More

  La Liga: Las Palmas flyr høyt

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  La Liga er så mye mer enn Barcelona, Real og Atlético Madrid. Det har atskillige klubber vist oss denne høsten, deriblant Las Palmas.

  Hånden i været, alle som trodde Girona skulle toppe La Liga-tabellen etter 12 runder. Ingen? Nei, ikke vi heller. Likevel har Girona vist den uhøfligste fingeren til Spanias mektige triumvirat, og står med vanvittige 10-1-1, og denne høsten har de vist hva som er mulig med presis og målrettet klubbdrift der alle drar i samme retning. 

  LES OGSÅ: Helgens magasin er klar

  Girona spiller kanskje den aller morsomste fotballen i Europa for øyeblikket, og det scores nesten fire mål i snitt i katalanernes kamper, 3,67 for å være nøyaktig. Det tallet slås kun av Almería, men det er kun fordi tabelljumboens forsvar lekker som en sil. Almería har sluppet inn 2,67 mål per kamp denne sesongen, og fortsatt venter de på sesongens første seier. Hold ikke pusten på at den kommer i helgens runde hjemme mot Real Sociedad, som tidvis kjørte over Benfica i Champions League i midtuken. 

  Tilbake med et smell

  Men, det er flere enn Girona som overrasker med positivt fortegn så langt denne høsten. Las Palmas ble spådd en rask retur til Segunda División etter opprykket til La Liga denne sesongen, men Los Amarillos er i ferd med å overgå alle forventninger. Etter en ventet tung start på sesongen, har Las Palmas for alvor strammet skruen den siste måneden, og er blant formlagene i divisjonen for øyeblikket. 

  Las Palmas har vunnet fire av sine fem siste, og alle de fire triumfene har bemerkelsesverdig nok endt med 2-1. Forrige fredag var det formlaget Atlético Madrid som måtte strekke våpen mot Garcia Pimientas nyopprykkede mannskap, og er dermed stinne av selvtillit før de til helgen regner til Baskerland for å bryne seg på Osasuna i Pamplona. Las Palmas tapte alle sine fire første bortekamper i høst, men før helgens visitt til El Sadar, har de vunnet to strake på fremmed gress mot Villarreal og Almería. 

  La Liga 13. runde

  Athletic Bilbao – Celta

  Athletic Bilbao gikk opp i suveren 3-0-ledelse før halvtimen var spilt mot Villarreal forrige helg. Williams-brødrene scoret hver sin gang, men på tampen ble det svært mye mer spennende enn baskerne kunne tenkt seg. Villarreal scoret to ganger på ett minutt, men Athletic holdt unna i hektiske sluttminutter, og kom dermed tilbake på vinnersporet etter to strake uten triumf. Mer VAR-drama for Celta, som på ingen måte har fått avgjørelsene med seg denne sesongen. Trodde de hadde fått straffe fem minutter på overtid på stillingen 1-1 mot Sevilla, men videodommerne ville det annerledes. Rafa Benítez kunne i ettertid knapt tro man måtte ta til takke med 1-1, og det er en presset Celta-sjef som ankommer San Mamés her. 

  Las Palmas Flyr Høyt
  La Liga: Las Palmas Flyr Høyt 5

  Rayo Vallecano – Girona

  Det ble en forsvarskamp av de sjeldne for Rayo Vallecano, men de holdt likevel stand i bortekampen mot Real Madrid, mot alle odds. Det endte til slutt 0-0 på Santiago Bernabéu, og dermed forlenget de den ubeseirede rekken i La Liga til åtte kamper. Det er imidlertid vel verdt å ta med at hele seks (!) av disse har endt uavgjort. Girona har en skadeliste lang som et vondt år, men klarer likevel ikke slutte å vinne. Forrige helgs 4-2-seier mot Osasuna var katalanernes femte strake triumf i cup og liga, og de er også La Ligas mestscorende lag med hele 29 fulltreffere på bare 12 kamper. Rekken har tatt Girona til en sensasjonell tabelltopp, og tankene flyr umiddelbart til Premier League og Leicester. 

  Almería – Real Sociedad

  12 kamper ut i sesongen, står Almería fremdeles uten en eneste seier. Allerede skiller det hele seks poeng opp til sikker plass, og Gaizka Garitano, som tok over i oktober, har ikke klart å gjøre tingenes tilstand stort bedre. Forrige helg røk de 0-1 i bunnoppgjøret mot Alavés, og det var deres fjerde strake tap i La Liga. Har ikke vunnet noen av sine 15 siste hjemmekamper i La Liga. Real Sociedad var uhyre nære ved å få med seg 0-0 i hjemmeoppgjøret mot Barcelona sist helg, men det ene poenget glapp på overtid. Dermed har baskerne tapt to av sine fire siste matcher i La Liga, men bør ha gode muligheter til å komme tilbake på vinnersporet her. Har dog kun én seier fra siste seks på bortebane.

  Granada – Getafe

  Etter 3-2-seieren over Mallorca i slutten av august, har det meste gått på tverke for Granada. Siden har El Graná spilt ni ligakamper, som har gitt skrekkelige 0-3-9. De tar sågar imot Getafe på ryggen av tre strake tap, og ligger på nest siste plass på tabellen før helgens runde. Fire av de siste syv kampene deres har endt med under 2,5 mål. Getafe er i det stille i ferd med å gjennomføre en solid sesong. De er ubeseiret på de siste seks i La Liga, selv om fem av disse har endt uavgjort. Og i Copa del Reys 1. runde valset de over vesle Tardiente med hele 12-0. Etter fem strake uavgjorte i La Liga, kom Getafe tilbake på seierssporet i forrige runde, da de knepent slo Cádiz 1-0.

  Las Palmas Flyr Høyt
  La Liga: Las Palmas Flyr Høyt 6

  Osasuna – Las Palmas

  En Ante Budimir-dobbel snudde 0-1 til 2-1-ledelse mot topplaget Girona forrige runde, men baskerne tapte til slutt 2-4 mot de nybakte ligalederne i Pamplona forrige helg. Det var Osasunas andre strake tap etter at de røk 1-2 mot Real Betis i runden før. Formen hjemme på El Sadar er så som så, der Gorritxoka har vunnet kun én av de siste seks. Las Palmas ankommer Pamplona i finfin form etter å ha vunnet fire av de siste fem i La Liga. Forrige fredag tok de en strålende 2-1-seier hjemme mot Atlético Madrid, og fra sin 10. plass, er de bare fire poeng Athletic Bilbao på femteplassen, så det er i ferd med å tette seg ordentlig til i midtsjiktet i La Liga.  

  Real Madrid – Valencia

  Hvem skal score målene for Real Madrid ikke har dagen? Det er spørsmålet Real-fansen stiller seg etter 0-0 mot Rayo Vallecano forrige runde, der Los Blancos stanget og stanget. Trioen Vinícius Júnior, Rodrygo og Joselu har scoret færre mål til sammen enn engelskmannen, men Carlo Ancelotti er tilsynelatende ikke urolig. Real Madrid kan uansett ikke tillate seg å fortsette å være så avhengig av Bellingham som de har vært denne høsten. Etter en vanskelig septemer, har Valencia reist seg mesterlig, og vasket frem fire strake i La Liga uten å tape. Denne rekken har gitt 2-2-0, og forrige helg slo de Granada 1-0 takket være Pepelus straffescoring syv minutter på overtid i førsteomgang. 

  Las Palmas
  La Liga: Las Palmas Flyr Høyt 7

  Barcelona – Alavés

  Barcelona reiste seg etter tapet i El Clásico, med en sterk 1-0-seier borte mot Real Sociedad forrige runde. Seieren satt imidlertid langt inne, for Ronald Araújo ble matchvinner to minutter på overtid. Midtuken ble imidlertid en gedigen nedtur da de røk 0-1 i “bortekampen” mot Shakthar Donetsk i Champions League, og har nok en gang atskillig å revansjere. Alavés klarer seg bra etter comebacket til La Liga, og ligger på 12. plass på tabellen, med 12 poeng etter 12 runder. Etter fem strake uten seier, fikk de omsider smaken av en trepoenger igjen da de slo tabelljumbo Almería 1-0. Aleksandar Sedlar ble matchvinner der med sitt første mål siden april 2019.

  Sevilla – Real Betis

  Helgens soleklart største høydepunkt. Sevilla-derbyet er alltid forrykende affærer, og denne ukens utgave tegner å bli intet unntak. Dette blir Diego Alonsos første derby som Sevilla-sjef, og uruguayaneren var heldig som fikk med seg 1-1 i forrige runde mot Celta. Sevilla har spilt ikke mindre enn fire strake uavgjorte før helgens møte med Real Betis. Helgens gjester ankommer Ramón Sánchez Pizjuán i finfin form, og har ikke tapt noen av sine siste syv i La Liga. Fire av disse har noe oppsiktsvekkende endt 1-1, men Real Betis har vunnet to strake, og sist slo de Mallorca 2-0. Den gode formen har tatt dem opp på sjetteplass på tabellen, fem poeng bak Atlético Madrid på fjerde. 

  Las Palmas
  Marcos Acuña, Sevilla.

  Atlético Madrid – Villarreal

  Etter å ha vist strålende form, røk Atlético Madrid på et høyst overraskende 1-2-tap borte mot nyopprykkede Las Palmas forrige fredag. Henger imidlertid fremdeles med i toppkampen, og tirsdag slo de voldsomt tilbake i Champions League, der Celtic ble maltraktert med hele 6-0 i Champions League. Har forbilledlige 17-2-0 på sine siste 19 hjemmekamper i alle turneringer. Villarreal lå under 0-3 før halvtimen var spilt mot Athletic Bilbao, men en voldsom sluttspurt holdt på å gi den gule ubåten poeng likevel. Gerard Moreno og Aleksander Sørloth skapte spenning på tampen, men det ble 2-3-tap til slutt. Storlaget har vunnet bare tre av sesongens 12 første i La Liga. 

  Skader og suspensjoner

  Alavés: Carlos Benavidez og Giuliani Simeone er skadet. 

  Almería: Martin Svidersky, Marc Pubill, Luis Suárez og Ibrahima Koné er skadet. Álex Centelles er usikker. 

  Athletic Bilbao: Raúl García og Ander Herrera er skadet. Yeray Álvarez og Yuri Berchiche er usikre. 

  Atlético Madrid: Thomas Lemar er skadet. Memphis Depay og Reinildo er usikre. 

  Barcelona: Sergi Roberto og Frenkie de Jong er skadet. Gavi er suspendert. 

  Cádiz: Luis Hernández, Brian Ocampo og Fede San Emeterio er skadet. 

  Celta Vigo: Joseph Aidoo er skadet. Renato Tapia er suspendert. Mihailo Ristić er usikker. 

  Getafe: Mauro Arambarri og Enes Ünal er skadet. Djené Dakonam er suspendert. 

  Girona: Toni Villa, Ricard Artero, Joel Roca Casals og David López er skadet. Borja García og Juan Carlos er usikre. 

  Granada: Jesus Vallejo, Miguel Angel Rubio og Raúl Fernández er skadet. 

  Las Palmas: Jonathan Viera og Vitolo er skadet. Fabio González og Sandro Ramírez er usikre. 

  Mallorca: Omar Mascarell er suspendert. 

  Osasuna: Juan Cruz er skadet. 

  Rayo Vallecano: Stiller trolig skadefritt. 

  Real Betis: Marc Bartra og Youssouf Sabaly er skadet. Rui Silva er usikker. 

  Real Madrid: Thibaut Courtois, Éder Militão, Daniel Ceballos og Aurélien Tchouaméni er skadet. Antonio Rüdiger er suspendert. Kepa er usikker. 

  Real Sociedad: Hamari Traoré, Jon Pachecho og Andre Silva er skadet. Igor Zubeldia og Brais Méndez soner karantene. Kieran Tierney og Martín Merquelanz er usikre. 

  Sevilla: Marcão og Sergio Ramos er skadet. Alfonso Pastor er usikker. 

  Valencia: André Almeida, Mouctar Diakhaby og Alberto Mari er skadet. Jesús Vázquez er usikker. 

  Villarreal: Juan Foyth, Gerard Moreno, Yéremi Pino, Denis Suárez og Francis Coquelin er skadet. Alfonso Pedraza er usikker.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen