More

  Toppserien: Spenningen over etter 8 runder?

  Å si at Toppserien 2024 kan bli avgjort i kveld blir kanskje å dra det langt, men liten tvil om at Vålerenga har skaffet seg enorm posisjon om de vinner kveldens toppoppgjør mot Rosenborg. Siden 2011 (!) har vinneren av Toppserien hatt maks to tap i løpet av sesongen, og allerede i kveld kan altså Rosenborg bli påført sitt andre for sesongen. Det er samtidig verdt å minne om at Enga forrige sesong kun tapte 2 av 27 kamper – mot nettopp LSK og Rosenborg. I kveld kan begge være slått, i løpet av fem dager.

  Prøv Tipsbladet i 4 uker for bare 5 kroner!

  Toppserien
  Toppserien: Janni Thomsen, Vålerenga

  Rosenborg ble av Brann påført både første baklengsmål og første tap for sesongen, og da er regjerende mester Vålerenga alene i tet på tabellen i Toppserien. Oslojentene har vunnet alle sine første syv kamper med total målscore 19-4, etter at de lørdag kriget seg til 1-0-seier i tøff batalje mot LSK. Rosenborg slo tilbake etter tapet for Brann, da Elin Sørum scoret 2-1-målet som ga tre poeng mot nestjumbo Åsane. Trønderne har vunnet seks av sine første syv, men bare i sesongpremieren mot tabelljumbo Arna-Bjørnar (3-0) har seieren kommet med mer enn ett måls margin.

  Joker

  Toppserien
  Toppserien: Anna Aahjem, Brann

  Skuffende forrige sesong for Brann, frem til trenerskiftet så formen blomstre. Nå er rødtrøyene innlosjert på Brann Stadion for godt, og debuten foran over 6000 tilskuere ble kronet med 2-1-seier mot Rosenborg. Hjemme bra, men borte best, da det lørdag ble 10-0-seier mot stakkars Arna-Bjørnar. Etter 2-4-tap i sesongpremieren mot LSK har Brann nå vunnet fem strake kamper. Det skiller seks poeng frem til tet, men bergenserne har altså kamp til gode på lagene foran seg på tabellen. I dag venter hjemmekamp mot Røa, som etter en frisk start har tapt tre av sine siste fire. Lørdag endte det med 0-1-tap mot naboene fra Stabekk.

  Viktig bunnoppgjør

  Toppserien
  Toppserien: Selma Panengstuen, Kolbotn

  Fokus på kampen mellom Vålerenga og Rosenborg, men også i andre enden av tabellen spilles det i kveld om særs viktige poeng. Åsane får besøk av nyopprykkede Kolbotn, og hjemmeseier kreves om bergenserne ikke skal bli isolert i bunnen av tabellen sammen med Arna-Bjørnar. Kolbotn har imponert, og har pukket fire poeng fra sine siste tre kamper. Slo tabelljumboen med 4-1 på Grorud, før det ble knepent tap mot LSK. Lørdag ble det tatt poeng mot Lyn, da Marie Moen Preus både ga laget ledelsen og sikret 2-2 med sin utlikning kvarteret før slutt.

  Kveldens kamper i Toppserien

  Åsane – Kolbotn

  Brann – Røa

  LSK Kvinner – Stabæk

  Lyn Fotball – Arna-Bjørnar

  Vålerenga – Rosenborg BK

  Tipset

  Lyn og Brann blir storfavoritter mot henholdsvis Arna-Bjørnar og Røa, og trolig vinner de som bestilt. Oddsen er imidlertid ikke spillbar. I oppgjøret mellom Vålerenga og et særs gjerrig Rosenborg er det U-en (odds 3,40) som eventuelt frister til spill, men vi setter heller pengene på Kolbotn mot Åsane i kveld. Hjemmelaget har tapt alle sine siste fem, og har totalt scoret tre mål på syv kamper. Kolbotn har på sin side raskt tatt nivået etter opprykket, og vet også hvor motstanders mål står. Vi prøver Kolbotn-seier til odds 2,75.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen