More

  Supercup-finale: Man City – Sevilla

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  To lag med vidt forskjellig utgangspunkt møtes ansikt til ansikt i onsdagens Supercup-finale. 

  Manchester City glapp på første hinder til å vinne alt som vinnes kan i Community Shield-møtet med Arsenal, men de regjerende Champions League-mesterne får ny mulighet til trofé når de onsdag kveld skal låse horn mot forrige sesongs Europa League-triumfator, Sevilla.  

  LES OGSÅ: Høydramatisk da Molde avanserte i Champions League

  The Citizsens må likevel finne seg i et nokså massivt favorittstempel før Supercup-finalen i Pireus, Hellas. Engelskmennene feide med seg Premier League, FA-cupen og Champions League forrige sesong, mens Sevilla hadde nok med å holde seg i La Liga i to tredjedeler av sesongen. José Mendilibar totalforvandlet imidlertid spanjolenes sesong, og selv om klubben hadde vunnet Europa League seks ganger dette årtusenet, var den syvende triumfen i mai på mange måter en underdog-historie, store deler av deres 2022/23-sesong tatt i betraktning.

  Demotivert spillergruppe

  Og ikke minst fordi det var manager Mendilibar sitt første trofé i trenerkarrieren, om man ser bort fra Segunda Division-tittelen han vant med Valladolid i 2007. 62-åringen viste sin uerfarenhet med å vinne titler at han siden har avslørt at han ante ikke om han skulle feire med spillerne i garderoben eller la de være i fred etter triumfen mot Roma. Mendilibar fikk nemlig sjansen i en toppklubb, Sevilla, for første gang, etter å ha slått seg opp som en mester i å holde bunnlag i La Liga.  

  Supercup
  José Luis Mendilibar Snudd Opp-Ned På Sevillas Sesong Forrige Sesong.

  Det gjorde han til gagns, men da han ble ansatt på Ramón Sánchez Pizjuán i slutten av mars, virket Europa League-tittel langt utenfor rekkevidde, og Sevilla hadde på det tidspunktet mer enn nok med å unngå nedrykk.

  – Da jeg kom, så fant jeg en spillergruppe som var nokså demotivert, og som hadde hodene sine nede. Vi ba spillerne om å være roligere, holde ting enkelt, uten å komplisere ting mer enn nødvendig, og de forstod budskapet. Resultatene forbedret seg, og det ga dem muligheten til å tro på det de drev med. Jeg så på det positive, ikke det negative, og jeg prøvde alltid å få spillerne til å forstå at dette er de beste spillerne jeg har trent i karrieren, sier Sevilla-sjefen til UEFAs hjemmesider.

  Pep-skryt

  Spol et snaut halvår frem i tid, og så har Sevilla-laget gått fra å kjempe om å unngå nedrykk i La Liga til å stå ansikt til ansikt med regjerende Champions League-mester Manchester City i Supercup-finalen, som regjerende Europa League-mester. Onsdag kveld står Mendilibar overfor mannen som kanskje er vår tids aller største manager, Pep Guardiola.

  – Det vil bli vanskelig. Guardiola har vist hvor mye han har vokst. Han klarte omsider å vinne Champions League med City, og det blir vrient å stoppe dem, fordi han har tusenvis av fantastiske måter å få dem til å spille på. Han er en stor trener, innrømmer Mendilibar før kveldens Supercup-finale.

  De Bruyne langtidsskadet

  Manchester City fikk en vinnende start på sesongen, da de tok seg av nyopprykkede Burnley med 3-0 i ligaåpningen fredag kveld. Erling Braut Haaland scoret i kjent stil to av målene, mens Rodri la på det tredje. Sevilla kom skjevt i gang med sin La Liga-sesong, med overraskende 1-2-tap hjemme mot Valencia.

  Supercup
  Kevin De Bruyne Blir Ute Minst Et Par Måneder.

  City har imidlertid fått et hardt slag for baugen, etter de fikk vite at Kevin de Bruyne risikerer å miste resten av kalenderåret med skade. The Citizens’ belgiske playmaker har i lengre tid slitt med plager i hamstringen, og mister nå de meste månedene, kveldens Supercup-finale inkludert – minst.

  – Det er en alvorlig skade. Vi må avvente og se om han trenger operasjon, men han vil være ute i hvert fall noen måneder. Må han operere, snakker vi tre, fire måneder, sier Pep Guardiola på tirsdagens pressekonferanse.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,37
  • U 4,70
  • B 7,80

   

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen