More

  The Championship: Leeds utfordrer

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Om noen trodde det; nei, tetstriden i The Championship er alt annet enn avgjort. Leicester vant elleve av sine første tolv kamper etter nedrykket, men har de siste ukene fått bekreftet at det i denne divisjonen ikke finnes enkle kamper. Var i hardt vær både mot både Sunderland og Queens Park Rangers, og fredag måtte man også betale for formsvikten. Leeds var best i det meste på King Power Stadium, og det endte med fortjent borteseier.

  Ipswich har bare tapt én av sine første 15 etter opprykket, men traktorguttene har måtte nøye seg med uavgjort i siste to kamper. Mot Birmingham lørdag var Town under med 0-2 da bare ti minutter, men reddet det ene poenget etter to sene scoringer av innbytter Marcus Harness. I tirsdagens hengekamp mot Rotherham fikk man smake egen medisin, da The Millers utliknet på langskudd tre minutter før slutt. Ett poeng fra to kamper gjør at Town nå kjenner pusten fra utfordrerne i nakken.

  Leeds på vei opp og frem

  Leicester håpet forrige fredag å innkassere sin tiende strake Championship-seier, men måtte i stedet tåle sin andre hjemmeseier for sesongen. Og det var helt fortjent at Leeds reiste hjem med alle tre poeng. Abdul Fatawu traff tverrliggeren for hjemmelaget før pause, men hjemmelagets eneste avslutning på mål kom altså i tredje overtidsminutt – og ble elegant reddet av Leeds-keeper Illian Meslier. Georginio Rutter avgjorde for Leeds, men Joel Piroe, Sam Byram og Crysencio Summerville kom også til gode scoringsmuligheter.

  -Nøkkelen var å vise selvtillit og tørre å stå høyt. Man kan ikke la et lag som Leicester trille ball uten forstyrrelser, og det nektet vi dem da også å gjøre. Vi var strukturerte og nektet dem rom, akkurat som planlagt, sa Leeds-boss Daniel Farke etter trepoengeren mot ligalederen.

  Les også: Matchball for Vålerenga

  Gunstig program

  Leeds har fortsatt elleve poeng frem til Leicester, men nå bare syv frem til Ipswich på direkte opprykksplass. Og den luka kan fort tettes ytterligere. Mens Ipswich står foran tøffe utfordringer mot Swansea og West Bromwich, har Leeds denne helgen hjemmekamp mot et Plymouth-lag som fortsatt ikke ha vunnet borte, før de besøker Rotherham – som bare har vunnet 2 av sine første 15 i The Championship denne sesongen.

  Championship-Runden #4 Daniel Farke, Leeds
  The Championship: Leeds Utfordrer 7

  Som Farke sa før fredagens kamp i Leicester; «Jeg hadde vært bekymret for avstanden frem til direkte opprykk om dette var kamp nummer 45 for sesongen, men det er altså bare runde 15».

  Stang ut

  Mens vi forrige helg tillot oss å skryte av full pott på Championship-tipsene, må vi denne gang innrømme nederlag. Vi hadde tro på en sjelden borteseier for Watford mot Huddersfield, men det endte målløst på The John Smith’s Stadium. Vi hadde også håp om at Coventry ville våkne fra dvalen. The Sky Blues tok da også ledelsen borte mot Preston, men endte til slutt opp med 2-3-tap.

  Også denne helgen spille vi mot Preston, da Blackburn gis tillit i fredagens Lancashire-derby på Ewood Park.

  FAVORITTEN:

  Blackburn – Preston
  TIPS
  H til 1,90 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Middlesbrough – Leicester
  TIPS
  U til 3,40 i odds hos Norsk Tipping

  Helgens Championship-oppgjør

  The Championship
  Championship-Runden: Rovers-Fansen Har Gode Dager

  Blackburn – Preston

  Blackburns toppscorer Sammie Szmodics bidro med to fulltreffere da Rovers lørdag slo Norwich 3-1 på Carrow Road. Måtte spille den siste drøye halvtimen i undertall etter rødt kort til Scott Wharton, men kortet ble anket og midtstopperen er klar til kamp også denne helgen. Blackburn har nå vunnet fire av sine siste fem i The Championship, og det skiller nå bare tre poeng frem til 6.plassen. Etter syv strake uten seier kom Preston North End forrige helg endelig tilbake på vinnersporet. Havnet under hjemme mot Coventry, men tre ulike målscorere bidro til 3-2-seier mot The Sky Blues. Kun syv scorede mål fra første syv borte. Vant 4-1 på Ewood Park forrige sesong.

  Sunderland – Birmingham

  Sunderland fikk spille en time i overtall på besøk hos Swansea forrige helg, men The Black Cats måtte likevel nøye seg med ett poeng. Var klart best, vant skuddstatistikken 25-3 og noterte tre stolpetreff, men sisteskanse Anthony Patterson måtte også redde straffespark etter et sjeldent Swansea-angrep. Fire seirer og tre tap fra første syv hjemme på Stadium of Light. Etter tre strake tap virket Wayne Rooney lørdag på vei mot sin første Championship-seier som Birmingham-manager. The Blues ledet 2-0 hjemme mot tabelltoer Ipswich med bare elleve minutter igjen på klokka, men heller ikke denne gang gikk det veien. Rooney sa seg fornøyd, men innrømmet samtidig at det er vei å gå.

  Cardiff – Norwich

  The Championship
  Championship-Runden: Kanarifansen Skal Denne Helgen Ut På Tur

  Cardiff er ubeseiret fra sine siste tre Championship-kamper, men etter strake seirer mot Huddersfield og Bristol City måtte man lørdag nøye seg med målløst oppgjør mot formsterke Stoke på Britannia. Mark McGuinness og Callum Robinson var av dem som misbrukte gode muligheter, men poengdeling var fortjent nok da også Stoke hadde sine sjanser. Fem av første syv hjemme foran egne fans er vunnet. Norwich skal helst vinne i Wales lørdag, om ikke manager David Wagner skal bli sendt på dør i landslagspausen. Kanariene har tatt totalt ett poeng fra sine siste seks kamper, og alle de siste fire er tapt. Dette er svakeste sesongåpning siden det i 2008 endte med nedrykk til League One.

  Coventry – Stoke

  Fem uten seier og fire strake tap for Coventry City, forrige sesongs play off-finalist i The Championship. Haji Wright scoret to mål på besøk hos Preston lørdag, men det endte uansett med 2-3-tap i det som var kamp nummer 20 på rad uten seier mot North End. Manager Mark Robins er uansett fornøyd med spillet, og tror det snart vil snu. Etter strake seirer mot sterk motstand (Sunderland, Leeds og Boro), måtte Stoke forrige helg nøye seg med uavgjort i målløst oppgjør mot Cardiff på Britannia. Dwight Gayle kom til en håndfull gode muligheter, men det var helt fortjent at de to formsterke lagene ble stående med hvert sitt poeng. To seirer og fire tap fra første syv borte.

  Hull – Huddersfield

  Tigrene var inne på play off før avreise The Hawthorns, men West Bromwich skulle vise seg vanskelig å hanskes med. Det endte med et syvende strake nederlag borte mot WBA, men Hull var lenge det beste laget. Defensive tabber, ikke minst fra Jean Michael Seri, bidro til at man måtte returnere tomhendte hjem. Tok bare ett av seks mulige poeng mot Huddersfield i The Championship forrige sesong. Kun én seier fra siste ni for Huddersfield, etter lørdagens målløse hjemmekamp mot Watford. Manager Darren Moore uansett fornøyd, da han tross alt har flust med spillere på skadelista. Kun én av første syv på bortebane er vunnet. Ledet 1-0 frem til 98. minutt på besøk hos Hull forrige sesong.

  Ipswich – Swansea

  Championship-Runden: Massimo Luongo, Ipswich
  Championship-Runden: The Tractor Boys Flyr Fortsatt Høyt

  Marcus Harness måtte for ellevte gang på tolv kamper starte på benk, men søknad om startplass ble levert da han i løpet av 20 minutter på banen både reduserte, utliknet og sikret poeng for Ipswich borte mot Birmingham. I tirsdagens hengekamp mot Rotherham fikk Town påminnelse om at det i The Championship ikke finnes enkle kamper. Dominerte og ledet 2-1, men pådro seg baklengs i sluttsekundene. Antydning til måltørke for Swansea, som bare har notert tre scoringer fra siste fire kamper. Mot Sunderland lørdag var det imidlertid fokus på det defensive, da rødt kort til Charlie Patino gjorde at man måtte spille i undertall i en hel time. Det endte målløst på Liberty.

  Leeds – Plymouth

  Championship
  Championship-Runden: Leeds-Fansen Feirer Egne Helter

  Leeds melder seg på i kampen om direkte opprykk. Klubben som i løpet av to foregående sesonger har tillatt over 150 baklengsmål holdt fredag nullen for sjette gang denne sesongen. 1-0-seieren borte mot ligaleder Leicester var både imponerende og fortjent, og da begge tetlagene avga poeng skiller det nå bare syv poeng frem til 2.plassen. Fem av siste seks er vunnet. Plymouth var under med både 0-1 og 1-2, men slo tilbake og sikret seg poeng hjemme mot høytflyvende Middlesbrough. Bare tetduoen har scoret flere mål enn Argyles 26, men brorparten av både scoringer og poeng er hentet hjemme på Home Park. Venter fortsatt på sesongens første borteseier i The Championship.

  Middlesbrough – Leicester

  Etter seks strake seirer har Middlesbrough bare plukket ett poeng fra sine siste to Championship-kamper. 0-2-tap hjemme mot Stoke, før det lørdag ble hektisk på besøk hos Plymouth. Ledet 1-0 og 2-1, men til tross for elleve avslutninger på mål, og tidvis stort overtak i ballinnehav, måtte Carricks menn nøye seg med 3-3 og ett poeng. 3-1-3, og bare seks scorede mål, fra første syv hjemme på Riverside. Leicester vant 11 av sesongens første 12, men har også vist svakhetstegn de siste ukene. Hjemme mot Leeds fredag måtte man også betale. Var på hæla det meste av kampen, og det var helt fortjent at United tok med seg alle tre poeng. Første syv bortekamper er alle vunnet.

  QPR – Bristol City

  Oppgjør mellom to lag som i løpet av en uke har sparket sin manager. Gareth Ainsworth er erstattet av tidligere Sandefjord-trener Marti Cifuentes, mens Nigel Pearson i Bristol City er byttet ut med Liam Manning fra Oxford. Cifuentes måtte nøye seg med 1-1 mot tabelljumbo Rotherham i sin debut, men poeng er uansett en forsiktig opptur etter seks strake tap. Fem av første seks hjemme på Loftus Road er tapt. Manning var fortsatt ikke på plass i sjefsstolen hos Bristol City, da scoring fra Rob Dickie sørget for knepen seier mot tabelljumbo Sheffield Wednesday. The Robins har tatt poeng fra fire av sine første syv på bortebane. Slo QPR 2-0 på Loftus Road forrige sesong.

  Sheffield Wednesday – Millwall

  Sheffield Wednesday tok sin første seier siden opprykket, da Rotherham ble slått 2-0 på Hillsborough. Tilbake på jorda da det lørdag endte med 0-1-tap mot Bristol City. Måtte da spille en hel time etter rødt kort til lagkaptein Barry Bannan, men det røde kortet er siden anket med vellykket resultat, og kapteinen er tilbake på banen mot Millwall denne helgen. Millwall er av seks Championship-klubber som allerede har byttet manager, og ny sjef for The Lions er tidligere Everton- og Chelsea-assistent Joe Edwards. 37-åringen overtar et Millwall-lag som har tatt bare to poeng fra fire kamper siden Gary Rowett ble vist utgangsdøra på The Den.

  Southampton – West Bromwich

  The Championship
  Championship-Runden: Southampton Leverer Sent, Men Godt

  Southampton har slått hardt tilbake etter sine fire strake tap i september. Er nå ubeseiret fra siste syv, etter strake seirer mot Birmingham og Millwall. Som i så mange andre av Southampton-seirene denne sesongen, kom også seiersmålet mot Millwall godt inn i overtiden. Denne gang ved innbytter Ryan Fraser, på lån fra Newcastle. West Bromwich vant bare to av sine første åtte kamper denne sesongen, men Carlos Corberan har etter hvert fått skikk på sine disipler. Grady Diangana storspilte og serverte de begge målscorerne Matt Phillips og Semi Ajayi da Hull ble slått 3-1 på The Hawthorns lørdag. Bare to av sesongens første syv bortekamper er vunnet.

  Watford – Rotherham

  Watford hadde mye ball, men kom til skuffende få målsjanser mot Huddersfield forrige helg. Det ble uansett med poeng hjem, og manager Valerien Ismael var godt fornøyd med en femte strake kamp uten tap. The Hornets har holdt nullen i tre av sine siste fire kamper. Mot Rotherham er man ubeseiret fra siste ti kamper. Rotherham har fortsatt to lag bak seg på tabellen, men på bortebane har The Millers bare tatt totalt ett poeng. Uavgjort i bunnoppgjøret mot QPR lørdag, før det også ble poeng i hengekampen mot Ipswich tirsdag. Var nest best i det meste, men reddet et overraskende poeng etter vellykket langskudd fra Christ Tiehi bare tre minutter før slutt.

  Odds til helgens Championship-runde finnes hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen