More

  Tøff uke for Arsenal

  Arsenal var deltaker i samtlige av Champions Leagues gruppespill mellom 1998 og 2016, før de nå gjør comeback etter seks års fravær. Og bookmakerne holder Arsenal som soleklar forhåndsfavoritt i gruppe B. Det engelske hovedstadslaget står til 1,50 i vinnerodds, mens alle de øvrige gir over 5 ganger pengene. Finalisten fra 2006 får imidlertid alt annet enn enkel reise i denne gruppa.

  På motsatt halvdel står tross alt den regjerende mesteren i Europa League, laget som forrige sesong bare hadde Paris Saint-Germain foran seg på tabellen i fransk Ligue 1 og et PSV som slo engelskmennene 2-0 i Eindhoven så sent som i Europa League forrige sesong. PSV er sågar den eneste klubben i gruppe B som har vunnet den gjeveste europacupen, og er den av de fire som har tatt tet i hjemlig liga.

  Turbulent vei mot en syvende tittel

  Sevilla er regjerende europacupmester, etter forrige sesong å ha ekspedert Manchester United, Juventus og Roma på vei til heving av en syvende tittel i UEFA cup/Europa League. Sesongen gikk imidlertid ikke som på skinner. Hele tre ulike managere ledet laget i løpet av sesongen. Julen Lopetegui vant bare én av sine første syv ligakamper, før han tidlig i oktober ble sparket. Jorge Sampaoli gjorde comeback på Ramon Sanchez Pizjuan Stadium, men ble sparket da laget ved inngangen til mars bare lå to poeng over nedrykksstreken. Jose Luis Mendilibar overtok et lag i akutt nedrykksstrid, og på tredjeplass i sin Champions League-gruppe.

  Seks seirer fra første åtte ligakamper sikret 12. plass i La Liga, mens man altså gjorde rent bord i Europa League.

  Champions League
  Europacupmestere: Sevilla Sliter I Hjemlig Liga, Men Antas Å Våkne Når Det Skal Spilles Champions League.

  Inneværende sesong kan imidlertid ende opp like turbulent. Sesongens første tre ligakamper endte alle med tap, og bare den knepne seieren i helgens bunnoppgjør mot Las Palmas tok laget over nedrykksstreken.

  Revansjelyst

  Sevilla blir, til tross for den usle ligainnledningen, garantert en hard nøtt for oddsfavoritten. Det samme gjør PSV Eindhoven. Arsenal slo nederlenderne 1-0 i London i Europa League forrige sesong, takket være en sen scoring av Granit Xhaka. I Eindhoven ble imidlertid Ødegaard & Co slått 2-0, og nettopp PSV er laget som først ankommer Arsenals hjemmebane i første runde denne gang. Bortekamp i Eindhoven er dermed siste kamp i gruppespillet, og da kan The Gunners fort være avhengig av revansj for å ta seg videre til utslagsrundene.

  Ussel Sesonginnledning: Lens Har Fått Tøff Start På Sesongen, Og Bør Våkne Når Det Nå Står Champions League På Programmet
  Tøff Uke For Arsenal 5

  Lens er gruppas fjerde deltaker, og franskmennene gjorde furore da de forrige sesong var en hårsbredd fra å snyte Paris Saint-Germain for tittel i Ligue 1. Lens tapte bare 4 av 38 kamper, og var til slutt bare ett poeng bak den søkkrike og mektige hovedstadsklubben. Denne sesongen virker man imidlertid å havne i bakleksa. Fem første kamper har gitt totalt ett poeng, og som Sevilla Lens er tabelljumbo i hjemlig liga.

  Les også: Vaskeekte askeladder

  Debutanter

  Arsenal har lange og stolte tradisjoner i Champions League, til tross for at de fortsatt ikke har gått helt til topps. Laget som denne gang skal spise kirsebær med de største i Europa inneholder imidlertid flust med debutanter på høyeste nivå. Mikel Arteta leder for første gang et lag i Champions League, mens også brorparten av spillerne står klare til å lytte til hymnen for første gang.

  Champions League
  Debutant. Mikel Arteta Leder For Første Gang Et Lag I Champions League

  -Først og fremst er vi glade for å være tilbake, og for å være ett av lagene som deltar i trekningen. Uansett utfall av trekningen vil man møte tøff motstand, og vi endte da også opp med sterke klubber som garantert vil yte hard motstand. Det vil bli noen fabelaktige kvelder, og vi er veldig glade for å kunne tilby fansen å se oss mot de aller beste. De har ventet lenge, og fortjener det inderlig, sa Arsenals sportsdirektør Edu da trekningen var unnagjort.

  Champions League-gruppe B, onsdag

  Champions League Gruppe B
  Revansjejakt: Arsenal Kom Til Kort På Besøk Hos Psv Forrige Sesong, Før De Nå Jakter Revansj I Champions League

  Arsenal – PSV

  Emirates, onsdag 21-00
  Odds fra Norsk Tipping: 1.38 – 5,00 – 7,00

  Sevilla – Lens

  Estadio Ramon Sanchez Pizjuan
  Odds fra Norsk Tipping: 1.90 – 3,45 – 4,00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen