More

  Toppserien: Alt kan repareres

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vålerenga troner i tet og har alt i egne hender, men med bare to runder igjen å spille ligger det an til et bikkjeslagsmål om tittelen i Toppserien. Rosenborg virker å ha noe nær kollapset på oppløpet, men kan fortsatt ende opp med avgjørende Toppserien-finale i Trondheim. Ni seirer fra elleve strake ubeseirede kamper, og vips så var imidlertid også Lillestrøm med i tittelkampen. Både LSK og Rosenborg kan samtidig være ute av tittelkampen allerede i løpet av denne helgen.

  Toppserien kan avgjøre i LSK-hallen

  Betingelsene er klare før helgens Toppserie-runde. Med hjemmeseier eller poengdeling mellom LSK og Rosenborg, vil Vålerenga være seriemester med seier mot Stabæk. Da vil den antatte «seriefinalen» mellom Rosenborg og Vålerenga neste helg bli en parademarsj for hovedstadsklubben. Lørdagens kamp i LSK-hallen blir det et være eller ikke være for de begge lagene.

  Toppserien
  Toppserien: Alt Kan Repareres 2

  Rosenborg har vunnet to kamper mot kanariene denne sesongen, da det endte med 2-1-seier både i cupsemifinalen i Trondheim og i seriekampen i LSK-hallen. De siste ukene er det imidlertid de gulkledde som har vært klart mest overbevisende.

  Les også: Alt om La Liga-runden

  Sløsing med sjansene

  Rosenborg virket lenge å sikre seg seriemesterskapet uten kamp, men er nå i ferd med å kaste bort muligheten. Ingen av de siste tre kampene, og forrige helg rotet man seg altså bort på hjemmebane mot nestjumbo Avaldsnes. Sjansestatistikken viste 10-2 fordel RBK, men Anna Jøsendal, Matilde Rogde, Mali Næss og Sara Hørte var av dem som kastet bort store muligheter. Trine Øritzland traff imidlertid rett på en sjelden Avaldsnes-mulighet, og et særs viktig poeng gikk til Karmøy.

  Brann er ustoppelige

  Emma Stølen Godø, Katrine Winnem Jørgensen og Amanda Johnsson Haahr scoret målene da formlaget LSK tok oppskriftsmessig seier mot Arna-Bjørnar, mens det endte med poengdeling mellom Brann og Vålerenga. Brann er dermed ubeseiret fra alle sine siste ni, og etter å ha tatt poeng mot både Rosenborg og Vålerenga kan bergenserne også gjøre utslag i tittelkampen når de møter Lillestrøm i siste serierunde.

  I helgens runde rettes uansett oppmerksomheten mot LSK-hallen, der Toppserien 2023 kan bli avgjort. Om Vålerenga gjør jobben mot et Stabæk-lag som, uansett hva de gjør i siste to kamper, ender som nummer 5.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen