikk ubeseiret gjennom sesongens ti første Premier League-kamper. Strake tap mot Chelsea og Wolves har revet Tottenham ned fra tabelltopp, og det kan være flere nedturer i vente. Ange Postecoglou råder ikke over Premier Leagues bredeste spillerstall, og fravær merkes godt. I alle fall når de kommer mange og samtidig.

  Tottenham
  Ute: Stopperfunnet Micky Van De Ven Er Ikke Tilbake På Banen For Tottenham Før På Nyåret

  Midtstopper Micky van de Ven har vært en åpenbaring siden ankomst fra Wolfsburg, og strekkskaden han pådro seg i 1-4-tapet var ikke av det enkle slaget. 22-åringen forventes ikke tilbake i spill før i slutten av januar. James Maddison har ikke vært mindre viktig for Tottenham i sesonginnledningen. Den tidligere Leicester-spilleren leverte tre scoringer og hele fem målgivende pasninger fra sine første elleve ligakamper denne sesongen, før også han forsvant ut i duellen mot Chelsea. Maddison er ankelskadet, og heller ikke han er tilbake før i januar.

  I tillegg til de to nevnte nøkkelspillerne er også Ryan Sessegnon skadet, mens både Richarlison og Manor Solomon er nyoperert. Ivan Perisic er ute for sesongen, mens man denne helgens også må klare seg uten den suspenderte duoen Yves Bissouma og Cristian Romero. Kan hende ikke så rart Spurs-fansen svetter litt før Aston Villa søndag gjester fantastiske Tottenham Hotspur Stadium.

  Ugunstig tidspunkt

  Tottenhams skade- og karantenesituasjon er ikke heldig, og den kommer også på et ugunstig tidspunkt. Bare i løpet av de neste 14 dagene skal Tottenham opp mot høytflyvende Villa, ligaleder Manchester City, byrival West Ham og Newcastle. Og deretter følger altså travelt jul- og nyttårsprogram.

  Premier League: James Maddison Og Tottenham Får Plass På Helgens Dobbel
  Nedtur: James Maddisons Skadefravær Kan Koste Tottenham Dyrt

  Mot Villa vil Ange Postecoglou være uten to av sine tre førstevalg på midtbanen, og savnet av Maddison er naturligvis størst. Pierre-Emile Højbjerg er et trygt valg som ganske sikkert vil starte søndagens kamp, men dansken er ikke bindeleddet som trengs mellom midtbane- og angrep. Den gode nyheten da er at Rodrigo Betancur nok nå er klar til å starte en fotballkamp igjen. 26-åringen har vært skadet på sidelinjen i over åtte måneder, men har de siste ukene fått spilletid både for Tottenham og Uruguay. Fortsatt har han imidlertid bare en snau time med Premier League-fotball i føttene denne sesongen, og det gjenstår å se om man drister seg til å gi ham startplass mot Villa.

  Les også: Historisk Luton-seier

  Bortekompleks

  Aston Villa vant både hjemme- og borte mot Tottenham forrige sesong, og Unai Emereys menn flyr høyt også denne sesongen. Det er imidlertid hjemme på Villa Park Villa trives som best. Seks seirer av seks mulige og formidable 23-5 i målscorer er Villas statistikk på Villa Park denne sesongen, og totalt har man nå altså innkassert hele 13 strake hjemmeseirer i Premier League. Forrige nederlag kom mot Arsenal, så langt tilbake som i februar. På fremmed gress er man ikke like høye av selvtillit. Bare tre av de siste ni på bortebane er vunnet, og på siste reise endte det med fortjent 0-2-tap mot Nottingham Forest.

  Ollie Watkins, Villa
  Bortekompleks: Ollie Watlins Og Villa Flyr Høyt, Men Borteformen Er Skral

  -Vi lærer når vi vinner, vi lærer når det ender uavgjort og vi lærer når det blir tap. Vi bør nå ha lært at vi ikke kan unne oss defensive blundere, og da spesielt ikke på bortebane. Vi har fortsatt en vei å gå, sa Emery etter nederlaget på City Ground.

  Høye hinder

  Villa flyr høyt på tabellen, men onde tunger mener klubben har hatt et ganske så behagelig spilleprogram i sesonginnledningen. Vel ble Chelsea slått på Stamford Bridge, men av antatte topp 4-utfordrere er det bare Liverpool og Newcastle som er møtt. Og ikke i noen av disse kampene var man i nærheten. 1-5-tap mot Newcastle ble fulgt av 0-3-nederlag mot Liverpool på Anfield. Og nye alvorlige eksamener står for døren. I tillegg til Tottenham, står også Arsenal og Manchester City på motsatt halvdel i løpet av de neste to ukene.

  Skuddvillige Villa

  Bare Manchester City (32) har scoret flere Premier League-mål enn Villa (29) denne sesongen, og et snitt på 14,9 avslutninger på mål i hver kamp er deres høyeste tall i en Premier League-sesong siden 2003. Ollie Watkins og Douglas Luiz er toppscorerne med henholdsvis seks og fem fulltreffere, men det er mange offensive bidragsytere i dette Villa-laget. Leon Bailey, Moussa Diaby og John McGinn har alle bidratt med tre scoringer, mens Matty Cash og Jhon Durán har to scoringer hver.

  Jacob Ramsey har også scoret mål, og det til tross for bare å ha vært på banen i totalt 49 minutter – fordelt på to kamper. 22-årige Ramsey har vært plaget av skade i foten helt siden i sommer, og comeback på banen har flere ganger blitt fulgt av nye opphold på sidelinjen. Nå er imidlertid Ramsey tilbake i full trening igjen, og mot Tottenham kan han være tilbake på banen.

  Tielemans inn i varmen

  Unai Emery har bevist holdt fast ved en stamme i laget, og det har vært tungt å slå seg inn i elleveren etter hvert som resultatene har tikket inn. Youri Tielemans er av dem som har måtte varme mye benk, men i likhet med Ramsey håper han nå snart å være inne i varmen. Den tidligere Leicester-spilleren fikk sin første ligakamp fra start da Fulham ble slått 3-1 sist, og belgieren ble fremhevet som en av kampens aller beste aktører. Om han får ny tillit søndag gjenstår å se. Det er kamp om plassene, og Emery gir ikke ved dørene.

  Søndagens Premier League-kamper

  Premier League, Tottenham
  Tottenham-Fansen Håper På Opptur

  Tottenham – Aston Villa

  Tottenham Hotspur Stadium, søndag 15.00
  Odds fra Norsk Tipping: 2,45 – 3,65 – 2,60

  Brå og uventet skadekrise i Tottenham, og vips så var spillerstallens manglende dybde et hovedtema. Før helgens runde er det tosifret Tottenham-spillere på skadelista, og verken Maddison eller Van de Ven er tilbake før på nyåret. Strake tap, men ledet både mot Chelsea og Wolves. Destiny Udogie returnerer etter karantene- og skade. Son Heung-min har scoret fem mål på seks kamper mot Villa. Tapte mot Villa forrige sesong, men har ikke tapt strake hjemmekamper mot denne klubben siden 1995.

  Aston Villa er bare poenget bak helgens motstander, men det har vært bemerkelsesverdig stor forskjell på Villa hjemme- og borte. Har også hatt et på papiret hyggelig spilleprogram, før de nå har kamper mot Tottenham, Manchester City og Arsenal i tre av de neste fire. Tyrone Mings, Bertrand Traore og Emiliano Buendia er skadet. Diego Carlos er usikker. Med tre poeng her, vil man ha vunnet 22 Premier League-kamper i 2023. Det er i så fall tangering av klubbrekord fra 1980. Før helgens runde var det bare Manchester City som hadde scoret flere Premier League-mål denne sesongen, men bare 6 av 29 fulltreffere har kommet på bortebane.

  Everton – Manchester United

  Goodison, søndag 17.30
  Odds fra Norsk Tipping: 2,65 – 3,45 – 2,50

  Dominic Calvert-Lewin, Premier League
  Skadefri: Dominic Calvert-Lewin Er Skadefri, Nærmer Seg Toppformen, Og Står Klar Til Å Terge United-Forsvaret

  Raseri blant både spillere, leder og fans i Everton, etter at de i landslagspausen ble ilagt tidenes strengeste straff i Premier League. Ti minuspoeng betyr at The Toffees bare har Burnley bak seg på tabellen. Har vist klart formoppsving, men har altså bare vunnet én av seks hjemmekamper – og fire av de seks er tapt. Oppturen er at skadelista fortsatt er beskjeden. Dele Alli er fortsatt ikke klar, mens Amadou Onana er usikker. Seamus Coleman og Andre Gomes er tilbake i full trening. Sean Dyche har bare vunnet én av 15 Premier League-kamper mot United. Seieren kom som sjef i Burnley, på Old Trafford i 2020. Everton har bare vunnet 2 av siste 19 kamper mot United.

  Manchester United er ligaens formlag numero uno, men går man dypere inn i materien er det altså ingen grunn til å friskmelde Ten Hags lag. Ingen av sesongens fire første seirer er tatt med mer enn ett måls margin, og totalt har man bare vært i ledelsen i 130 minutter. Marcus Rashford har scoret bare ett mål på 16 kamper denne sesongen, og eneste nettkjenning på 16 kamper mot Everton kom på straffe, i FA-cup-oppgjør på Trafford. Casemiro, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Christian Eriksen og Amad Diallo er skadet. Luke Shaw er tilbake i trening. Rasmus Højlund og Andre Onana er usikre, men trolig blir begge klare. Jadon Sancho er som kjent suspendert av sine egne.

  Tottenham Vs. Aston Villa Mockup Nettside 4 Tottenham
  Få tilgang til Norges eneste sport- og spillavis. Benytt deg av tilbudet som gir deg 4 uker for bare 5 kroner!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen